ШІСТЬ ЗАПИТАНЬ Павлові Андрусяку

Павло АндрусякКоресподент «Фіртки» задав ШІСТЬ ЗАПИТАНЬ кандидату в мери Івано-Франківська, голові правління Благодійної Фундації імені Короля Юрія, Павлові Андрусяку.

- Згідно соціологічних опитувань ви входите у п’ятірку кандидатів на посаду міського голови Івано-Франківська, та ми не багато знаємо про вашу команду?

Як  правило, коли кандидатів питають про їх команду мають на увазі, хто займе ті чи інші посади. Ми особисто від цього відійшли. Перемог одноособових не буває, це як правило, результат політичних домовленостей, об’єднань, союзів і т.д. У таких об’єднаннях темою розподілу стають посади.

Думаю, що команда це не ті люди, які займають посади, це можуть бути менеджери і поза політикою. Команда це ті люди, у разі перемоги міського голови, які будуть знаходиться в оточенні і впливати на його рішення. Якщо брати країни заходу це скоріше команда радників, вони визначають стратегічне бачення міста, безпосередньо міського голови і не обов’язково ці люди мають займати посади.

У мене є коло людей з якими я раджуся (ред. - вихідці із «Студентського братства», які сьогодні займають активну громадську позицію). На мою думку, зміна міського голови не повинна тягнути зміну людей на посадах, при у мові, що ці люди є менеджерами, а не політичними діячами.

- Ви єдиний кандидат на посаду міського голови Івано-Франківська, який «засвітився» у соціальних мережах, тобто показуєте, що ви близькі до молоді. Чи є у вашій програмі пункт молодіжної політики?

У мене не має змісту конкретно виписувати у програмі пункт молодіжної політики, бо я розумію це середовище із середини. У статуті «Студентського братства» не існує вікового цензу, я себе відчуваю молодим.

Для молоді не треба нічого писати, їх треба включати у життя. Завжди був проти ідеї створення молодіжного крила партії, бо це модно. Насправді це є спосіб старшого покоління відгородитися від молодих і від конкуренції.

- Які на вашу думку, брудні технології застосовують у виборчій кампанії на посаду міського голови Івано-Франківська?

Якщо говорити станом на цей момент, то ще не має цих технологій. Те що вони можуть бути - не виключаю. Наприклад, у сфері спілкування кандидатів і виборців, тобто ті чи інші форми підкупу виборців.

Де ще можуть бути застосовані технології не зовсім чисті - у сфері використання адміністративного ресурсу. Якщо діюча влада визначиться зі своїм кандидатом, і спробує застосувати ці технології як на стадії виборчої кампанії, так на стадії підрахунку голосів, у них буде можливість це зробити. Тобто постає питання політичної волі перших осіб. Інструментарій для цього є. Зрештою, про це говорять усі аналітики. Поки що у місті використання адмінресурсу не бачу.  

- У вас не слабка виборча кампанія. Подейкують, що вам підставив своє плече Роман Ткач, також Михайло Вишиванюк та Микола Круць…

Я сьогодні дуже тісно співпрацюю з командою Романа Ткача. Це люди з якими ми однаково думаємо, до думки їх я прислухаюсь і це люди, які беруть безпосередню учать у проведенні моєї виборчої програми.

Що стосується Михайла Вишиванюка та Миколи Круця, то я підтримую із ними рівні ділові стосунки, поважаю цих людей за той вклад, який вони зробили у розвиток області і міста. Але безпосереднього контакту чи погодження дій, які стосуються саме цієї виборчої кампанії у нас не має. Що стосується фінансування кампанії, я її фінансую сам. Також у мене і в моєї родини сьогодні немає кредитів і депозитів.

- Боротьба за головне крісло міста почались з часу протистояння у міській раді. Що потрібно, щоб уникнути цього протистояння новому мерові?

Протистояння існувало і буде існувати завжди. Коли люди приходять із різними поглядами, навіть якщо вони мають спільну мету, у них різний шлях до цієї мети.  Протистояння буде завжди, питання якими методами воно проводиться.

Це є питання етики політичних лідерів і рівня політичної культури виборця. Якщо виборці шукають і толерують «смажені факти», то знайдеться той, хто спробує на цьому зіграти. Якщо політики будуть знати, що оприлюднення неправдивих фактів завідома буде працювати проти них особисто вони ніколи не будуть у це гратися.

Дисбалансу у міській раді можна уникнути тільки системною роботою від самого початку. Протистояння насправді зумовлене партійною системою, депутати, які прийшли більше забов’язанні своїм проходом партійним вождям, а не власним зусиллям. Цього разу буде інакше. Питання чи новий міський голова в стані буде запропонувати мету, яка зможе об’єднати більшість у міській раді, тоді наступить певний момент стабільності.   

- Яка сьогодні концепція розвитку потрібна містові?

Первинним є відповідальна, відкрита і патріотична влада. Кожен мешканець міста має право знати все те, що знає міський голова. Ніякі закони, ніякі нормативні акти не заважають у міській раді прийняти рішення голосувати в поіменному режимі.

Зараз хто як голосував не відомо, а люди пікетують міську раду. Виборці повинні  знати хто персонально голосував за те чи інше рішення, - і пікетувати його вдома, у під’їзді. Тоді у нас маса проблемних рішень ніколи не буде прийнята, тому що депутат не ризикне, бо завтра його обвинуватять, бо «це ти голосував за забудову дитячого майданчика». 


11.10.2010 Марія Петрів 2011 3
Коментарі (3)

*** 2010.10.11, 19:00
Геть жирних котів!
Ольга 2010.10.11, 23:41
Суцільна толерація...
Ivan 2010.10.12, 19:23
Треба голосувати
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1952
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1855
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1849
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5467 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2146 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1504

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

738

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

791

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

991

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1000
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1763
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3673
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10251
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26134
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10176 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7705
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

893
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

199
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

258
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

375
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1271
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

877