У спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» працюватимуть волонтери з Техасу (фото)

 
 
 
 
7 липня в спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулося відкриття третьої табірної зміни.
 

З цієї нагоди на урочисті заходи зібралися почесні гості, працівники закладу та близько трьохсот відпочивальників. Щодо останніх, то географія дітей, які впродовж зміни будуть оздоровлюватися в «Смерічці», охоплює майже усі регіони України, а саме: Івано-Франківську, Львівську, Київську, Черкаську, Запорізьку, Закарпатську, Чернігівську, Чернівецьку, Одеську та Дніпропетровську області, інформує прес-служба ІФ ОДА.

 

Привітати дітей з початком табірної зміни завітали заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк, ректор університету Ігор Цепенда, директор СОК "Смерічка" Микола Соя, група волонтерів Східно-європейської молодіжної місії на чолі з Джефом Касселом зі США та інші запрошені гості.  

 

У рамках програми урочистого відкриття 3-ої табірної зміни традиційно відбулися церемонія підняття прапора України та  виконання гімну нашої держави,  гостинна зустріч гостей хлібом-сіллю, а також театралізоване дійство «Смерічка зібрала друзів». Із презентаційною візитівкою прикарпатського краю на святі виступив Національний академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» (керівник – народний артист України Петро Князевич, головний балетмейстер – народний артист України Іван Курилюк).

 

Урочисто відкриваючи чергову табірну зміну «Літа-2017», з вітальним словом виступив ректор університету Ігор Цепенда. Він зазначив, що впродовж трьох десятків років спортивно-оздоровчий комплекс "Смерічка" гостинно приймає на відпочинок дітей з різних куточків нашої держави та за кордону і є одним із найкращих оздоровчих закладів в Україні. Він також побажав дітям активного відпочинку, нових знайомств, приємних та незабутніх вражень.  

 

Зі словами привітання до присутніх на святі звернувся колишній старший вихователь СОК "Смерічка", випускник Прикарпатського національного університету, а нині заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк. У своєму виступі він зазначив, що не одне молоде покоління зростало у спортивно-оздоровчому комплексі "Смерічка", де всіх об'єднувала дружба, патріотизм, любов до рідного краю. "Відрадно, що кожного року в "Смерічці" відпочивають діти з різних куточків нашої країни, а це є яскравим свідченням того, що наша Україна – єдина",- сказав Ігор Пасічняк.

 

«Сьогодні близько 300 юнаків і дівчат поповнили нашу велика смеричанську родину. Кожен з вас, дорогі діти, привіз сюди свій вогник душі, серця, нових ідей та бажань. Ми разом запалимо цей вогник і наша «Смерічка» засяє новими барвами», - привітав  відпочивальників директор СОК «Смерічка» Микола Соя.    

 

Керівник групи волонтерів Східно-європейської молодіжної місії Джеф Кассел подякував керівництву університету та дирекції СОК "Смерічка" за багаторічну плідну співпрацю та гостинність і зазначив, що їм надзвичайно цікаво працювати і спілкуватися з українською молоддю. А ще Джеф Кассел зізнався, що з великою приємністю одягнув на свято вишиванку. 

 

Завершилися урочистості концертною програмою, яку підготували та провели учасники Національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю «Гуцулія».

 

Третя табірна зміна триватиме до 3 серпня. Щодня дитячий ранок тут традиційно розпочинатиметься з руханки, ранкової лінійки, а попереду на дітей чекає цікава та різноманітна відпочинкова програма. Впродовж табірної зміни разом із педагогічним колективом "Смерічки" буде працювати група волонтерів Східно-європейської молодіжної місії зі штату Техас (США), які проведуть з дітьми різні конкурси, бесіди, майстер-класи, заняття з англійської мови. Варто зазначити, що така співпрацю СОК "Смерічка" та волонтерів зі США триває вже близько двох десятків років.

 



19.07.2017 510 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1965
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1862
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1860
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5510 47
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2155 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1512

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

747

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

801

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1003

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1006
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1773
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3685
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10260
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26151
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10189 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7716
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

900
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

211
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

266
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

385
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1279
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

886