"Райський сніданок". Рецепт гарного дня від Олі Гриців і Сашка Куровського

 

 

 

26 вересня, розпочався черговий сезон ранкового шоу "Райський сніданок". Щодня, окрім вихідних, іванофранківці прокидаються у прямому ефірі телекану РАІ з оновленою парою ведучих.

 

Харизматичні і веселі навіть в 7:00 ранку Оля Гриців та Сашко Куровський заряджають настроєм та позитивом на увесь день.

 

Про "тяжкі" робочі будні ведучих ранкового шоу ми і поспілкувалися за чашкою кави.

 

Як так сталося, що ви опинилися на ТБ?

О.: Я прийшла на телебачення чотири роки тому. Починала з маленьких сюжетів. Якраз перший мій сюжет був на 9 травня. Парад, демонстрації. З того часу я не люблю таке і старюсь оминати. Ведучою працюю два роки. Розпочинала із маленької програми «В десятку». Поступово зрозуміла, що потрібно щось змінювати. Разом з каналом подумали, що вже доросли до такого проекту, як «Райський сніданок». І ось уже другий сезон кожного ранку тішимо наших глядачів.

С.: А я на телебаченні ну прям дуже давно - рівно два тижні. Позаду вісім прямих ефірів (сміється). Я дуже люблю спати і якось Оля мені написала, що мовляв вистачить так довго спати, ходи на ранкове шоу. Пішов.

 

 

А чому ранкове шоу, не обіднє, не вечірнє. Це ж треба рано вставати. Ще вночі?

О.: Багато хто якраз і бачив мене в такому проекті. Я ще з дитинства, коли дивилася «Підйом» на Новому каналі, хотіла вести щось подібне шоу. Думала про шоу, думала, що це було б круто. Але після школи я поступила в університет на факультет політології і мало не забула про свою мрію. Але все стало на свої місця. Ранок - це круто. Ранком ми задаємо ритм і позитив на цілий день і собі, і людям.

 

А коли ви прокидаєтесь на ефір?

О.: Я встаю з ліжка десь о четвертій ранку. Душ, сніданок. В 5.30 я вже на студії, готуюсь до програми. П’ю чай, чекаю Сашу.

С.: Я особисто прокидаюсь в 5.30, пишу Олі СМС з текстом "Я вже прокинувся" і переводжу будильник ще на 20 хвилин вперед... Десь в 6.30 я на студії. Якраз до початку шоу встигаю.

 

 

Гостей для програми як відбираєте?

О.: По-різному. Здебільшого, це - або мої цікаві знайомі, або Саші, або їх цікаві знайомі Також запрошуємо відомих в місті людей.

С.: А я шукаю в інстаграмі. От всі, кого кликав, всі звідти.

О.: Хтось сам пише. Ми не відмовляємо нікому.

 

А який гість вам найбільше сподобався. З ким було легко і просто працювати?

О.: Від кожного гостя ми отримуємо енергетику. Кожен гість по-своєму класний. Можу сказати про наймилішого. Це собачка, у програмі до Дня тварин. Я дала слабинку і просто гуляла з песиком по студії, коли Саша спілкувався з її тренером.

 

 

Зазирнемо всередину вашої «кухні». Як створюється «Сніданок»?

О.: Насправді, глядачі бачать одну десяту з того, що відбувається. 90% залишається за кадром. «Райський сніданок» - це не тільки Оля і Саша. Над програмою працює команда людей – режисери, оператори, гримери. Команда невелика, але ми створюємо масштабний продукт в прямому ефірі. Ми з Сашком готуємо сценарій, радимося, які зачепити теми.

С.: Так, звичайно. Моє готування дуже круте. Я приходжу додому ввечері і читаю сценарій, який прислала Оля.

О.: Не розказуй. Це командна робота.

С.: Так я так і кажу(сміється).

 

Прямий ефір «стрьомна» штука? Хвилюєтесь перед ефірами?

О.: Перші рази в мене було неймовірне хвилювання. Зараз я більше переживаю за Сашка (сміється), за операторів, за проект. Я дуже люблю прямі ефіри. Адреналін просто зашкалює.

С.: А я теж хвилююся, за себе. Перші ефіри - це було щось з чимось: руки і голос так тремтіли. Думав, що впаду в обморок. Але з кожним ефіром якось втягуюсь. Важкі перші 5-10 хвилин. Далі про все забуваю і просто кайфую.

 

 

Найкумедніші випадки в історії програми. Такий собі ТОП-3...

О.: Ой, та вони є постійно. Завжди щось трапляється за кадром.

С.: Перше, що спадає на думку, це коли режисер дуже швидко каже в навушник, що вже ефір, а ми не встигли переключитись, щось говорили про своє. І коли ми моментально переключаємось, то виходить дуже смішно. Особливо, коли разом починаємо говорити підводку.

О.: О, життя за кадром в нас дуже цікаве, адже ми молода команда.

С.: От з останнього, але з казусів – я переплутав день народження Стіва Джобса з днем смерті. Було неприємно і одна думка "що я ляпнув".

О.: Думаю, у нас ще багато приколів попереду, кумедних моментів. Не раз ще хтось проспить.

С.: На що ти натякаєш?

О.: Я дивлюсь в майбутнє (сміється). О, згадала, минулого тижня під час руханки був кумедний випадок, коли я заплуталась в мікрофонах. Але не впала, а продовжила. Потім передивлялася ефір, посміялась з себе.

 

А як щодо критики? В соцмережах реагуєте на коментарі, в тому числі і негативні ?

О.: Небагато, але коли є, тоді є. Я намагаюсь реагувати адекватно і сприймаю, і намагаюсь дослухатись, і виправлятись. Ну, звичайно, якщо критика по ділу, конструктивна.

С.: А мене ще не критикували. Жду (сміється).

 

 

Слава Притули, Педана, Горбунова мабуть не дає Вам спокою. Всі знають, що ранкові шоу це сходинка по кар’єрній драбині. Питання – коли до Києва переїжджаєте?

О.: Особисто я поки працюю на РАІ, в Івано-Франківську. Звичайно, є плани рости, розвиватися, але не потрібно поспішати. Все повинно відбуватися поступово. До столиці не поспішаю, поки.

С.: І я, поки переїжджати не планую. Особливо до Києва. То далеко. А наше телебачення близько, біля дому практично.

 

 

Що цікавого побачить глядач в «Райському сніданку» в цьому сезоні?

О.: Я думала тримати інтригу, але вже розкажу. Отже, глядачів очікує багато веселого, цікавого, нешаблонного контенту, який обов’язково сподобається.

С.: Ми намагаємося працювати різнопланово. Запрошувати різних гостей, як відомих, так і невідомих, зачіпати різні теми – від політики і до котиків-песиків.

О.: Так, ми ламаємо стереотипи.

С.: Це дійсно так. Ми з глядачем не тільки в телевізорі. Нас можна дивитися зранку, їдучи на роботу чи на навчання у Фейсбуці.

 

Супер. І наостанок, порада від Саші й Олі – як "потрапити в телевізор"?

О.: Ти маєш на увазі, як стати ведучим? Треба просто цього хотіти і працювати над собою. Прийти і сказати: «Я можу!».

С.: Так, як зробив я. І вірити в себе, і в свою щасливу зірку.

 

розмовляв Ростислав Ковтун


Коментарі (0)

24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6467 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10886 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12158 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5801
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3729
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2961

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

494

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

757

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

746

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1058
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

412
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

456
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

540
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4085
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11622
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6647
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1149
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18049
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

295
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

403
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

691
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

811