Відпочинок в Україні 2017: тут варто зупинитися

 

 

Сезон відпусток в Україні вже почався. Наша країна настільки різноманітна, що тут можна придумати відпочинок на будь-який смак.

 

Звісно, після відкриття кордонів Євросоюзом для українців, більшість прикладе зусиль, щоб поїхати на відпочинок за кордон. Але, насправді, необов'язково витрачати купу грошей і часу на дорогу, адже тут, у нас, єнеймовірна кількість ідей і варіантів бюджетної відпустки.

 

Журналісти "24" підготували найцікавіші пропозиції, де відпочити в Україні в 2017 році.

 

Відпочинок на морі в Україні

Тут вибір великий, адже наша країна омивається двома морями: Азовським та Чорним. І вихід до них є у Запорізькій, Херсонській, Миколаївський та Одеській областях, а також в Автомній Республіці Крим, яку зараз окупувала Росія, тому розглядати її як варіант відпочинку ми не будемо.

Запоріжжя у цьому списку декого може здивувати, адже його курорти маловідомі. Тим не менш, окрім теплого Азовського моря, туристи тут знайдуть ще й лікувальні грязі та мінералізовані підземні води. Тому сюди корисно їздити лікуватись.

Серед списку найкращих курортів цієї області: Бердянськ, Кирилівка, Охримівка, Миронівка, Новокостянтинівка.

 

Бердянськ, Запоріжжя
Відпочинок на морі: Бердянськ, Запоріжжя

 

У Херсонській області, як і на Одещині, неймовірно великий вибір курортів. Для туристів тут пропонують одразу два моря, на вибір.

Азовське море ви знайдете у Генгорці, Генічеську, Стрілковому, Комісаровську, Щасливцевому. Чорне – Залізний Порт, Скадовськ, Лазурне, Приморське (Більшовик), Хорли, Арабатська Стрілка.

 

Відпочинок на морі в Україні - Залізний Порт
Залізний Порт підійде для молоді, адже тут багато клубів та барів

 

У Миколаївській області не такий багатий вибір, але він компенсується якістю. Серед відомих курортів відзначають Коблево, Рибаківку, Очаків, Кінбурнську косу, Морське, Лугове, Чорноморку.

 

Де відпочити в Україні на морі?
Коблево – чудовий відпочинок на Миколаївщині

 

Саме місто Одеса є курортом, хоча рекреаційним його важко назвати, скоріше для активного відпочинку молоді. На Одещині є такі відомі курорти, як Затока, Кароліно-Бугаз, Чорноморськ, Грибівка, Сичівка, Приморське.

 

Де відпочити в Україні: Затока
Затока, Одеська область

 

Тож, як бачимо, вибір великий і розрахований на будь-який розмір гаманця.

 

Відпочинок на природі

Для поціновувачів еко-туризму в Україні є просто-таки природні клондайки. Тут вибір неймовірно великий: є і гори, і річки, і степи, і каньйони, і луки…

Для тих, хто полюбляє сплави або ж завжди мріяв спробувати це, є Дністровський, Буцький, Тетерівський, Смотрицький, Арбузинський (Миколаївський, який є дуже стрімким і небезпечним, а ще найстарішим в Україні), Актовський та Коростишівський каньйони. Одразу варто попередити, що Миколаївський є більш небезпечним, тому тут сплавлятися варто тільки професіоналам.

 

Буцький каньйон
Відпочинок в Україні: Буцький каньйон

 

Для кого вираз "Краще гір можуть бути тільки гори", існує неймовірна краса Карпат з піками Говерла, Синяк, Хом'як тощо. До речі, у Карпатах віднедавна зробили таку новацію, як карпатське море.

Херсонські степи не залишать нікого у спокої, особливо у сезон цвітіння, адже вони перетворюються на розмаїття кольорів. Ви стоїте, а поле настільки широчезне, що здається, ще трохи і зазирнете за край землі. І немає кінця цьому видовищу. І вдихається на повні груди. І відчуваєш, як "залізна рука міста" відпускає. Отут починається свобода! Справжня, безкрая…

 

Неймовірна краса Херсонщини
Неймовірна природа Херсонщини

 

Про ріки України і можливості такого відпочинку можна писати безкінечно… Тому ми просто назвемо найбільші, на яких можна цікаво відпочити: Дніпро (найбільша річка нашої країни), Південний Буг, Західний Буг, Дністер. До речі, щодо відпочинку на річці, не забудьте про французьку Рів’єру Заліщики, а також про Херсонщину.

 

Замки і культурна спадщина

Тут теж можна писати безкінечно, але все ж таки не згадати взагалі про таку важливу віху – буде просто блюзнірством. Адже на території України є безліч гарних замків: Мукачівський, Жовківський, Збаражський, Кам'янець-Подільський, Хотин, Свіржський, Червоногруд, Білгород-Дністровський, і ще, і ще, і ще…

І це тільки замки, а ще ж є історично важливі будівлі, міста-архітектурні об'єкти (наприклад, Львів) та багато іншого.

А ще – для тих, хто не зміг цього року потрапити у пустелю Єгипту, для вас є чудова альтернатива – найбільша пустеля в Європі, яка розташувалась на Херсонщині. Йдеться про Олешківські піски. Більше того, зараз тут придумали чудову атракцію – катання на квадракциклах!

 

Олешківська пустеля
Олешківська пустеля

 

До чого це все? Певно, для того, щоб пояснити, що відпочинок в Україні ні чим не гірший, ніж за кордоном. З кожним роком він стає все більш привабливим, адже з'являється розуміння такого поняття як сервіс. Тож бажаємо вам гарного відпочинку на Батьківщині.

 


05.06.2017 2291 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

670
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1938 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1133 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

554
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6904 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11396 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

337

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1083

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1116

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1111
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

68
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

285
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1084
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

657
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

754
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2950
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4445
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18441
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

72
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

324
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

353
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

665