"Ураган" підбив підсумки сезону (фото)

 

 

Керівництво івано-франківського клубу підбило підсумки сезону і поділилося планами на майбутнє.

 

Попри те, що чемпіонат України з футзалу зразка 2016/2017рр. ще триває, і серед півфінальної четвірки визначається найсильніша команда Екстра-ліги, для івано-франківського "Урагану" боротьба за медалі вже завершилася. Тож, яким видався пройдешній сезон та які орієнтири на майбутній, розповіли президент клубу Олександр Бубен, виконавчий директор Олег Ковальський та головний тренер "Урагану" Максим Павленко.

 

Олександр Бубен, президент НФК "Ураган":

- Сезон відбувся, підсумком ми не задоволені, адже очікували на зовсім інші показники і результати. Перед цим сезоном ми попробували деякі моделі формування складу, схеми заохочення гравців, які на сьогоднішній день можемо аналізувати і вирішувати - чи приймати для подальших дій чи ні. Після сезону 2015/16 рр. ми зрозуміли, що молодим складом важко досягати якихось позитивних показників, відчули, що втрачаємо інтерес зі сторони вболівальників і запросили більш фахових гравців – повернули Сімку, домовилися із Шотурмою, з Ковалем, а згодом і з Павленком. Також залишили ставку на те, що потрібно адаптовувати й молодих гравців.

Роблячи експрес-аналіз, – це непогана модель, яка має право на існування. Єдине питання – до якості гравців, їхньої стабільності, дисципліни, їхньої вимоги до себе. Ми задоволені не всіма… Щодо мотиваційної системи, то апробували модель преміювання не за кожний матч, а за результатами сезону. Тобто бонусна система відкривається тільки при досягненні певного результату, а це, нагадаю, був Кубок України та одне з призових місць. Щодо позитивних моментів, то побачили свої слабкі місця, одне з котрих – недостатні вимоги гравців до своєї фізичної форми, мотивації.

Впродовж сезону були тренерські ротації – Іван Скіцко, не виконавши певні завдання, подав у відставку. Відставка була прийнята, і очолити "Ураган" було запропоновано Максиму Павленку. Але, не дивлячись, на зміни наставника, нам не вдалося покращити ситуацію наприкінці регулярного чемпіонату. Останні два матчі, які ми планували виграти – з "Соколом" вдома і з "Титан-Зорею" на виїзді - програли. Тим не менше, наступний сезон хочемо попрацювати з Максимом Павленком. 

 

 

Звісно, будуть коригуючи дії, але завдання залишаться найвищими. Без сумніву, будуть ротації в складі, конкретно говорити поки рано, бо ще триває чемпіонат та навчально-тренувальний процес. Це час, коли ми можемо більше мріяти, а ніж говорити про деталі. З Іваном Скіцком, як з людиною, котра багато зробила для клубу, хотіли б працювати і бачити його в структурі "Урагану", тому будемо намагатися домовитися з ним, його знання потрібні для клубу.

 

Загалом, ми з позитивом дивимось в майбутнє, і крім основної команди, в клубу є інші проекти, завдання. Тож сподіваємося, що нас надалі підтримуватимуть наші вболівальники, і люди, які пов’язані з "Ураганом". Радію з того, що на гравців нашого клубу почали звертати тренери збірних команд - національної, молодіжної, юніорської, юнацької. Це - паростки роботи і заняття дитячо-юнацьким футзалом, адже нарешті ми створили "вертикаль" клубу, а в Україні подібний підхід є хіба в Хмельницькому.

 

- Чи з’являться в "Урагані" легіонери?
- Ми не планували… Будемо пробувати домовлятися з якісними виконавцями з інших українських клубів, які зараз ще грають у плей-офф. В кожного буде своя позиція, свої вимоги, так що подивимося, що з цього вийде. Можливо, так станеться, що будемо входити в сезон з тими гравцями, яких ми маємо. Але це повинні бути інші кондиції, інша мотивація, психологія. 

