Прикарпатська преса про людину-скалу, Чукалівку, що вибиває маршрут, єврокредити для Калуша та танці з містом

 

 

Огляд прикарпатської преси за період з 29 вересня по 5 жовтня. 

 

Репортер

Зрада чатує всюди Днями користувачі соцмереж спокусилися на халявні квитки до Іспанії від «Міжнародних авіаліній України». «Акція» швидко облетіла Facebook, повелися й на неї чимало  франківців. Квитків, звісно, ніхто не дав, бо то маскувалися шахраї. Таких не бракує, є значно гірші. Як розпізнати та захиститися?

Чукалівка вибиває маршрут Селянам прифранківської Чукалівки таки увірвався терпець. З 1 жовтня в село не їздить жодна маршрутка, тому чимало батьків не відвезли дітей до школи чи в садочок до міста. Люди вирішили на три години перекрити дорогу, аби їх, нарешті, почули.

Америка вчить працювати Про «WorkandTravelUSA» чули, певно, всі. Це коли студент на кілька місяців їде працювати до Америки, а в кінці має два тижні на подорожі, де тратить зароблені долари.

Танці з містом Франківчанка Наталія Возняк разом з командою хореографів створює для міста та його мешканців танцювальний проморолик. Хочуть показати красу Франківська, стосунки його і людей, і то без слів – лише рухами та емоціями.

 

Галицький кореспондент

Людина-скала Він знав, що загине. Якийсь мольфар у горах колись навіщував хлопцеві, що його серце битиметься лише до третього десятка. Петро Безпалько чомусь повірив старому. Але дідок помилився на кілька років. Боєць змалку мріяв про військову форму, гідно пройшов бої у Косово, де мало не втратив ногу. Однак на 34-му році життя поліг у зоні АТО разом із легендарним генералом Кульчицьким.

Сім міфів про земельну реформу У вересні в трьох районах Івано-Франківської області відбулися семінари з перспектив запровадження ринку землі.

Старі борги нового хлібокомбінату  2 жовтня на державне підприємство «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» прийшли держвиконавці, щоб стягнути борг 13-річної давнини у розмірі понад 9 мільйонів гривень. На підприємстві ж кажуть: це був елемент залякування і тиску, а до старого боргу вони не мають жодного відношення…

 

Західний кур’єр

Краще менше, але краще Капітальні ремонти доріг потребують більше часу. З 2012 року в Івано-Франківську стрімкими темпами взялися за ремонти доріг. Оскільки більшість вулиць, зокрема і в центральній частині міста, перебували у вкрай незадовільному стані…

Як поділять бюджетний «пиріг» у 2018 році?  Підвищення зарплат та соціальні виплати -  це те, що обіцяє новий проект бюджету на 2018 рік. 15 вересня Кабмін вніс його на розгляд Верховної Ради. Рекордні суми обіцяють направити на освіту, медицину та оборону…

"Ведмеді" рвуться в бій  Івано-Франківський баскетбольний клуб «Говерла» розпочинає свій 15-й сезон у Чемпіонаті України. Чинний чемпіон вищої ліги спробує захистити свій титул задля того, аби в наступному році підвищитися у класі.

 

Вікна

Податок абсурду Податки можуть бути жорсткими і ліберальними, але вони обов’язково повинні бути справедливими (принаймні, відповідати здоровому глузду) та загальнообов’язковими. Це у нормальній правовій державі. Судячи з того, як в Україні загалом і в Калуші зокрема, адмініструють податок на нерухоме майно, до таких висот нам ще дуже і дуже далеко.

Єврокредити для Калуша перечепилися у фіналі. Обидва калуські проекти не подолали третій етап відбору претендентів на отримання кредиту Європейського інвестиційного банку за Програмою «Розвиток муніципальної інфраструктури України».

Калуш — читає У Калуші відбувся книжковий ярмарок, на який з’їхалися автори та видавці з Києва, Львова, Чернівців, Тернополя та Івано-Франківська. Впродовж усього недільного дня у виставковій залі можна було обрати книгу на будь-який смак та поспілкуватися з відомими письменниками. У центральній бібліотеці тим часом тривали презентації книг майже двох десятків авторів, які щедро ділилися своїми думками та не менш щедро роздавали автографи.

Вбивця Бандери. Найважливіше з розсекреченої агентурної справи Служба зовнішньої розвідки України розсекретила сім томів справи оперативної розробки Богдана Сташинського – спецагента, який убив лідерів Організації українських націоналістів Лева Ребета і Степана Бандеру. Журналіст дослідив сенсаційний історичний документ, що розкриває методи роботи радянських спецслужб.


05.10.2017 1134 0
Коментарі (0)

24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6459 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10884 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12156 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5800
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3729
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2960

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

493

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

757

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

746

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1058
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

405
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

456
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

540
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4084
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11622
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6647
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1149
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18044
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

291
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

403
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

691
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

811