УПЛ. 2 тур. Підводимо підсумки

 

Гранди вітчизняного футболу перемагають, "Карпати" зазнають принизливого фіаско у Львові, а Дем'яненко вперше тріумфує на "Авангарді".

Характер туру

Криворізький "Кривбас" на високому рівні розпочав новий футбольний чемпіонат. Черговою жертвою команди Тарана став "Чорноморець" Григорчука. В матчі проти "моряків" "біло-червоні" показали справжні бійцівські якості. Попри перевагу суперника в другій половині протистояння, "кривбасівці" зуміли відстояти переможний рахунок.

Незважаючи на чутки про проблеми в середині клубу та команди, колектив з Кривого Рогу наразі перебуває наверху турнірної таблиці чемпіонату. Хочеться вірити, що вдалий старт підопічних Тарана і надалі буде закріплюватись перемогами, адже в минулому сезоні "червоно-білі" теж показували яскравий футбол в перших турах, тоді як у весняній частині першості команда не здобула жодного успіху, втратила головного тренера та позбулася шансів на Лігу Європи.

"Чорноморець", якому пророкували мінімум нічию, минулої п'ятниці показав не найкращу гру, яка коштувала команді Романа Григорчука трьох залікових балів.

 

Закономірність туру

В ужгородців у поєдинку проти чемпіона України мало хто вірив. Втім, підопічні Севідова, попри вагому різницю у класі виконавців, зуміли дати бій "Шахтареві" на "Львів Арені" та довели, що вони не є прохідною командою. "Говерла" майже годину трималась проти іменитішого суперника, більше того, в першому таймі часом до успіху ближчими були саме закарпатці.

В другій же половині далися взнаки вищі технічні характеристики та фізичні кондиції "гірників". Донеччанам впродовж кількох хвилин вдалося організувати два голи у ворота суперника і, фактично, вирішити, долю матчу. Проте, до честі "Говерли", команда не впала духом і навіть зуміла відквитати один м'яч, ну а жирну крапку в проистоянні своїм влучним ударом вже в доданий арбітром час поставив Євген Селезньов.

1:3 - друга результативна перемога "Шахтаря" дозволила команді Мірчи Луческу втримати перше місце в турнірній таблиці першості. "Говерлі" ж, яка поки йде без перемог, тепер варто готуватися до наступного надважкого протистояння - в третьому турі хлопці Олександра Севідова їдуть на НСК "Олімпійський".

 

Приниження туру

Маріупольський "Іллічівець" влаштував справжнє побиття львівських "левів" на їхній же арені. "Карпати" провально провели початок поєдинку на "Україні". Фактично долю матчу вирішили три голи, забиті з інтервалом в якихось 5 хвилин. Протягом всієї зустрічі підопічні Павлова розривали оборону суперника, не залишивши опонентам жодних шансів на успіх.

Серед "зелено-білих" не було командного взаєморозуміння та злагоджених дій. Навіть гол престижу "Карпати" провели тільки завдяки індивідуальним якостям Павла Ксьонза, який накрутив відразу трьох маріупольців.

1:5 - таке фіаско львівські вболівальники ще довго пам'ятатимуть. Навіть важко пригадати, коли підопічні Кучерова програвали з таким тріском. Керівництву "зелено-білих" будь-що потрібно зробити висновки з цього приниження. Команда заледве вбереглася від пониження у класі минулого сезону. І хоча це тільки початок нової першості і все ще можна виправити, однак з такою грою та результатами вірогідність повторити долю "Оболоні" та "Олександрії" може стати реальністю.

"Іллічівець" проводить чи не найкращий матч за всю історію. Команда Миколи Павлова, яка до цього жодного разу не тріумфувала у Львові, відчула смак помсти сповна.

 

Не за сценарієм Лужного

Другої поразки в чемпіонаті зазнає "Таврія". В поєдинку проти харків'ян сімферопольці нічим не вразили. Попри ігрову та територіальну ініціативу, не найкращий свій матч провели і "металісти", проте "жовто-синім" вистачило і одного влучного удару для забезпечення позитивного результату.

0:1 - Лужному поки не вдається створити боєздатний колектив в столиці Криму. Напередодні старту першості новий наставник "Таврії" неоднаразово заявляв, що мета сімферопольців - потрапляння в єврокубкову зону. Однак, як ці завдання можуть бути вирішені, якщо колектив за весь матч не може завдати жодного удару в площину воріт свого прямого конкурента, що власне, було і в матчі з "Металістом"?

Команда Маркевича поки витримує переможний ритм "Динамо", "Дніпра" та "Шахтаря", Олег Володимирович же спробує здобути першу вікторію в якості головного тренера кримчан наступного тижня в грі з "Іллічівцем".

