10 гаджетів та винаходів, що вразили світ у 2017 році

 

 

 

Спінер, Iphone X, електрокар Tesla Model 3 – 2017 рік подарував нам багато цікавих винаходів і гаджетів. Сайт "24" пропонує вашій увазі десятку найкращих продуктів і пристроїв, які стали проривами року, що минає.

Спінер

Спінер, іграшка, антистрес

Упродовж весни та аж до кінця літа у світі панувала справжня спінероманія. Здавалося б, звичайнісінька іграшка-антистрес, але у 2017 році її крутили в руках фактично всі: від офісних працівників до дітей дошкільного віку. Ідею створення цієї крутилки приписують Кетрін Хеттінгер, яка на початку 90-х вирішила придумати іграшку, що, за однією версією, могла б відволікти дітей від агресивних думок, і за другою – спінер вона винайшла для своєї доньки, яка страждала від міастенії Ерба-Гольдфлама (аутоімунне захворювання, що викликає синдром патологічної м'язової стомлюваності).

Читайте також: Спінер: що це таке і як він працює

Щоправда, тоді винахід Хеттінгер не мав особливого успіху та про нього забули аж до кінця 2016 року, поки в журналі Forbes не з'явилася стаття, в якій журналіст видання Деймс Плафк назвав спінери "обов'язковою офісною іграшкою в 2017 році". І опісля про них заговорили всі соцмережі та популярні ресурси, а на Youtube користувачі почали заливати відео різноманітних трюків з цією штукою.

Nintendo Switch

 

Ця ігрова консоль не дарма вважається революцією в ігровій індустрії, оскільки раніше геймери мали обирати, як будуть грати: перед телевізором чи з мініатюрним екранчиком у руках. Тепер же цю проблему вирішує Nintendo Switch, який можна використовувати як портативний пристрій, як широкоекранний GameBoy, як приставку з маленьким телевізором, якщо в руки взяти джойстики, а саму її поставити на стілець (для тих, хто сумує за 90-ми), або ж за допомогою док-станції цей гаджет можна під'єднати до великих екранів. Але і на цьому можливості пристрою не вичерпуються. Це перша ігрова система, яка працює де завгодно та як завгодно.

Читайте також: Топ-10 причин популярності Pokemon Go

Щодо технічних характеристик, то головний елемент приставки – це 6-дюймовий планшет з двома бічними контролерами, які від'єднуються. Працює ж ця консоль від 3 до 6 годин в автономному режимі. А якщо Вам сумно, то за допомогою WI-FI можна приєднати до 8 інших Nintendo Switch. Приємним є і те, що ця платформа має власний ігровий онлайн-сервіс, який буде безкоштовним щонайменше до весни 2018 року.

Apple iPhone X

Телефон, Ihone X, Apple, технології

Так склалося, що на продукцію компанії Apple чекають, як на щось грандіозне, як на певний прорив у технологіях. Останній Iphone не став виключенням і вважається найсучаснішим телефоном на ринку. З'явився пристрій буквально нещодавно – світові продажі стартували 3 листопада, а в Україні він офіційно з'явиться аж 8 грудня – але про нього зараз говорить фактично кожен другий: хтось не може натішитися новинкою, а дехто й поготів нещадно критикує.

Читайте також: Презентація iPhone X: характеристики новинки від Apple

Щодо важливих особливостей Iphone X, то тут варто виокремити технологію Face ID (систему розпізнавання обличчя), модифіковану версію найсучаснішого релізу операційної системи iOS (11.0.1), безрамковий екран і процесор Apple A11 Bionic Neural, в який "сховано" нейронну систему.

Кросівки Adidas Futurecraft 4D

 

 

Думаєте, неможливо видрукувати кросівки!? А компанія Adidas довела протилежне, створивши перше у світі серійне спортивне взуття, яке було надруковано на 3D-принтері. Зауважимо, що це вже не перші подібні експерименти з боку представників відомого бренду, однак Futurecraft 4D, безперечно, вважається дуже амбітним проектом.

Допомагали ж німецьким текстильникам фахівці з американської компанії Carbon, які власне і розробили унікальну технологію Continuous Liquid Interface Production (CLIP). Ця технологія передбачає можливість тривимірного друку за допомогою полімерних матеріалів, які тверднуть під дією світла. Зокрема, у Futurecraft 4D використовується рідка полімерна смола та ультрафіолетове випромінювання. За словами науковців, результат є набагато надійнішим і еластичнішим, аніж пластикові аналоги, виготовлені методом лиття під тиском. Крім того, самі кросівки можна безкінечну кількість разів індивідуально підлаштовувати під кожного клієнта.

Tesla Model 3

Tesla, авто, електрокар, технології

Якщо у Вас ще немає електрокара, тоді Tesla йде до Вас. Так, зелені технології – сьогодні у тренді, а автомобілі з двигунами внутрішнього згорання потихеньку перетворюються на архаїзм. Дітище компанії Ілона Маска якраз і є покликаним, аби це зреалізувати у життя.

