Як світ зустрів 2012-й: найбільш грандіозні новорічні шоу (відео)


У найбільших мегаполісах світу зустріч Нового 2012 року ознаменувалася грандіозними салютами та вражаючими шоу. Одним з найбільш яскравих видовищ цього року порадував своїх мешканців і гостей Лондон, який зустрічає рік Олімпіади.

 

У Берліні перед багатотисячним натовпом Scorpions заспівали "Wind of change", а в Дубаї барвистим феєрверком спалахнула найвища вежа у світі - Бурдж Халіфа. Австралія та Океанія Першими новий рік зустріли жителі острова Різдва в Тихому Океані, а також населення архіпелагів Тувалу і Самоа (останні цього року здійснили "стрибок у часі", скасувавши 30 грудня, щоб перейти до одного часового поясу з Новою Зеландією).

 

Традиційне шоу салютів, яке вважається одним з найкращих у світі, пройшло в Сіднеї. Подивитися на те, як в небі згоряють дев'ять тонн піротехніки, зібралися близько півтора мільйона людей.

 

 

Японія Мешканці Токіо рівно о 12 годині ночі запустили в небо тисячі повітряних куль з написаними від руки побажаннями. Багато хто таким чином вшанував пам'ять жертв руйнівного землетрусу і цунамі, які відбулися в березні 2011 року.

 

Одночасно з цим на найвищому будинку японського мегаполісу – знаменитій телевізійній вежі в парку Сіба - загорілися цифри 2012.

 

Дубай Барвистим феєрверком зустрів Новий рік і Дубай. Під захоплені крики сотень тисяч глядачів фонтаном з вогняних бризок спалахнула найвища вежа у світі - Бурдж Халіфа.

 

 

Москва У Москві головним місцем святкування за традицією стала Красна площа. Після приходу 2012-го багато мешканців Москви та інших російських міст залишили свої будинки і продовжили святкування на вулиці.

 

Лондон У центрі Лондона сотні тисяч людей зібралися, щоб побачити одне із найяскравіших у світі шоу феєрверків біля колеса огляду London Eye. Багато мешканців Британії з нетерпінням чекали на 2012 рік, який обіцяє бути особливо цікавим у зв'язку з майбутньою Олімпіадою і Діамантовим ювілеєм (60 років правління) королеви Єлизавети Другої.

 

 

Рим Лейтмотивом новорічної ночі в Римі стали сподівання на фінансове благополуччя. Мер міста влаштував безкоштовний концерт для тих громадян, хто не зміг цього року "розщедритися" на вечерю в ресторані. Бенгальські вогні і пластикові стаканчики з шампанським можна було побачити у більшості присутніх біля стін Колізею. А коли пробило північ, в небі над італійською столицею розквітли барвисті феєрверки.

 

Париж Париж зустрів новий рік дощем. Але аж ніяк не святкова погода не зіпсувала жителям і гостям французької столиці святкового настрою. Традиційно найголовнішими місцями новорічних урочистостей стали Єлисейські поля, а Ейфелева Вежа виступила як найбільша в країні індустріальна ялинка. З міркувань безпеки феєрверки цього року скасували. Однак було вдосталь електричних вогнів, шампанського і поцілунків.

 

Берлін Сотні тисяч людей зібралися в новорічну ніч біля Бранденбурзьких воріт у Берліні. Організатори вуличної вечірки з шампанським та феєрверками нарахували на святі близько мільйона людей. Перед ними виступив знаменитий гурт Scorpions, який виконав свій багаторічний хіт "Вітер змін".

 

Ріо-де-Жанейро На знаменитому бразильському пляжі Копакобана в Ріо-де-Жанейро на свято, попри дощову погоду, зібралися близько двох мільйонів людей. У небі спалахнули тисячі феєрверків і всі гості салютували Новому року бокалами із шампанським. Після феєрверку глядачі розійшлися по чотирьох музичних майданчиках, на яких всю ніч грали всесвітньо відомі діджеї.

 

 

Нью-Йорк Щоб зустріти Новий рік в центрі Нью-Йорка на Таймс-сквер зібралися сотні тисяч людей. Прихід 2012-го в США і в усій Західній півкулі ознаменувала знаменита кришталева куля, яка за традицією була засвічена і опущена на землю в останню хвилину року, який минув. Організатори свята підготували і грандіозне музичне шоу - в очікуванні Нового року глядачів на площі розважали світові знаменитості, серед яких - співачка Леді Гага і кумир американських тінейджерів Джастін Бібер.

 

ТСН


04.01.2012 1493 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1937
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1846
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1843
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5445 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2141 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1499

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

723

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

783

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

978

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

993
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1758
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3667
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10242
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26126
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10168 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7700
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

880
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

173
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

242
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

370
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1263
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

865