Прев'ю ЄВРО 2012 - Група B

 

В кожному міжнародному турнірі є так звана група смерті, у якій усі або три команди рівноцінно претендують на вихід з групи. На ЄВРО -2012 такою буде саме група "B".

 

Збірна Нідерландів


Фіналісти минулого чемпіонату світу є чи не головними фаворитами турніру. Помаранчеві вже дуже давно нічого не здобували, тому роблять серйозну ставку на цей турнір. У голандців дуже солідна середня лінія та атака. Ван Дер Варт, Роббен, Ван Персі, Снейдер - люди, які у своїх командах перебувають на лідерських позиціях, особливо це стосується нападника лондонського Арсеналу.

А от, що стосується оборони та воротарської позиції, то тут не все гаразд. У помаранчевих не надто серйозні люди в обороні, тому можуть бути проблеми. До того ж Матійсен потягнув стегно, і невідомо чи зможе він допомогти своїй команді. В опорній зоні у Марвейка провірені бійці - Де Йонг та Ван Боммель. Якщо збірна Нідерландів покаже гру, яку демонструвала в Африці 2010, то суперникам буде непереливки.

 

Воротарі: Тім Крул («Нюкасл», Англія), Мартен Стекеленбург («Рома»), Міхел Ворм («Суонсі»,Англія);

 

Захисники: Халід Булахруз («Штутгарт), Вілфред Боума, Йетро Віллемс (ПСВ), Джон Хейтінга («Эвертон», Англія), Йоріс Матейсен («Малага», Іспанія), Рон Влар, («Фейенорд»), Грегорі ван дер Віл («Аякс»);

 

Півзахисники: Ібрахім Афеллай («Барселона», Іспанія), Марк ван Боммел («Мілан», Італія), Найджел де Йонг («Манчестер Сіті», Англія), Уеслі Снейдер («Інтер», Італія), Рафаель ван дер Варт («Тоттенхем», Англія), Кевін Стротман (ПСВ), Стейн Схарс («Спортінг», Португалія);

 

Нападники: Клас-Ян Хунтелар («Шальке»), Люк де Йонг («Твенте»), Дірк Кейт (Галатасарай, ), Лусіано Нарсинг («Херенвен»), Робін ван Персі («Арсенал», Англія), Ар'єн Роббен («Баварія»).

 

 

Збірна Німеччини


Ще один фаворит змагань у цій групі збірна Німеччини. Команда, яка теж скучила за трофеями. У німців просто шикарний півзахист. Льов тепер ламає голову кого ставити в основний склад. Проблеми є хіба що з Швайнштайнгером, який чи не увесь сезон лікувався. Та й взагалі усі баварці перебувають не у найкращому настрої після програшу у фіналі ЛЧ. Ворота бундестіму на замку. Ноєр провів хороший сезон у Баварії. Є деякі проблеми із захистом.

У товариських матчах аж напрочуд невдало виступали Мертезакер та Хумельс. Тож скоріш за все оборонна ланка буде довірена баварському тандему Боатенг та Бадштубер. Не зважаючи на ці проблеми команда Льова продовжує вірити у перемогу на ЄВРО.

 

Воратарі: Мануель Нойер («Баварія»), Тім Візе («Вердер»), Рон Роберт Цилер («Ганновер»).

 

Захисники: Хольгер Бадштубер, Філіпп Лам, Жером Боатенг (всі — «Баварія»), Марсель Шмельцер, Матс Хуммельс (обоє — «Боруссія» Д), Пер Мертезакер («Арсенал», Англія), Бенедикт Хеведес («Шальке»).

 

Півзахисники: Бастіан Швайнштайгер, Тоні Кроос, Томас Мюллер (всі — «Баварія»), Андре Шюррле, Ларс Бендер (обоє — «Байер»), Самі Хедіра, Месут Єзіл (обоє — «Реал», Іспанія), Марко Ройс («Боруссія» М), Ілкай Гюндоган, Маріо Гетце (обоє — «Боруссія» Д), Лукас Подольскі («Кельн»).

