Юля!

 

 

Є монгольська народна мудрість: немає нічого страшнішого за недобитого ворога.

 

Янукович успадкував не тільки ординські смаки, але й мудрість. На відміну від помаранчевих, які успадкували лише смаки.

 

Часом нам здається, що це ми самі обираємо для себе напрямок руху. Проте, рельєф нашого шляху – вже напевне сформувала сліпа доля. І влада йшла – йшла і дійшла до сходинок долу. І відтепер кожен її крок – це крок донизу. І чим рішучіший крок – тим нижче.

 

Звісно, можна змінити напрямок на протилежний, але це означатиме йти проти себе.

 

Тепер вони її побили. Цього не могло не статися за існуючої пенітенціарної системи і її твердого наміру не підкорятися.

 

Коли її судили, всі країни, яким є до нас справа, не схвалювали цього. Коли її ув’язнили, всі обурилися. Коли її засудили до семи років, всі вирішили не мати з нами справ. Коли її не амністували і не випустили по апеляції, всі згодились з тим, що потроху треба запускати механізм тиску.

 

Її катують, і всі визначили Януковича, як брата Хусейна чи Каддафі. Йому вже не відмитися. Жорна Господні мелють повільно, але вірно.

 

Міжнародні стосунки часом нагадують між-людські. Я можу обурюватися, але не реагувати на те, що якась незнайома мені людина з іншого під’їзду знущається над своєю кішкою. Саме тому французький іноземний легіон ще не переодягнений у традиційні вишиті сорочки білоруських колгоспників, і не штурмує урядові будівлі Мінську.

 

Проте, якщо кота мучить мій колега по членству у товаристві захисту тварин, якщо картоплю у моїх сусідів краде мій бізнес-партнер – я не можу не написати заяву дільничному інспектору. Янукович добивається асоційованого членства в ЄС і приймає в себе Євро-2012, з ним розмовляла сама Ангела Меркель, з ним вітався за руку Обама і в нього нема достатніх об’ємів газу на експорт. В його ситуації було нерозумно бити Юлю в живіт.

 

Можливо, він зрозумів це, і зробив наступний рішучий крок вперед по сходах, що ведуть донизу: він санкціонував розпоширення відео Юлі з Власенком. Мабуть, хтось сказав йому, що краще хай обговорюють, як її цілують, ніж як її лупцюють.

 

Мій знайомий експерт з експорту енергоносіїв, до якого я прислухаюся з питань буддизму, який не любить Юлю, сказав, що нині йому її шкода, що він став їй співчувати. Нещасна жінка в тюремній камері, несправедливо засуджена людожерами, яку катують, і яка теж, попри все прагне кохання – це вже мелодрама. Тюремний роман. Неможливо стримати сліз. Ми вже не тільки обурені, ми розчулені. Європейці плачуть. Ми всі стільки разів за подібне читали в дитинстві.

 

Вони гадали її скомпрометувати? Вони зробили її всім нам рідною, вдихнули нове життя в телесеріал, надали нової об’ємності її образу.

 

Власенку після цього варто балотуватися в мери Києва – сказав мій експерт – жінки проголосують.

 

Це ж, мабуть, вони там, в адміністрації, полюбляють переглядати відео з її камери, насолоджуються. Може, в них є спеціальний телеканал, підглядають у прямому ефірі. Вечір у Межигір’ї. Світиться великий телевізійний екран. Відклавши всі державні справи і ключку для гольфу, власник маєтку уважно спостерігає за жінкою в камері. Поряд стос дискет із улюбленими епізодами. За кадром коментує голос міністра внутрішніх справ. Теплий весінній вечір. Життя вдалося.

 

Якщо відверто (поки нас не чує Янукович, я сподіваюся він не читає таких довгих текстів, як ця стаття) Юля значно корисніша нації нині, коли вона зберігає мужність у тюрмі, аніж раніше, коли вона забезпечувала свій інтерес у Кабінеті Міністрів.

 

Христос казав за камінь, відкинутий будівничими, який став наріжним. Вона є наріжним каменем, об який обламає зуби режим, і який потім, зі слідами цих зубів буде відкинутий будь-якими будівничими за непотрібністю.

 

Вона мала величезні можливості, і як вона скористалася ними? Чи питає вона себе: навіщо я сиджу? В ім’я своєї впертості? За яку ідею?

 

Жодної ідеї. Янукович сяде, вона його зусиллями стане президентом, і що? Нас перестануть бити під час протестних акцій? Покращаться умови утримання ув’язнених? Стане більш ефективною економіка? Навряд чи!

 

З нар позитивно впливати на суспільство вдається краще, ніж із високого крісла.

 

Мої політизовані брати й сестри! Якщо абстрагуватися від цілком природного бажання наживи, ми з вами прагнемо влади, аби використати її як інструмент для розбудови нації, вирішення соціальних проблем, сприяння культурі тощо.

 

Відкрию вам секрет: нині владні посади – це вже поганий інструмент. Розбудовувати націю, допомагати нужденним, творити культуру краще вдається підпільникам і неформалам, аніж чиновникам. Робіть це прямо зараз, не витрачайте часу на політику. Хіба лише на протидію політикам.

 

Політика – це бізнес. Коли вам захочеться проголосувати за якогось політика, чи безкоштовно його підтримати, підіть спочатку подаруйте сто доларів банкіру чи безкоштовно помийте підлогу в бутіку, який він подарував своїй коханці. Банкір і власниця бутіка відрізняються від депутата та очільника партії хіба що меншим лицемірством.

 

Треба безкоштовно захищати Юлю, як в’язня. Підтримувати її, як політика – тільки за гроші!

 

 Дмитро Корчинський,

Братство

 


Коментарі (1)

Cпокій 2012.04.28, 23:02
Читати Корча - чиста втіха. Гостро, розумно, дотепно. Але в бій поряд із ним не піду і дитину свою з ним без нагляду не залишу.
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1747
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1771
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1756
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5249 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2063 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1444

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

565

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

684

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

876

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

925
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1644
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3583
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10172
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26047
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10059 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7642
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

828
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1329
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

304
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1185
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

777
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1009