Ростислав Валіхновський: Зараз той час, коли ми повинні стати найсильнішими у світі

 

/data/blog/128042/713d52565907fd46c61e5d998de5f14e.jpg

 

Заслужений лікар України, експерт найпопулярніших телевізійних проектів про здоров’я та красу, особистий лікар Президента України, відомий реконструктивний та пластичний хірург Ростислав Валіхновський завітав до Івано-Франківська.

 

Він запевняє, що повертається на рідне Прикарпаття не тільки у справах, а й щоб побачити дорогих людей і наповнитися енергетикою міста.

 

Ростиславе, зараз у нас за вікном вже весна, всі жінки намагаються якомога швидше повернутись до певних стандартів та форм. Скажіть, будь ласка, чи є певний універсальний стандарт краси, якого прагнуть досягнути всі дівчата?

Краса — це внутрішнє сяйво та гармонія. Жінка повинна світитись зсередини. Можна бути досконалою ззовні, але порожньою у духовному та емоційному сенсі. Звісно, є чимало стандартів краси, чимало «золотих січень», але найголовніше – «золота» душа.

 

Виходить, що ми все ж таки обираємо природність?

Звичайно! Але все ж таки, бувають випадки, коли втручання - просто необхідні. Моя спеціалізація – реконструктивна хірургія і створена для того, щоб повертати людям любов до життя. Віру в себе. Лікар та хірург має, насамперед, лікувати душу, а потім братись за обличчя і за тіло.

 

На Вашу думку, які найважливіші аспекти для здоров’я людини?

Це безумовно духовне здоров'я, позитивне мислення, правильне харчування та гармонійна фізична культура.

 

/data/blog/128042/8702d5e6399f1eef92225268ecd06b10.jpg

 

Оскільки ми вже згадали тему харчування та здоров’я, з приходом весни особливо актуальним стає питання збереження сил організму та зміцнення імунітету.

Давайте розберемося, що таке імунітет та як його підвищити. Побачити чи доторкнутися до імунітету, як скажімо, до носа чи до руки, ми не можемо. Але він є! З імунітетом ми народжуємося, його називають вродженим. Ще частину імунітету ми отримуємо упродовж життя, після щеплень, або після того як перехворіли. Словом клітини імунітету розпізнають загрозу, змагаються з нею і утворює певний щит, який захищає нас і надалі. Якомога швидше позбувайтесь поганих звичок! Вживання алкоголю, наркотиків та куріння згубно впливають на ваш імунітет. Наприклад, імунна система змушена займатися видаленням тютюнових токсинів, замість того, щоб виконувати важливіші функції в організмі.

 

Як можна захистити себе та менше хворіти?

Найголовніше для імунної системи – це загартування та фізична активність. Загартовування водою надає більш сильний ефект у порівнянні із загартовуванням повітрям. Тому що, поєднуються охолодження, нагрівання, а також механічна дія на шкіру. Краще почати з розтирання тіла змоченим рушником, а потім переходити до обливання або контрастного душу.

Загартовуватися повітрям краще в лісовому масиві або парку. Влітку організм через легені і шкіру насичується особливими кисневими частками аероіонами, активними речовинами, які виділяються рослинами. Загартовування сонцем – одне з найкращих. Ультрафіолетові промені прекрасно покращують обмін речовин, підвищують тонус центральної нервової системи, згубно діють на хвороботворні мікроби, заряджають людину енергією, бадьорістю.

 

/data/blog/128042/e2b396d5ae336513792f01759a2a1df3.jpg

 

А що стосовно харчування, на які продукти варто звернути увагу українцям?

Саме від того що і як ви їсте, напряму залежить імунітет. У раціоні українців недостатньо овочів, а саме вони надзвичайно потрібні нашій імунній системі. Чомусь м’ясо, наскільки б дорого воно не коштувало, ми намагаємося купувати регулярно, але чому ж тоді така несправедливість, по відношенню до овочів і фруктів!? Нам потрібно усвідомити одну дуже важливу річ, в раціоні харчування людини щодня вкрай необхідні овочі та фрукти.