Читайте також: Електромобіль Tesla виявився швидшим за Lamborghini: з'явилось вражаюче відео

Остання модель найпопулярнішого електромобіля у світі може без підзарядки проїхати до 500 кілометрів. Крім того, Tesla Model 3 є одним із найбільш обтічних авто. Немає тут і звичної панелі приладів, а все розташувалося на великому 15-дюймовому тачскріні. У базової комплектації також передбачаються двозонний клімат-контроль, безключовий доступ, Wi-Fi, 8 подушок безпеки та система автоматичного гальмування. Щодо швидкості, то це диво долає сотню за 5,6 секунди та максимально розганяється до 210 кілометрів за годину.

Розумна колонка Amazon Echo (друге покоління)

 

"Алексо, яка сьогодні погода?" – все йде до того, що незабаром такого роду запитання стануть звичними для кожного другого жителя планети. Amazon стала піонером у виробництві смарт-колонок, що використовують потужності голосового помічника Alexa, який також є розробкою компанії. Після успіху Amazon Echo подібне створити захотілося й іншим технологічним монстрам. Так, на ринку вже з'явився Google Home, однак незабаром компанію йому складуть Apple HomePod і продукт від Samsung.

Читайте також: "Розумна" камера з голосовим управлінням може замінити стиліста

Новинка ж від Amazon може похвалитися оновленим дизайном, кращими звуковими властивостями (як динамік, так і розпізнавання голосу) та навіть можливістю телефонувати.

4K телевізор LG OLED55C7

Телевізор, LG, 4K, технології

Напевно, найкраще, що виходило серед 4K телевізорів у 2017 році. А чому б і ні!? 55-дюймовий OLED-екран, який створює неперевершену картинку, ультратонкий дизайн і простота операційної системи.

Читайте також: Згадати все. Коли телевізори були пузатими

Унікальністю цього телевізора є те, що тут немає окремих ламп підсвічування, а кожен піксель здатен світитися самостійно. Відчути ж себе в епіцентрі фільму або спортивної події допоможе технологія Dolby Atmos.

Керувати цією розробкою від LG можна і за допомогою смартфона. Присутня тут і функція енергоощадження.

Дрон DJI Spark

 


Неоднозначність цього винаходу полягає не лише в його крихітних розмірах, а й у простоті управління: для DJI Spark фактично не потрібен пульт, а керувати ним можна за допомогою рук або смартфона. Також його називають селфі-дроном, оскільки це прекрасна альтернатива селфі-палці, причому фотографії будуть різноманітнішими та професійнішими. До слова, цей квадрокоптер може знімати як вертикально, так і горизонтально.

Читайте також: Конкурент для GoPro: розробники показали камеру нового покоління

Крім того, DJI Spark нашпиговано безліччю інтелектуальних функцій. Наприклад, інноваційна технологія HD Wi-Fi дозволяє передавати відео в реальному часі з роздільною здатністю у 720p на відстань до 2 кілометрів. А літати цей гаджет може як на вулиці, так і в приміщенні, а допоможе йому в цьому система GEO, яка підкаже чи безпечним є політ.

Microsoft Surface Laptop

Ноутбук, Microsoft Surface Laptop, технології

З упевненістю можна сказати, що це один із найстильніших ноутбуків на ринку, а все завдяки його мінімалістичному дизайну. Довершеності Surface Laptop додають і матеріали, з яких його зроблено: кришка та нижня частина – щільний алюміній, а дисплей прикрито захисним склом.

Хоча у Microsoft цю розробку позиціюють як ноутбук для школярів, студентів і офісних працівників, його продуктивності вистачить для вирішення багатьох завдань. До слова, тут встановлено операційну систему Windows 10 S, яку до кінця 2017 року можна безкоштовно оновити до Windows 10 Pro.

Серед цікавинок слід виокремити кілька камер, включно з інфрачервоною, яка дозволяє розпізнавати обличчя в системі Windows Hello, що натомість створює можливість швидко розблокувати ноутбук, і 13,5-дюймовий сенсорний IPS екран.

Супергубка Deurex Pure

 

Якщо подумали, що цей винахід призначено для прибирання забруднених поверхонь у домі, то Ви помиляєтесь, але частково. За допомогою Pure можна, зокрема, вирішити набагато серйозніші проблеми, як-от розливи нафти та хімікатів. Річ у тім, що ця губка може адсорбувати вагу, яка є майже в сім разів більшою за її власну, а це натомість робить її ідеальним інструментом для ліквідації подібних аварій як у гаражі, так і на воді.

Ця інноваційна суперзброя є синтетичним воском, який цілком випадково створили Гюнтер Хафшмід і його команда в німецькій компанії Deurex. За словами розробників, вони працювали над створенням нового типу мікронізованого воску, але один із науковців залишив на ніч машину з неправильними налаштуваннями. Відтак, зранку підлогу було вкрито пухкою волокнистою речовиною.

Додамо, що цього року Deurex Pure отримала приз European Inventor Award 2017, тобто стала найкращим винаходом року в Європі.


06.12.2017 3326 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

746
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2313
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2030
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2046
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6193 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2335 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

205

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1028

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1015

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1276
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

125
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

503
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1964
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26388
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

450
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10369 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7904
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

457
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

306
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

459
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

535
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1470