 

 

Максим Павленко, головний тренер "Урагану":

- Дуже шкода, що ми не виконали поставлені перед нами завдання. В плей-офф нам попався суперник, який має найбільше досвіду перемог у матчах на виліт, нам не вистачило психології переможця, яка є в "Локомотива". Успіх харків'ян в Кубку України це тільки підтвердив… Нам потрібно багато працювати в напрямку психології гравців. Є невеличкий, але все-таки позитивний показник - на останніх відбіркових матчах збірної до Чемпіонату Європи найбільше гравців було з "Урагану", це демонстрація того, що люди зростають як футзалісти. Нам потрібно це підтримувати, а хлопцям - зміцнювати віру в себе.

 

Незалежно від мотивації, фінансової складової, спортсмен має виходити на майданчик і робити свою роботу на "відмінно". Командою не народжуються, командою стають, тож будемо працювати над тим, щоб у нас був колектив однодумців зі своїм характером та ігровим почерком. Хочемо, щоб "Ураган" грав у комбінаційну гру, показував цікавий футзал та досягав результату.

 

Наразі команда тренується, такий в нас період, коли кожному є над чим задуматися. Маємо час до середини травня переглянути відношення до кожного з гравців і остаточно підводити підсумки – з ким підписувати контракт, а з ким доведеться попрощатися... 

 

 

Олег Ковальський, виконавчий директор НФК "Ураган":

- Звісно, результат за підсумками сезону – незадовільний. Повертаючись кілька сезонів наперед, коли ми виходили з "Ураганом-2" в Екстра-лігу, практично для більшого числа гравців було складно адаптуватися до вищого дивізіону, до суперників, але тоді й сам рівень чемпіонату впав – був певний відтік кваліфікованих гравців. Наступний сезон ми провели вже наче з "обкатаними" хлопцями, але знову не змогли зачепитися за комплект нагород. Третій сезон ми зробили ставку на доповнення молодого колективу досвідченими гравцями. На сьогодні – залишається констатація факту, що результат, як і в попередні два роки, залишається на одному рівні. Мабуть, не можна оцінювати три роки однаково, але певні закономірності є.

 

Щодо подальших дій, то "Ураган" поки тренується. Контракти з гравцями і тренерським штабом діють, умови дотримуються у повному обсязі. До середини травня у нас є певні плани – провести навчально-тренувальний процес, зробити висновки, проаналізувати всіх гравців, завершити цей сезон товариськими матчами з хмельницьким "Соколом" (12-13 травня). До моменту, коли команда піде у відпустку, відбудуться збори, на яких будуть обговорені деталі про подальшу співпрацю чи її припинення. Підготовку до нового сезону планується розпочати з 1 липня. Є певні орієнтири, які дозволяють будувати план навчально-тренувальних зборів, товариських матчів і робити проект підготовки до наступного сезону. 

 

 

- Чи очікувати зі сторони клубу ще якихось проектів?
- В цьому сезоні проектом Асоціації футзалу України стало формування Другої ліги. На етапі домовленостей було погоджено, що всі клуби Екстра-ліги представлять свої дублюючі команди, де буде більшість молодих гравців до 19 років. Друга ліга  відбулася, змагання завершились, є певні досягнення. Але проаналізувавши ті умови, в котрих змагалися команди Другої ліги і співставивши з нашими завданнями, дійшли висновку, що є багато обмежень стосовно гравців Екстра-ліги.

 

Наразі доопрацьовується проект, в рамках якого передбачається, що у наступному сезоні "Ураган-2" знову гратиме у Першій лізі. Є домовленість із Любомиром Пасічняком, директором Коледжу фізичного виховання, який напряму долучається до цього процесу, і команда називатиметься "Ураган-КФВ". І є цілий ряд факторів, які доводять, що змагатися у Першій лізі буде доцільніше та цікавіше, це – і рівень суперників, організація змагань, кількість матчів…

 

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)


25.04.2017 1605 0
Коментарі (0)

19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

29
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6471 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10886 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12159 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5801
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3730

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

495

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

758

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

747

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1059
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

420
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

457
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

541
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4086
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11624
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6649
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1150
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18050
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

301
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

404
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

692
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

812