Керівник “DTEK Західенерго” живе без доходів. Багатії та злидарі Івано-Франківської облради

 

 

Директор найбільшої в Західній Україні електростанції - найбідніший депутат обласної ради. Найбільшими статками володіє заступник голови облради Басараб.

 

Найбагатші депутати Івано-Франківської обласної ради

Найбагатшим депутатом Івано-Франківської обласної ради, за рівнем доходів у 2016 році став представник ВО “Батьківщина” Андрій Іваськів. Дохід депутата склав понад 5,5 млн грн, ще майже мільйон заробила дружина підприємницькою діяльністю. Іваськів володіє ТзОВ “Енергетик-Прикарпаття”  і задекларував 9 вантажних автомобілів. Дружина є одним із бенефіціарів ТзОВ “Любава”.

 

 

Другий щабель у рейтингу багатіїв облради посідає однопартієць Іваськіва Дмитро Грицюк. Його статки склали понад 2,5 млн грн. Депутат задекларував у власності 19 одиниць спецтехніки сільськогосподарського призначення. Основним місцем роботи депутат вказав ТОВ “Енергоінвест”, що зареєстроване у Вінниці.

 

Окрім того, є кінцевим бенефіціаром в ПП “Стомат-Снятин”,  де працює і його дружина. Також Грицюк задекларував дохід від підприємницької діяльності у ряді інших підприємств: ПП “Аронія”, ТОВ “Варто”, ТОВ “УПГ Агро”, ТОВ “Альянс-Агро”, ТОВ “Терра-Потічок”, ФГ Томаш Тетяни Вікторівни, ТОВ “Стройбудсервіс”. Цікаво, що в жодній з перерахованих фірм він не є ні співзасновником, ні бенефіціаром.

 

Дружина депутата отримала дохід від підприємницької діяльності ще у трьох фірмах - майже мільйон гривень у тому ж ТОВ “Терра-Потічок”, майже чверть мільйона у ТОВ “Конті”, і майже таку ж суму від Пася Юрія Володимировича.  Окрім того, дружина Петра Грицюка, згідно даним Youcontrol, є кінцевим бенефіціаром ТзОВ “Прут-Че”, яке в декларації не вказане.

 

"Я нічого не маю до перелічених підприємств. Просто співпрацював з ними. У мене різностороння діяльність - працюю по 6-7 напрямках. Я організовую бізнес. Надаю послуги фермерським господарствам, також маю своє фермерське господарство," - коментує Дмитро Грицюк.

 

Нагадаєм, що згідно аналітики руху ЧЕСНО, Дмитро Грицюк пропустив у 2016 році понад 55% засідань постійних комісій облради.

 

Третім у списку багатіїв облради став представник БПП “Солідарність” Юрій Голіней. Його дохід сягнув понад 1,5 млн грн. Депутат задекларував, що є власником і кінцевим бенефіціаром ТОВ “Прикарпатсервіс”.

 

Голова Івано-Франківської ОДА і депутат обласної ради від БПП “Солідарність” Олег Гончарук теж потрапив до списку багатіїв. Щоправда, основну частину доходу у понад мільйон гривень,  задекларувала дружина - Людмила Гончарук. Вона займається підприємницькою діяльністю.  Натомість дохід голови ОДА склав лише трохи більше 150 000 грн. Проте, це не завадило Олегу Гончаруку зробити дружині два подарунки у негрошовій формі на суму у 240 000 грн.

 

Список мільйонерів продовжує Богдан Станіславський - представник “Об’єднання “Самопоміч” з Коломийщини. Дохід сім’ї склав понад 1,1 млн грн. Майже мільйон заробила дружина, яка володіє ТзОВ “Станіславський”, сам депутат є співзасновником компанії “Обер-Буд”, також, разом з дружиною, депутат задекларував 20 одиниць спецтехніки - вантажівки, причіпи та самоскиди.

 

До списку багатіїв потрапив ще один представник “Самопомочі” Сергій Коцюр. Однак, ще у березні цього року він у коментарі Руху ЧЕСНО зазначив, що ТВК прийняла рішення про відкликання його як депутата облради через те, що він обіймає посаду заступника міського голови у Коломиї.

 

Однак, за таке рішення не проголосувала ще обласна рада. Наразі профайл Коцюра залишається у списку депутатів обласної ради на її офіційному сайті.

 

У розмові з журналістом Руху ЧЕСНО Коцюр зазначив, що питання про припинення ним депутатських повноважень на сесію обласної ради так і не виносилось. Тобто юридично він залишається депутатом. За 2016 рік він пропустив 83% засідань постійної комісії з питань захисту прав ветеранів АТО та 42% сесійних засідань.  

 

Сергій Коцюр задекларував річні доходи у понад мільйон гривень. 990 000 грн у сімейну скарбничку принесла дружина, яка займається підприємницькою діяльністю.

 

"Перш за все, ви повинні зрозуміти, що ті 990 тисяч, які заробила дружина - це і оборотні кошти в тому числі. Вона уже багато років веде підприємницьку діяльність. Зареєстрована як ФОП і займається рекламним бізнесом та продажем комп’ютерної техніки", - роз'яснив С.Коцюр.

 

Закриває рейтинг багатіїв депутат від БПП “Солідарність” Дмитро Лащук. Дохід депутата склав трохи більше мільйона гривень. Лащук є кінцевим бенефіціаром ТОВ “УБ-БТД”.

