Юрій Дерев’янко презентував ідеологію партії «ВОЛЯ» однодумцям на Прикарпатті

 

/data/blog/124449/da8beb1129af648cb2725a7d59a31591.6860788efa362578f77a50dfb6a430f7

 

Зберегти українську державу і націю у довгостроковій перспективі, щоб за 15 років Україна стала лідером у центрально-східній Європі з розвинутою високими стандартами життя, дотриманням прав і свобод громадян.

 

Такою є мета ідеології партії «ВОЛЯ», яку під час Форуму людей ВОЛІ Прикарпаття презентував народний депутат Юрій Дерев’янко депутатам, активістам та запрошеним гостям.

 

«Об’єднавшись після Майдану ми зрозуміли, що наші душі є спорідненими і у нас однакові цінності. Важливо, щоб ми не тільки відчували це інтуїтивно, але й мали документ, який це засвідчує. Більше року команда «ВОЛІ» проводила зустрічі, обговорення  на різних рівнях щодо основних цілей, ідей та орієнтирів партії, які сьогодні викладено в ідеології», - зазначив Юрій Дерев’янко.

 

Ідеологія ВОЛІ грунтується на принципах:
1.  Права та свободи кожної людини є найвищою цінністю
2.  Влада не є сакральною, держава бере мінімальну участь в соціальній та економічній діяльності індивіда, не втручається в моральність та особисте життя.
3.  Пріоритет стимулів над заборонами
4.  Широке самоврядування і сильні громади є основою незалежної успішної України
5.  Громадянський принцип формування нації – українцем є кожний, хто визнає незалежність України, шанує її культуру і мову, готовий брати участь у спільному проекті майбутнього.
6.  Національне держава є найоптимальнішою формую реалізації прав і свобод індивіда
7.  Особисті права кожного громадянина можуть бути обмежені виключно необхідністю збереження нації та країни в довгостроковій перспективі.
8.  Вільне володіння зброєю – невід’ємне право громадянина.

Для реалізації цього, на думку волівців, в першу чергу, потрібно завершити люстрацію, провести деолігархізацію та розслідування злочинів Майдану, відновити довіру до судової та правоохоронної систем, дати оцінку статкам політиків і чиновників.

 

«Також потрібно поміняти систему державного правління – держава має бути парламентською, застосовувати електроні референдуми, вибори до парламенту мають відбуватись без прохідного бар’єру», - зазначив нардеп.

 

В економічній сфері волівці вбачають перехід від сировинної економіки до високотехнологічної. Економічною основою мають стати низькі податки, простота реєстрації та ведення бізнесу, доступність до кредитів, в той час стратегічні оборонні підприємства та природні монополісти мають залишитись в державній власності.

 

«Ми повинні стимулювати внутрішнє виробництво, точками економічного зростання мають стати біоекономіка та переробне виробництво, високотехнологічне виробництво та ІТ-сектор, сільське господарство, літакобудування, військовопромисловий комплекс, розвиток туризму та інфраструктури, створення вільного ринку землі», - пояснив Юрій Дерев’янко.

 

У ідеології «ВОЛІ» має бути така держава, яка створить можливість інтелектуального, культурного розвитку особистості. Цьому сприятиме монетизація пільг, доступні кредити на житло, страхова медицина, пропаганда здорового способу життя, пакет безкоштовних медичних послуг.

 

«Вважаємо, що треба боротись не з наслідками, а з причинами. Причинами того, чому люди хворіють є забруднена вода і повітря, постійний стрес, держава ж має гарантувати, що продукти які споживають громадяни є безпечними, тому основне спрямування зусиль має спрямовуватись на захист здоров’я людини», - відзначив Дерев’янко.

 

Для розвитку освіти, як передбачає ідеологія «ВОЛІ», на державному рівні має бути створена платформа – сайт з відеоуроками найкращих вчителів в кожному класі і з кожного предмету, школи мають отримати управлінську автономію, а університети стати максимально прикладними.

 

На думку волівців, Україна може стати потужною країною в галузі генерації електроенергії, при цьому загальна частка альтернативних видів енергії повинна зростати, а вуглеводнева енергетика (нафта, мазут, вугілля) зменшуватись.

 

«Велику увагу необхідно приділяти атомній енергетиці, до прикладу, Канада та США готові інвестувати в її розвиток – ми маємо величезний кадровий потенціал, сировину, а рівень технологій настільки пішов вперед, що дасть змогу якісно утилізовувати відходи», - зазначив Дерев’янко.

 

У ідеології «ВОЛІ» йдеться, що надра і корисні копалини повинні використовувати з урахуванням інтересів громад, а національна програма лісового господарства повинна поєднувати лісозбереження, лісовідновлювальні заходи і технології.
«ВОЛЯ» визнає Росію агресором і окупантом і є відповідальною за розв’язання війни.

 

«Нашою основною метою – є відновлення українських кордонів і повернення окупованих територій, поки цього не буде, треба припинити співпрацю з окупантом, адже Крим і Донбас – невід’ємні частини України»

 

Фундаментом безпеки країни є професійна армія, побудована на стандартах НАТО. У зовнішній політиці пріоритетним для «ВОЛІ» є членство в ЄС та створення Балто-Чорноморського союзу.


24.01.2017 431 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

677
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1941 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1134 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

556
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6905 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11399 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

338

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1084

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1117

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1112
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

72
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

286
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1085
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

755
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2951
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4446
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18444
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

75
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

325
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

355
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

666