 

Нападники: Маріо Гомес («Баварія»), Мирослав Клозе («Лаціо», Італия).

 

 

Збірна Португалії


Ще один претендент на вихід із цієї групи. Хоча мені здається, що піренейці не готові на рівних боротись ні з німцями, ні з голандцями. Основна ставка робиться на таких виконавців: Роналду, Нані, Мейрелеш. А от у захисті у португальців люди, які останнім часом виступають дуже невпевнено.

Пепе у Реалі багато чого "начудив", а Коентрао взагалі майже не виступав. Про нападників навіть сказати нічого, бо ні Алмейда ні Варела  нічим особливим не відзначились цього сезону. Тож вважаю, шо це вже буде сенсація, якщо португальці вийдуть з групи.

 

Воротарі: Руй Патрісіу («Спортінг»), Едуарду («Бенфіка»), Бету (ЧФР, Румыния)

 

Захисники: Жоао Перейра («Спортінг»), Мігел Лопеш («Брага»), Пепе, Фабіо Коентрау (обоє — «Реал», Іспанія), Бруну Алвеш («Зеніт», Росія), Роланду («Порту»), Рікардо Кошта («Валенсія», Іспания)

 

Півзахисники: Жоао Моутінью («Порту»), Рауль Мейрелеш («Челсі», Англія), Угу Віана («Брага»), Мігел Велозу («Дженоа»,Італія), Рубен Мікаел («Сарагоса», Іспанія), Куштодіу («Брага»)

 

Нападники: Кріштіану Роналду («Реал», Іспанія), Нані («МЮ», Англія), Рикарду Куарежма, Уго Алмейда (обоє — «Бешикташ», Туреччина), Сілвестре Варело («Порту»), Элдер Поштіга («Сарагоса», Іспанія), Нельсон Олівейра («Бенфіка»)

 

 

Збірна Данії


Данці аутсайдер, якщо не турніру, то цієї групи це точно. У команді із зірок, окрім  Агера немає більш нікого. Та й то Даніель провів досить таки невпевнений сезон у Ліверпулі. У скандинавів повно проблем на усіх позиціях. Кіпера на якого можна було б покластись немає.

На всіх інших позиція гравці теж не вражають. У команді є молоді перспективні гравці Бендтнер, К'яєр, Еріксен, але схоже на цьому Євро вони не допоможуть своїй команді. Тож швидше за все після трьох матчів скандинави відправляться на Батьківщину.

 

Воратарі: Каспер Шмейхель («Лестер»), Стефан Андерсен («Эвіан»), Андерс Ліндегор («Манчестер Юнайтед»);

 

Захисники: Ларс Якобсен («Копенгаген»), Мікаель Сільбербауер («Янг Бойз»), Сімон Поульсен («Алкмар»), Даніель Васс («Эвіан»), Сімон К'яер («Рома»), Даніель Аггер («Ліверпуль»), Андреас Б'єлланд («Нордшелланд»), Жорес Окоре («Нордшелланн»);

 

Півзахисники: Вільям Квіст («Штутгарт»), Крістіан Поульсен («Эвіан»), Нікі Цімлінг («Брюгге»), Якоб Поульсен («Мидтъюлланд»), Лассе Шоне («НЕК»), Крістіан Еріксен («Аякс»), Денніс Роммедаль («Брондбю»), Тобіас Міккельсен («Нордшелланд»);

 

Нападники: Мікаель Крон-Делі («Брондбю»), Томас Каленберг («Эвіан»), Никлас Бендтнер («Сандерленд»), Никлас Педерсен («Гронінген»)

 

Ярема Чуйко, спеціальний кореспондент "Фіртки" у Львові


09.06.2012 637 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1946
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1852
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1846
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5458 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2144 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1501

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

734

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

788

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

988

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

996
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1760
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3671
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10247
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26132
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10173 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7702
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

885
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

182
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

255
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

372
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1268
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

872