Кращі голи 2012-го року (відео)

 

Нагадаємо правила змагання. "Нагорода імені Ференца Пушкаша" була затверджена зовсім недавно. Її отримує автор найкрасивішого гола календарного року. Дуже шкода, що за цю премію не зможе поборотися чудовий Златан Ібрагімович, який забив феноменальний м'яч у ворота збірної Англії.

 

Тим не менш, присутні в списку також заслуговують перемоги. До кінця листопада вболівальники всього світу повинні будуть вибрати три найбільш красивих м'яча. Переможець буде оголошений 7-го січня на гала-виставі ФІФА.

 

Формування списку - процес загадковий, та в нього увійшли як зірки світового футболу, так і нікому не відомі футболісти і навіть футболістки.

 

Абсолютним лідером є турецька команда "Фенербахче", делеговані відразу двох представників в почесне голосування.

 

Радамель Фалькао

Гол в матчі "Америка" Калі - "Атлетіко" Мадрид, 19.05.2012 р.

 

Присутність "Ель Тигре" в будь-якому футбольному рейтингу вже стає буденністю сучасності. Один з трьох великих бомбардирів чемпіонату Іспанії відзначився після того, як йому вдало ліг м'яч на ногу в результаті подачі кутового удару у виконанні Дієго. Перегляньте подачу бразильця ще раз і зверніть особливу увагу на те, яким чином Дієго вивернув свою стопу, щоб Фалькао було максимально зручно під лаштуватися під м'яч. Удар з розвороту вийшов у Фалькао єдиним і неповторним.

 

Мирослав Стох

Гол в матчі "Фенербахче" - "Генчлербірлігі", 03.03.2012 р.

Гол-близнюк точного удару Радамеля Фалькао. Між цими м'ячами тільки дві різниці. По-перше, Стох пробив менш ефектно. По-друге, він перебував далі від воріт, відповідно, і потрапляти в ліву від себе "дев'ятку" ударом зльоту йому було трохи складніше. Стох, партнер по команді Соу - тепер ми точно знаємо, яка команда світу забиває найкрасивіші у світі голи!

 

Олівія Хіменес

Гол в матчі Мексика - Швейцарія, 22.08.2012 р.

Чим добре наш час - загальна рівність. Принаймні, це прописано в законах майже усіх країн світу. Не повинно бути різниці, якою мовою ти говориш, хто ти за національністю і який у тебе колір шкіри. Якщо ти здатен проявити себе в якійсь справі - ласкаво просимо в сім'ю! Олівія Хіменес зло всім жінконенависник пробилася, я б навіть сказав, увірвалася в рейтинг кращих голів 2012-го року. Красива чорнява мексиканка, з витонченістю перехопила м'яч у швейцарок в центральному колі і метрів з сорока п'яти зарядила між рук неощадливо голкіперу. Спробуйте відбити такий удар!

 

Хатем Бен Арфа

Гол в матчі "Ньюкасл Юнайтед" - "Блекберн Роверз", 07.01.2012 р.

Французький півзахисник "Ньюкасла" провів у 2012-му році не один красивий гол. Але організатори конкурсу вирішили зупинитися саме на результативному ударі Бен Арфа у ворота "Блекберн Роверс". Півзахисник отримав м'яч в районі центрального кола і сміливим галопом кинувся у бік чужого штрафного. По дорозі він обіграв чотирьох суперників, включаючи гравця національної збірної Швеції Мартіна Ульссона. Найпотужніший удар лівою ногою під поперечину голкіпер "Роверс" не зміг би відбити навіть чисто теоретично.

 

Ерік Хасслі

Гол в матчі "Ванкувер Уайткапс" - "Торонто", 16.05.2012 р.

Травень взагалі виявився плідним на красиві голи. За кілька днів до чуда світу у виконанні Фалькао не менш ефектний м'яч провів менш відомий футболіст. На "тому" побережжі Ерік Хасслі знаменитий завдяки тому, що він любить і вміє забивати рідко, та виключно влучно. Удари по дев'яткам, з центру поля - це в зоні компетенції Хасслі. Футболіст з канадською нашивкою на своєму лівому рукаві смачно зарядив правою ногою в праву ж "дев'ятку" метрів з п'ятнадцяти після м'якого навісу м'яча з центру.

 

Гастон Меалла

Гол в матчі "Націонал Потосі" - "Стронгест", 29.01.2012 р.

Гра між "Націонал Потосі" і "Стронгестом" мала невеликий процент  шансу, щоб про неї взагалі дізналися за межами Болівії. Але Гастон Меалла постарався на славу і завдяки цьому єдиному шансику тепер про дві команди і про диво-бомбардира знає вся планета. Якщо не бути впевненим у тому, що відеоролик із голом Меалли - офіційно запротокольований захід, можна засумніватися в чесності дійства. Аж надто все змахує на підставу, та раз ФІФА видає гравцеві і голу індульгенцію, ми змушені стоячи аплодувати шедевру. У суперників м'яча Меалли було рівно одинадцять місяців на те, щоб зрушити футболіста з рейтингу, та тільки припічок у конкурентів виявився мало.

 

Еммануель Баду

Гол в матчі Гана - Гвінея, 01.02.2012 р.

По закінченні того матчу гравець італійського "Удінезе" зауважив: "Я розумів, що хочу завершити епізод власними зусиллями". Все відбулося дуже швидко для футболістів Гвінеї. "Чорні зірки" вирішили розіграти кутовий. Баду залишався неприкритим в двох метрах до входу в штрафну. Підкинув собі м'яч, футболіст "Удінезе" потужно пробив у дальній верхній кут. Іноді потрібно вирішуватися і робити все самостійно, шановні вболівальники! 

 

Неймар

Гол в матчі "Сантос" - "Інтернасьональ", 07.03.2012 р.

Нерозумно, дуже нерозумно вважати фігуру Неймара "роздутою". Бразильський нападаючий в своїй стихії дійсно крутий, але чи вийде у нього вживати аналогічні трюки в Європі, де більше цінується захист, де таких, як Неймар тільки в одному "Челсі" або "Шахтарі" греблю гати, де, врешті-решт, Ліонель Мессі володіє ексклюзивним патентом для фірмових проходів з центрального кола.

 

Мусса Соу

Гол в матчі "Фенербахче" - "Галатасарай", 17.03.2012 р.

Про майстерність Соу знають не тільки у Франції, але і в московському "Спартаку", наприклад, якому нападник насолив в кваліфікації Ліги чемпіонів. Але в середині березня " Шюкрю Сараджоглу " вибухнув зовсім з іншої причини. Будь м'яч у ворота "Галатасараю" сприймається там з особливим настроєм, а гол-шедевр Соу тільки помножив емоції вболівальників.

 

Ліонель Мессі

Гол в матчі Аргентина - Бразилія, 09.06.2012 р.

Без Ліонеля нікуди. На початку літа відбулося класичне південноамериканське протистояння Аргентини і Бразилії. Воно носило товариський характер, та для Мессі немає різниці, в якій зустрічі забивати свої м'ячі. Аргентинець доторкнувся до м'яча в 55-ти метрах від воріт на кордоні лінії поля, спритно відсік від себе Марсело, На віражі зловив ще одного захисника і потрапив в ліву "дев'ятку". Трибуни були готові зійти з розуму.

 

 


29.12.2012 600 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1271
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2564
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2131
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2195
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6594 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2475 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

368

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1182

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1305

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1440
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

303
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

167
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

601
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

69
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26534
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

568
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10485 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

68
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

101
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

423
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

570
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

638