1991 Open Data Incubator розшукує IT-активістів для вирішення проблем громад Івано-Франківська

 

/data/blog/125789/31b6f9c62625f228f0b48230487a9d02.png

 

1991 Open Data Incubator розшукує IT-активістів для вирішення проблем громад Івано-Франківська.

 

В рамках вже другого набору до регіональних інкубаторів 1991 у Дніпрі та Івано-Франківську команда 1991 провела опитування представників об'єднаних територіальних громад, щоб виявити актуальні проблеми та розібратися чи можуть допомогти ІТ-інструменти у їх вирішенні.

 

"Корупція, екологічні проблеми, низький рівень безпеки, відсутність діалогу між органами влади та населення - це далеко не повний перелік проблем, що були виявлені та наразі перешкоджають не тільки розвитку громад, але й економічному зростанню цілих регіонів. Через відсутність прозорих тендерів, підзвітності місцевих органів влади, монополію на державні дані регіони страждають від корупції, - кажуть ініціатори акції. -  Одна з найпоширеніших проблем віддалених населених пунктів – логістична відрізаність від центрів надання адміністративних послуг. Це створює для людей чимало проблем при отриманні елементарних довідок та адміністративних послуг. Так само як великі міста, СМТ та села мають проблеми з організацією ОССБ, наданням комунальних послуг. Актуальним питанням для об'єднаних територіальних громад є підвищення привабливості регіону серед інвесторів, що дасть змогу працевлаштувати населення та наповнити місцеві бюджети. Окрім вище перелічених проблем, громади потребують інструментів для налагодження комунікації між місцевими жителями, портали для обміну досвідом між громадами, та координації в середині громади. Ми впевнені, що такі проблеми можуть бути вирішені інноваційними технологіями за прикладом інших міст та країн. Ввійти в історію та змінити економічний стан свого регіону можна вже зараз. Подавай проект до безкоштовної інкубаційної програми 1991. Процес відбору складається з трьох етапів".

 

До участі в конкурсі приймаються стартапи, які вирішують локальні проблеми українських громад, бізнесу, державних органів та можуть базуватися на відкритих даних і великих даних.

 

ДОВІДКА ФІРТКИ:

Інкубатор 1991 на конкурсній основі відбирає п’ять найкращих проектів та допомагає “прокачати” їх від ідеї до запуску продукту. Стартап отримає офісне приміщення на строк інкубаційної програми, прямий контакт з держадміністрацією, можливість зустрічі з державними структурами всіх рівнів, технологічну підтримку програми Microsoft Bizspark, доступ до кращих менторів (серед менторів попередніх програм були: Яніка Мерило, Олександр Краковецький, Давід Кізірія, Юрій Назаров, Ольга Горенко, Макс Нефьодов, Микола Савін, Оксана Борисенко, Євген Саранцев, Олена Калібаба та інші – понад 30 менторів). Це люди, що змінюють своїм досвідом та менторством, допомагають досягти успіху проекту прискореними темпами. Зустріч та рекомендації  потенційним донорам та інвесторам під час ДемоДня та після нього, а також звернути на себе увагу ЗМІ.

Наразі випускники національного інкубатора 1991 отримали інвестиції (AgriEye, Ecoisme, 007) та масштабуються на нові ринки, інтегровані у державний сектор (007, Антикорупційний Монітор/АКМ, ОпенАДВ, Navizor), співпрацюють з державним сектором (Поліклініка без черги, Ліки Контроль, Штрафи UA), співпрацюють з великими корпораціями завдяки програмі інкубації (Navizor, Adtena); знайшли часткову підтримку донорів (Digital Police). Були відібрані у міжнародні бізнес-інкубатори та пройшли/проходять програму (MyHelix/Hubraum, Ecoisme /TechStars, Adtena та Navizor/Rayorson Universtity DMZ).

З появою Інкубатору 1991, де стартапи прокачують свої проекти та впроваджують в життя інновації, в місті та регіонах перезавантажуються агро та енергетичний сектори, медицина, поліція, інфраструктура, розробляються аналітичні системи, що допомагають громадянам контролювати та впливати на управління державою. Тридцять п’ять проектів вже працюють в країні, створено більше ніж 300 робочих місць, розбудовується екосистема, що акумулює інновації. Інкубатор став  каталізатором для IT-стартап комьюніті у розвитку нових ніш бізнесу в Україні та регіонах.

Нагадаємо, 12 січня 2016 року, ГО SocialBoost за підтримки Western NIS Enterprise Fund і компанії «Майкрософт Україна» оголосила про запуск 1991 Open Data Incubator - першого в Україні некомерційного інкубатора IT-проектів на основі відкритих даних. Мета проекту - трансформувати великі обсяги відкритих даних в ресурс для створення стартапів, які зможуть надавати сервіси українським громадянам, компаніям та державним органам. Проект покликаний «оцифрувати» такі сектори економіки як агробізнес, енергетика, інфраструктурні проекти, державні послуги для громадян і внутрішні аналітичні системи в державі, налагодивши взаємодію IT-розробників, громадських організацій та аналітичних центрів з органами державної влади.

Ініціатива працює у рамках проекту DOBRE за підтримкою міської ради Івано-Франківська та профільних департаментів та міської ради Дніпра. Допомагає у запуску інкубатору 1991 у Івано-Франківську платформа “Тепле місто”. Проект фінансується Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID) під управлінням Global Communities.


15.02.2017 530 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1069
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2446
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2072
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2110
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6414 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2406 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

278

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1096

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1133

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1343
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

219
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

553
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2013
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26454
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

512
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10415 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7953
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

497
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

358
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

511
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

583
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1528