ЄВРО 2012. Україна - Франція: переможе витривалий

 

Головною проблемою, з якою зіткнулася збірна Франції під час першого матчу - з Англією, стала дуже спекотна погода.

За твердженням захисника «триколірних» Маттьє Дебюші, саме висока температура повітря стала причиною того, що матч проходив у невисокому темпі.


«Було душно. А за високої вологості, варто було лише кілька разів прискоритися, як відчувалася величезна втома, - говорить Дебюші. - На рівні поля повітря практично не циркулює. Доводиться важко, хоча поступово звикаємо до умов. Адаптація до них, можна сказати, проходить успішно. Пройшли відновлення, ноги біжать нормально. Тож все в порядку ».


Для Дебюші матч зі збірною України стане 50-м у сезоні. Тим не менше, 26-річний гравець «Лілля» вважається новачком, а місце в складі отримав після того, як стало відомо, що Бакарі Санья і Лоїк Ремі не зможуть зіграти через травми. Лорану Блану довелося награвати нову в'язку. Варто сказати, що Дебюші з Насрі діяли на правому фланзі в грі з англійцями дуже злагоджено. Другий забив гол, а перший мав можливість постійно підключатися до атак. «Ми з Саміром багато розмовляємо, - говорить Дебюші. - Знаю, як краще діяти Саміру, і поки що ми добре розуміємо один одного».


З англійцями на фланзі проти Дебюші діяв новачок Алекс Окслейд-Чемберлен. Йому часто допомагав Ешлі Коул, і, в цілому, захисник французів впорався з опонентами. Але, як пише uefa.com, в п'ятницю проти нього зіграє не 18-річний молодик, а 35-річний володар «Золотого м'яча». «Андрій Шевченко - великий нападник, - визнав захисник. - З ним треба буде грати гранично щільно, бо навіть найменшу можливість він може перетворити на гол. Буде важко, адже вболівальники люто підтримуватимуть суперника. Нам треба буде показати видати найкращу гру».


Андрій Шевченко, в свою чергу, каже, що ураганний ритм, який збірні України та Швеції витримували в першому таймі, дозволив йому відчути, що він може ще більше додати. «У першому таймі я дуже багато рухався, робив ривки, але в другому відчув, що і після такого ураганного ритму готовий додавати. І додавав в ключові моменти гри, коли забивав м'ячі, встигаючи до них на секунди, а то й на долі секунд раніше суперників, - розповів капітан «СЕ». - Мені здається, тепер слід додавати в командній грі. У матчі зі шведами наша збірна показала чудовий футбол, але я розумію, що вона здатна грати краще. Тим більше що досягнутого на даному етапі рівня нам у зустрічі з французами може і не вистачити. А значить, слід сконцентруватися на майбутніх поєдинках і викинути швидше з голови думки про стартову перемогу - при всьому її історичному значенні. На тривалу ейфорію ми не маємо ніякого права».


Такої ж думки дотримується і Олег Блохін. Головний тренер відчув, що не всі футболісти ще опустилися на землю. Але це, за словами наставника, не головна проблема. На дії футболістів може вплинути спекотна погода, хоча команда функціонально готова добре. «Грати доведеться за 37-градусній спеки, - акцентує увагу Олег Блохін. - Тож нам належить добре подумати над складом. За такої температури о сьомій вечора грати дуже важко. У матчі Франція - Англія у другому таймі обидві команди ходили пішки».


З усіх стартовий заяв і приготувань ясно одне: обидві команди будуть грати на перемогу, але не проти й нічиєї. Статистика говорить про те, що на своєму полі збірна Україна в офіційних матчах грає з французами внічию. Але, як каже, Олег Блохін, традиції треба міняти.
На думку букмекерів, фаворитом у цій зустрічі є французька збірна.

Так, авторитетна контора «William Hill» ставки на перемогу збірної Франції в майбутньому поєдинку приймає з коефіцієнтом 2.00, в той час як аналогічний показник на успіх України рівно удвічі більший - 4.00. Трохи менш імовірним результатом букмекери вважають нічию - коефіцієнт ставок на такий результат сьогоднішнього матчу становить 3.25.

Додамо, що в іншому поєдинку групи «D», Швеція - Англія, фаворитом вважають британську команду - ставки на її перемогу приймають з коефіцієнтом 2.10. Показник перемоги Швеції - 3.75, коефіцієнт на нічию - 3.10.
Збірна Україна ніколи не перемагала команду Франції, а при арбітражі Бьорн Куйперс господарі Євро програли вдома збірній Уругваю у товариській зустрічі. Подробиці - в матеріалі Sportbox.ru.

 
Команди зустрічалися шість разів: тричі вигравали французи і три зустрічі завершилися внічию. У двох матчах збірна Україна вела в рахунку, але не зуміла втримати перевагу. Згадаймо останні товариську зустріч, що відбулася в Донецьку в червні 2011 року. Головний тренер збірної Франції Лоран Блан виставив найближчий резерв, Анатолій Тимощук на 53-й хвилині відкрив рахунок, через п'ять хвилин Кевін Гамейро відновив рівновагу, а на 87-й, 89-й і 90-й хвилинах французи забили три голи у ворота Андрія Пятова (Марвен Мартен - 2, Юнес Кабуль) - 1:4.

 
З діючих гравців голи в очних зустрічах забивали: Франк Рібері, Андрій Воронін і Андрій Шевченко.

 
Збірна Франції стартувала на Євро-2012 з нічиєї, також французи поділили очки в першому турі і на попередньому турнірі.

 
2008 рік. Румунія - Франція - 0:0

 
Тоді все закінчилося плачевно - четверте місце в групі. В останній раз збірна Франції зустрічалася з господарями чемпіонату у 2000 році. В Амстердамі збірна Голландії обіграла французів - 3:2 на груповому етапі, але в підсумку "триколірні" вийшли у фінал, який виграли у Італії. До речі, в 1992 році французи також не обіграли господарів чемпіонату - збірну Швеції - 1:1.

 
Підопічні Олега Блохіна стартували з перемоги. Це - четвертий випадок, коли господарі першості виграли перший матч у фінальній частині Євро.

 
1984 рік. Франція - Данія - 1:0. Чемпіон 2000 року. Голландія - Данія - 1:0. Півфіналіст 2000 року. Бельгія - Швеція - 2:1. Третє місце в групі 2010 року. Україна - Швеція - 2:1 -

 
Матч судить голландець Бьорн Куйперс. В минулому році при його суддівстві команди провели по одному товариському матчу.

Найпам'ятніший матч. Париж. 2000 рік


15.06.2012 732 1
Коментарі (1)

Щукар 2012.06.16, 12:15
"На думку букмекерів, фаворитом у цій зустрічі є французька збірна." - Букмекери виявились правими.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

633
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2243
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1992
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2016
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6028 53
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2295 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

172

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

986

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

987

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1235
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

467
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1922
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3824
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26338
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

419
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10332 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7873
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

424
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

424
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

507
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1436
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

1027