 

Переконливість туру

В дніпровському дербі хлопці Хуанде Рамоса довели, що можуть здобувати яскраві перемоги і за відсутності свого лідера Євгена Коноплянки. Нагадаємо, півзахисник національної збірної України відбував дискваліфікацію через червону картку, отриману в матчі з "Таврією".

На "Славутич Арені" "Дніпро" не залишив жодних шансів на успіх для запоріжців. "Біло-сині" вколотили чотири сухих м'ячі у ворота суперника. Цікаво, що цей тріумф дався підопічним Рамоса навіть не ціною великих надсузиль. Дніпропетровці на середніх швидкостях провели протистояння, голи в свої ворота "привезли" самі "металурги", які вчора допустились занадто багато помилок, і , часом, це відбувалося в доволі протих ігрових ситуаціях.

0:4 - запоріжці не створили жодної інтриги в боротьбі з географічними сусідами. "Металург", який досі не може визначитися з кандидатурою нового головного тренера команди, залишається одним з небагатьох колективів, який в цьому чемпіонаті країни ще не забивав у ворота опонентів.

 

Перемога туру

Цього вікенду завітало справжнє футбольне свято і в Луцьк. Місцева команда вперше в 2012-му році тріумфує на домашньому стадіоні. Перемогу підопічним Дем'яненка приніс влучний удар швейцарського новачка "хрестоносців" Даніеля Суботіча. Впродовж цілого поєдинку господарі мали безліч моментів, щоб здобувати впевненішу перевагу, однак інтрига в матчі протрималась до фінального свистка.

Вікторія над полтавцями допомагає "Волині" закріпитися в середині турнірної таблиці. "Ворскла", якій в першому таймі зустрічі не зумів допомогти талановитий Роман Безус, що, можливо, і стало причиною невдачі, вдруге покидає поле з нулями. Проблематично, що новий наставник "зелено-білих" Вадим Євтушенко ніяк не може "намацати" командну гру колективу, як це було в період "правління" Миколи Павлова.

 

Дербі туру

Протистояння на стадіоні "Динамо" імені Лобановського цілком виправдало свій статус центрального матчу другого туру. Підопічні Леоніда Кучука зуміли побороти моральне потрясіння після "Шахтаря" і нав'язати гідну боротьбу іншому українському гранду. "Динамо" прогнозованою володіло ініціативою впродовж всього поєдинку, однак вразити ворота Паньківа команді вдалося тільки одного разу - свій другий гол в новому чемпіонаті в актив записав Браун Ідейє.

До слова, непогану гру провели новачки "біло-синіх" Кранчар та Велозу. Активністю в штрафному майданчику суперника відзначався і Андрій Ярмоленко, та півзахисник у вирішальний момент дещо підвів команду не реалізувавши пенальті.

0:1 - два голи в двох матчах дозволять "Динамо" не втратити залікових пунктів на старті сезону. "Арсенал", якого в перших п'яти турах чекає двобій з чотирма грандами українського футболу, знову поступається. Погодьтесь, непростий графік для Шацьких та компанії, враховуючи, що "канонірам" незабаром стартувати в кваліфікаційному раунді Ліги Європи.

 

Несподіванка туру

В дуелі з луганською "Зорею" "металурги", володіючи ігровою ініціативою, спромоглися поступитися. Вже на початку поєдинку вперед гостей вивів влучний удар зі штрафного у виконанні Любеновіча. Втім, незважаючи на швидкий гол у свої ворота, донеччани зуміли відігратись. Підопічні Володимира П'ятенка домінували на полі впродовж всієї зустрчі, створили безліч небезпечних моментів, але так і не зуміли вдруге вразити рамку Козаченка.

Попри всі атакувальні намагання господарів, "Зорі" все ж судилося поїхати в Луганськ з трьома очками. Тут спрацювало старе футбольне правило "Не забиваєш ти, забивають тобі". Героєм "чорно-білих" став Ілля Галюза, який наприкінці зустрічі ефектно завершив контратаку команди Вернидуба.

1:2 - "Металург" опускається на дно "вишки". Підопічні П'ятенка, крім феєричної перемоги над "Челіком" поки йдуть без перемог у внутрішній першості. Домашня поразка стала повчальним уроком для "Металурга", адже ніколи не варто недооцінювати можливості свого суперника, а боротися та не розслаблятися на полі потрібно до фінального свистка.

 

Підготував Ярослав Семків, Футбол 24


23.07.2012 454 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1271
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2564
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2131
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2195
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6594 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2475 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

368

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1181

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1305

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1440
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

303
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

166
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

601
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

69
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26534
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

568
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10484 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

67
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

100
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

423
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

570
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

638