 

В лютому цього року, під час нарад з перевізниками у Печеніжинській ОТГ Дмитро Лащук, після словесної перепалки з журналістом Євгеном Гапичем вдарив останнього у живіт. За результатом конфлікту журналіст подав позов до суду на Лащука.

 

 

Чому керівник фірми Ахметова злидарює?

На відміну від Івано-Франківської міської ради, де “злиднів” виявилось п’ятеро, в обласній раді їх всього двоє.

 

 

Директор компанії “ДТЕК Західенерго” Андрій Шувар потрапляє до рейтингу злидарів. Депутат Івано-Франківської обласної ради від ВО “Батьківщина” не задекларував жодних доходів за 2016 рік. У своїй декларації він не вказав ні заощаджень, ні доходів, виправлень та змін не вносив. Шувар є директором Бурштинської ТЕС - однієї з найбільших електростанцій в Західній Україні. Попри відсутність статків депутат в 2016 році придбав авто Lexus NX 300 2016 року випуску. Таке авто коштує 47 000 доларів США.

 

У 2016 році згідно декларації, Шувар придбав житловий будинок на 437 кв. м у місті Донецьку. Вартість будинку склала 148 000 грн.

 

На дзвінки активістів Руху ЧЕСНО Андрій Шувар не відповідав. Нагадаємо, що у 2016 році Андрій Шувар пропустив 88% засідань комісїї з питань ЖКГ в обласній раді.

 

У списку злиднів виявилась депутат від партії “Воля” Марія Рудик. Сукупний дохід сім’ї депутата склав 28 383 грн. В декларацію вона внесла також чоловіка та дочку. Працює депутат у благодійному фонді  нардепа Юрія Дерев’янка.

 

"Так трапилось, що у мого чоловіка стався інфаркт в 2016 році, і він працювати більше не міг. Саме тому такий рівень доходів. Раніше працював на будівництві і міг заробляти кошти. У 2016 році ми продали автомобілі для того, щоб продовжити лікування," - прокометувала Рудик.

 

 

Хто в обласній раді володіє найбільшими статками?

 

Найбільшими статками серед депутатів облради володіє Сергій Басараб. Він є членом фракції БПП “Солідарність”. Майже рік тому він був обраний заступником голови обласної ради. До того більше року займав посаду першого заступника голови Івано-Франківської ОДА. Статки Сергія Басараба складають понад 15,3 млн грн. З них понад 1,5 млн грн депутат тримає готівкою, а решта - позичені третім особам.

 

 

На другому місці за рівнем статків представниця ВО “Батьківщина” Орися Книшук. Вона володіє капіталом у понад 11,2 млн грн. 10 000 000 грн - це статутний капітал фермерського господарства “Прометей”, де Книшук є єдиним бенефіціаром. Решта статків - це дохід від підприємницької діяльності, та частка статутного капіталу ТзОВ “Прут-Генетик”, яким володіє чоловік Орисі Книшук, також депутат обласної ради від “Батьківщини” Петро Книшук.

 

"Ми займаємось повним спектром сільськогосподарських робіт. І ті 10 мільйонів у статутному капіталі - це обладнання і техніка, куплені свого часу у валюті," - пояснює свої статки Орися Книшук.

 

На третьому місці в рейтингу керівник фракції “Об’єднання “Самопоміч” в облраді Тарас Виноградник. Його статки складають понад 9,8 млн грн. Депутат є співвласником двох великих компаній, які працюють у сфері енергетики - ТОВ “Альтернативні Енергетичні  Технології” та ТОВ “Агроенерготехнології” а також ТОВ “Арсенал-Сіті”.

 

Цікаво, що одним із співзасновників перших підприємств є народний депутат від БПП “Солідарність” Михайло Довбенко.

 

"Альтернативні Енергетичні Технології” та “Агроенерготехнології” засновувались уже давно. Передбачалось, що займатимемось видобутком біогазу. Але виникли проблеми на митниці - нам не дозволили ввезти обладнання. 5 років тривали судові процеси з митницею, в результаті ми їх виграли. Але за ці 5 років інвестори та партнери зневірились в перспективі і підприємство так і не запустилось. Я не приховую, що Михайло Довбенко був одним із співзасновників підприємств, однак він давно вийшов з нього. А згодом вийшов і я. Наразі я керую підприємством “Арсенал-Сіті” - ми є девелоперською компанією і організовуєм будівництво на вулиці Національної Гвардії," - говорить Виноградник.

 

УКРОПівець Дмитро Сіреджук, який потрапив до рейтингу багатіїв за рівнем доходів у 2016 році, володіє капіталом у понад 6,9 млн. грн.

 

Закриває рейтинг найбагатших депутатів Івано-Франківської обласної ради депутат від БПП “Солідарність” Іван Приймак. Його статки сягають більше 6,7 млн грн.

 

Депутат володіє агрофірмою “Вільхівці”, статутний капітал якої складає 5 000 000 грн. Все решта - зароблені підприємницькою діяльністю та заощаджені кошти.


25.05.2017 2529 0
Коментарі (0)

24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6446 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10880 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12152 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5798
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3725
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2958

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

490

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

755

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

743

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1054
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

390
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

454
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

538
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4081
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11617
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6645
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1147
12.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18043
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

400
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

689
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

810
29.02.2024

Вибори в Україні мають бути справді вільним вибором українців.

759