Гол "ураганівця" Коваля приніс Україні перемогу над Бельгією (+інші матчі групи)

 

/data/blog/129135/ed27fa762d3ee08272d8d674c186993e.jpg

 

Основний раунд кваліфікації чемпіонату Європи 2018 року у групі «С» розпочався із матчу між національними збірними командами Хорватії та Чорногорії. 58-а у світовому рейтингу чорногорська збірна протистояла своїм географічним сусідам, які у табелі про ранги знаходяться на межі ТОП-10.

 

Матч прогнозовано пройшов за відчутної переваги команди Мато Станковіча, яка, на відміну від чорногорців, безпосередньо претендує на вихід до континентальної першості. Щоправда, чорногорським футзалістам вдавалося зберігати інтригу протягом першої половини зустрічі. Особливо надійно на останньому рубежі діяв голкіпер Деспотовіч, у площину воріт якого пробивали чи не усі хорватські гравці, що виходили на поле протягом поєдинку. 19 ударів по воротах суперників завдали хорватські футзалисті, і часто Деспотовіч ставав на заваді м’яча у ситуаціях, в яких, здавалося, мало б бути взяття воріт. Але навіть реакція голкіпера не врятувала від голу після першого фолу чорногорців на 7-й хвилині. Новак розіграв стандартне положення, віддавши передачу під удар Грцичу, і м’яч затріпотів у сітці воріт.

 

   

 

Підопічні Свєто Лєсара не знітилися після пропущеного голу і навіть кілька разів погрожували воротам Юкіча, але ані Драшковічу, ані Байовічу не судилося зіпсувати настрій більш майстерним опонентам.

 

Після перерви хорвати врешті перевели кількість гольових моментів у якість. З 22-ї по 24-у хвилини «шашкові» двічі вражали ворота суперників: на обидва простріли Єловчіча з кутового успішно відгукнулися Сутонь та Новак. Гол Маріновіча на 31-й хвилині остаточно приборкав норовливих чорногорців – 4:0.

 

 

Хорватія – Чорногорія – 4:0

 

Голи: Грцич (7), Сутонь (22), Новак (24), Маріновіч (31)

 

Попередження: Хорват (20)

 

Хорватія: Юкіч – Новак, Маріновіч, Матошевіч, Єловчіч – Канюх, Сутонь, Постружин, Грбеша, Хорват, Бабіч, Єлавіч, Грцич

 

Чорногорія: Деспотовіч – Гойковіч, Байовіч, Байчетіч, Драшковіч - Бойовіч, Обрадовіч, Чаласан, Мілічич, Мішовіч, Кандіч, Сушич, Чоровіч

 

Після цього на майданчик столичного Палацу спорту вийшли з’ясовувати стосунки національні збірні команди України та Бельгії. Під час урочистої церемонії відкриття матчу футзалістів супроводжували діти-переселенці зі сходу України та анексованого Криму, які в рамках проекту ФФУ «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE» - «Грай в гостях, грай всюди» відвідали цей матч. Підтримував «синьо-жовтих» у цьому матчі й президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

 

 

У трьох відбіркових турнірах поспіль - чемпіонатів Європи та світу - українці зустрічалися із бельгійцями, а тому навряд чи «червоні дияволи» могли б чимось здивувати команду Олександра Косенка. Сім матчів в історії протистоянь України та Бельгії – шість перемог та нічия – із таким доробком підійшли команди до стартової чергової відбіркової гри.

 

Українці розпочали матч без розвідки, одразу ж гостроту біля бельгійських воріт створив Білоцерківець. У першому випадку на удар Миколи зреагував воротар Земмурі, а за кілька миттєвостей м’яч у сантиметрах розминувся із площиною воріт. В одній з подальших українських атак ледве не відзначився Журба – воротар у карколомному стрибку не дав «шкіряному» перетнути лінію воріт. На 8-й хвилині Микола Грицина потужним дальнім ударом знову перевірив реакцію голкіпера, який витягнув «сферу» із правого від себе верхнього кута.

 

На екваторі першого тайму Бельгія взяла тайм-аут, але зупинка у грі допомогла саме українцям. За п’ять хвилин до перерви Білоцерківець скинув м’яч під удар Ковалю, а останній пробив чітко у дальній кут воріт. У бельгійців також періодично виникали можливості для створення загроз, але Іваняк діяв впевнено на останньому рубежі.

 

 

На початку другої половини гри «червоні дияволи» ледве не відігралися: Михайло Грицина обрізався у центрі майданчика, а Хіту у результаті стрімкої контратаки не влучив у ворота із забійної позиції. Українці відповіли двома небезпечними «пострілами» Шотурми, з якими не без складнощів впорався голкіпер. На 27-й хвилині Шайбай після розіграшу кутового влучив у поперечину, на що наші футзалісти відповіли небезпечними ударами Коваля, Журби та Білоцерківця.

 

Гра на зустрічних курсах продовжувалася аж до фінальної сирени, адже слизький рахунок на користь господарів ризикував змінитися у будь-який момент. На 16-й хвилині чудову можливість записати забитий м’яч до свого активу мав Білоцерківець, який з розвороту пробивав точно у ціль – і знову Земмурі врятував своїх партнерів. У свою чергу, Іваняк вчасно залишив ворота, аби не дати можливості капітану бельгійської команди Шайбаю відновити паритет у рахунку. Вихід шостого польового гравця на останній хвилині не допоміг бельгійцям врятувати нічию у поєдинку першого туру основного раунду кваліфікації Євро-2018 – 1:0.

 

Україна – Бельгія – 1:0

 

Гол: Коваль (15)

 

Попередження: Журба (20) – Раху (28)

 

Україна: Іваняк – Чепорнюк, Коваль, Журба, Білоцерківець – Разуванов, Новак, Педяш, Мик. Грицина, Мих. Грицина, Зварич, Корсун, Шотурма, Ципун

 

Бельгія: Земмурі – Шайбай, Яшу, Хіту, Реда – Моран, Гісланді, Каддурі, Раху, Уаммарі, Аднан, Кулі, Зааф

 

Таким чином, після першого ігрового дня Хорватія та Україна мають по три турнірних пункти, а Бельгія та Чорногорія залишилися із нулем очок. У неділю, 9 квітня, відбудуться поєдинки другого туру: Хорватія – Бельгія.

 

Прес-служба ФФУ, фото Павла Кубанова


09.04.2017 1109 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1890
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1826
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1823
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5372 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2120 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1483

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

692

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

747

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

940

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

977
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1724
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3640
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10216
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26093
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10143 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7682
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

867
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1368
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

351
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1244
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

844
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1047