Солодощам потрібно сказати тверде «Ні!». 100 грам цукру який ми вживали протягом дня, може перешкодити білим кров’яним клітинам боротися з бактеріальною інфекцією впродовж п’яти годин. Тому зайва вага – це не найстрашніша проблема яку можуть вам забезпечити солодощі.

Намагайтесь пити якомога більше води впродовж дня. Організму вона життєво необхідна для своєчасного позбавлення від токсинів. А ось з кількістю необхідної рідини складніше – люди-то різні. Загально прийнято, що на добу людина повинна випивати не менше двох літрів, тому можна орієнтуватись на цей показник.

 

Чи є певні новітні методи, за допомогою яких ми можемо легко забезпечити підтримку для свого імунітету?

Абсолютно точно не варто вживати імуномоделюючі препарати. По-перше, їх ефективність не доведена, а по-друге, самостійно приймати будь-які ліки ніколи не потрібно. Вони можуть лише зашкодити роботі імунітету. І навіть при застудах, не поспішайте лікуватися пігулками і збивати температуру. Дайте шанс імунній системі побороти вірус і захистити вас. Пам’ятайте, найголовніше для імунної системи – це загартовування і фізична активність!

 

«Дозволяється» хворіти 5-6 разів на рік? Чи це так?

Як не парадоксально, але хворіти – це нормально. При хорошому імунітеті можна хворіти 5-6 разів на рік! Але тут мова йде звісно ж про незначні захворювання: якщо нездужання швидко проходить і не приносить ускладнень. Якщо ж застуда закінчуються ускладненнями, часто повторюються, то тут варто бути на сторожі – це вже свідчить про порушення у функції імунітету.

Про зниження імунітету також свідчать постійна слабкість і підвищена стомлюваність, алергії, систематичне запалення лімфовузлів, або підвищена температура тіла, яка не минає тривалий час. Якщо ці симптоми ви спостерігаєте у себе не зволікайте і зверніться до свого лікаря.

 

/data/blog/128042/31b7541851121c82e1168352908c78e4.jpg

 

Івано-Франківськ став одним з небагатьох міст України, жителі якого змогли відвідати ваш відкритий семінар «100 років до 100 кроків». Звідки виникла ідея до створення цього соціального проекту?

Для українських чоловіків та жінок зараз той час, коли ми повинні стати найсильнішими у світі, тому що сьогодні ніде на земній кулі немає такої концентрації ворожнечі та зла, як в Україні. Для того, щоб вижити, ми повинні бути сильними, здоровими та стійкими до негараздів. Я хірург, котрий 20 років поспіль оперує українців і бачить здебільшого приклади хвороб у термінальних стадіях. Українці звертаються до лікарів, коли ситуацію вже не можна виправити.

Люди звикли роками жити зі страшними хворобами і не піклуються по їх діагностику та лікування. Дивлячись на таке ставлення українців до здоров’я, я не можу мовчати, тому вирішив створити семінар та закликати українців піклуватися про себе.

 

/data/blog/128042/084d881f3c35a62c4803e8979d6b782c.jpg

 

Наостанок хотіли б попросити Вас дати нашим читачам декілька порад для того як завжди виглядати молодо та гарно?

Головне для людини – зробити правильну архітектуру свого життя. Розставити пріоритети.

Що для тебе найважливіше: робота, родина, здоров’я і т.д. Тут не йдеться про те, що щось не таке важливе, як інше, а лише про те – як правильно організувати своє життя. Викиньте все негативне і всіх людей, які постійно на все жаліються. Виділяйте час, аби побути наодинці. Тільки чесно, не лукавити перед самим собою і не обманювати себе. Згладжуйте стрес свого повсякденного життя за формулою 365/24.

Чим краще ти використовуєш час, тим ти ефективніший: для себе, для родини, для батьків, для країни – ось в цьому мій секрет!


22.03.2017 2458 0
Коментарі (0)

24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6417 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10876 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12143 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5793
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3720
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2952

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

474

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

750

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

740

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1048
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

359
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

449
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

533
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4076
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11606
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6640
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1141
12.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18036
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

396
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

681
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

804
29.02.2024

Вибори в Україні мають бути справді вільним вибором українців.

754