Огляд матчів 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів

 

Барселона - Челсі, Реал - Баварія, півфінальні пари команд, які й вияснять між собою, хто гратиму у фіналі Ліги чемпіонів.


Барселона - Мілан 3:1 (перший матч 0:0)

Перший матч у Мілані залишив обом командам непогані шанси пробитись до півфіналу. Саме так, адже один гол для італійців прирівнювався до двох голів каталонців. З перших хвилин "гранатові" вже звично захопили м'яч у свої ноги. І от вже в дебюті гри арбітр призначив пенальті у ворота "россонері", який спокійно реалізував, звичайно що ж Мессі. Але "Мілан" не збирався відступати, і час від часу огризався. В одній із таких атак "червоно-чорним" вдалось зрівняти рахунок, влучний удар вдався Ночеріно. Цей гол додав ще більшої наснаги "каталонцям", які побігли відновлювати свою перевагу. І от на 41 хвилині арбітр матчу призначив ще одне пенальті у ворота Абіатті. Чи був там одинадцятиметровий, чи не був, це вже справа арбітра. Варто лише відмітити, що і цей одинадцятиметровий впевнено реалізував геніальний Мессі. Здавалося б у другому таймі міланці мали хоча б якось та спробувавти подолати не надто організовану оборону каталонців. Підопічні Гвардіолли продовжували діяти впевнено та активно в атаці. Інтригу в матчі повністю поховав гол Іньєсти. Чи був він логічним, напевне так. В обороні італійців Мексес та Неста грали панічно, і все йшло  до того, що й третій матч залетить у ворота гостей. Цей гол поховав наснагу на боротьбу в міланців, надалі каталонці бавились із суперником і довели гру до логічної та ненадто важкої перемоги.

 

Баварія - Марсель 2:0 (перший матч 2:0)

Здавалося б все вирішилось в першому матчі, де мюнхенці каменя на камені не залишили від французів. Але вже на перших хвилинах марсельці дали зрозуміти, що спробують дати бій баварцям у їхньому лігвищі. На жаль для французів, це був лише стартовий запал їхньої команди, надалі марсельці грали кволо, або взагалі не грали. Німці почули запах жареного на перших хвилинах, і вирішили вбити інтригу остаточно. На 13 хвилині рахунок в матчі відкрив хорват Оліч, який не дуже часто виходить в основі мюнхенці, і який однією ногою вже у "Вольфсбургу". Але і цього баварцям було мало, на 37 хвилині Оліч влучним пострілом остаточно  добив "Марсель". У другому таймі "Баварія" грала дуже впевнено та організовано, берегла сили на Бундеслігу. Щодо французів, то вони грали дуже блідо. Цілком логічна та аж напрочуд легка перемога німців. "Баварія" все ближче й ближче до фіналу ЛЧ на своїй "Альянс Арені".

 

Челсі - Бенфіка 2:1  (перший матч 1:0)

Саме матч у Лондоні обіцяв бути найменш передбачуваний та найбільш інтригуючий з усіх чвертфінальних ігор. Хоча ліссабонці в першому матчі вдома поступились, але грали навіть краще ніж "аристократи". Матч на  Стемфорд Бридж  більш активно розпочали португальці. Аймар та Перейра досить таки активно грали у атаці. "Челсі" в атаці грало дуже бідно. На 20 хвилині арбітр призначив пенальті у ворота португальців, який не без проблем реалізував Лемпард. Після цього аристократи почали грати ще спокійніше. Гра в першому таймі була дуже нудною, час від часу її оживляли цікаві атаки гравіців "Бенфіки". Наприкінці першого тайму рефері дуже сильно вдарив по амбіціях гостей, другу жовту картку та вилучення заробив капітан команди Макісі Перейра. Як не парадоксально, але саме це вилучення надало ліссабонцям наснаги на боротьбу у другому таймі. "Червоні" грали активніше та різномантінше. Підопічні Ді Матео відповідали  небезпечними атаками, але все ж таки саме футболісти "Бенфіки" виглядали краще. І на 85 хвилині фортуна нагородила ліссабонців. Після подачі кутового Гарсія відновив  паритет в матчі. Португальцям потрібен був ще один гол, тому вони помчали в атаку, і нарвались на контратаку "аристократів", яку влучним ударом завершив португалець Мейрелеш. Жаль прощатися з "Бенфікою". Команда показала непогану гру і до останнього зберігала шанси пробитись до півфіналу. Щодо лондонців, то на них чекає дуже важке протистояння з іспанською "Барселоною".

 

 

Реал - АПОЕЛЬ 5:2  (перший матч 3:0)

Ще один чвертьфінальний матч без ніякої інтриги. Три голи на Кіпрі дозволили вдома "вершковим" смажити шашлики, та час від часу турбувати кіпера гостей. Як і передбачалось кіпрці в  атаку зовсім не бігли, для них головним пріорітетом було не пропустити більше п'яти. Саме такий результат був би для підопічних Йовановича повністю задовільним. В першому таймі Роналду та Кака по голу вколотили у ворота бідолашного кіпера АПОЕЛЯ. В багатьох моментах саме завдяки хорошій грі воротаря гостей, вони вже в першому таймі не отримали "п'ятірку". Але от все змінилось у другому таймі. Мадридці продовжували знущатися з АПОЕЛЬців. Підтвердження того стали ще три голи "вершкових". "Пощастило" вразити ворота гостей вдалось вдруге в матчі Роналду, Кальехону та Ді Марії. Правда слід відмітити, що кіпріоти не залишили Сантьяго Бернабеу без забитих голів. Спочатку Мандука, а пізніше й Соларі з пенальті двічі засмутили Касіліаса. 5:2, Реал розбиває АПОЕЛЬ, але в той же час дарує прекрансий матч. Слід лише подякувати кіпріотам за те, що вони подарували кілька сенсацій у цій Лізі чемпіонів. У півфіналі на "Реал" вже чекає мюнхенська "Баварія".

 

всі голи

 

Ярема Чуйко, для "Фіртки"


05.04.2012 535 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1024
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2416
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2059
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2094
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6371 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2387 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

260

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1077

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1116

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1325
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

202
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

539
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1998
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26440
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

496
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10399 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7939
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

484
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

344
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

490
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

569
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1512