Захист Гавриляка каже, що той втратив оригінал договору з МВК. Суд вирішив таки залучити виконком третьою стороною у справі (відео)

 

 

 

Сьогодні, 6 грудня, у Господарському суді заслухали справу щодо усунення перешкод користування нерухомим майном.

 

Нагадаємо, позивач Регіна Фріс подав до суду на Миколу Гавриляка, який виграв тендер і облаштував паркувальну зону по вулиці Шпитальна, пише Фіртка.

 

Мова йде про те, що позивач володіє ділянкою площею 175 м2 по вулиці Страчених Націоналістів, 7а, де здійснює готельний бізнес. Клієнти готелю не мають змоги паркувати свої автомобілі на цій ділянці, яка не входить у паркувальну зону Гавриляка, через шлагбаум.

 

В канцелярію суду надійшли клопотання від сторін. Зокрема, відповідач подав рішення виконкому.

 

Адвокат відповідача також зауважив, що той втратив оригінал договору з МВК, який мав долучити до справи.

 

Позивач подав відповідь на адвокатський запит. Однак суддя зазначила, що відповідь адресована не адвокату. Крім того, суддя Лариса Неверовська звернула увагу на деякі розбіжності:

 

«Подана відповідь МВК, яка повідомляє, що замовником робіт є Івано-Франківська міська рада, а патрульна поліція пише, що пристрій встановлений підприємцем Гавриляком».

 

Також у суді представник підприємця Гавриляка відмітив, що подані документи позивача не можуть бути доказом.

 

«Ми вважаємо, що сам предмет позову некоректний, він є абстрактним. Проїзна частина дороги це не є приміщення, яке можна звільнити» - переконує адвокат.

 

Також, за його словами, в такому випадку підприємці можуть домовитись відкривати шлагбаум. Як відмітив адвокат Іван Пасічняк, у спілкуванні з самим підприємцем Миколою Гавриляком, той повідомив йому, що цьому не чинять перешкод.

 

Втім суддя нагадала, що судом уже встановлено, що це єдиний заїзд до вулиці Страчених та вкотре поцікавилась, чим саме являється цей контрольно-пропусний пункт.

 

Як пояснив адвокат підприємця Гавриляка виконком свого часу прирівняв його до паркувального місця. Також у суді вияснили, що він розміщений на загальнодоступній частині вулиці.

 

"Я спілкувався з Миколою Гавриляком і ми вияснили, що пропускаються всі, плату здійснюють лише ті, хто паркується», - зазначив Пасічняк.

 

На уточнююче запитання судді, яким чином відрізняють одних від інших, адвокат Іван Пасічняк відповів "на даний час віриться всім на слово".

 

Представник позивача Ігор Фріс зауважив, що підприємець Гавриляк обмежує доступ до майна за допомогою свого КПП та зіслався на постанову Кабінету Міністрів України 1342, яка роз’яснює правила паркування транспортних засобів та облаштування парковки.

 

Вислухавши сторіни, суд відклав розгляд справи на 20 грудня 14.30.

 

Суддя таки прийняла рішення залучити до справи третю сторону – виконавчий комітет. А також витребують інформацію патрульної поліції щодо дорожніх знаків, які саме там розташовані та схему руху, яка мала б бути затверджена.

 

 

Нагадаємо, Ігор Фріс подав до суду на Миколу Гавриляка, який виграв тендер і облаштував паркувальну зону по вулиці Шпитальна.

 

Проти Миколи Гавриляка, який замість облаштування 68 паркувальних місць, перекрив доступ автотранспорту до центру Івано-Франківська, порушено кримінальну справу

 

Адвокат зазначає, що по факту самоправства щодо Гавриляка порушено кримінальне провадження у прокуратурі.

 

Наприкінці літа в Івано-Франківську з'явилася паркувальна будка по вул. Шпитальній, що обмежує безконтрольний в'їзд до центральної частини міста. Тендер на нову паркозону виграв франківець Микола Гавриляк, особа, що відома в місті, як засновник інтернет-платформи "Типовий Франківськ".

 

Наразі будка досі працює в "ручному" режимі, з чого неодноразово глузували в мережі франківці, адже шлагбаум працівник паркобудки піднімає вручну.

 

Як відповів сам Гавриляк: "Певні служби тягнуть з підключенням живлення, тому, попри наявність усіх "нанотехнологій", вони без електрики не працюватимуть, і їх досі не передали мені, як оператору, на баланс. Тому коментувати нема що, ми змушені вже надавати послуги і охороняти об'єкти на в'їзді в паркувальну зону. Трохи терпіння і все буде".

 

На минулому судовому засіданні суддя запропонувала долучити до справи третю сторону – міський виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, мотивуючи це тим, що у МВК повинні бути документи, за якими з’ясують – хто встановлював КПП та на чиєму балансі він знаходиться.

 

детальніше про це читайте: Суд у справі Гавриляка: до справи в якості третьої сторони долучать міськвиконком

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Франківці подали до суду на підприємця Миколу Гавриляка за неналежно облаштовану парковку

В Івано-Франківську адвокати заблокували в'їзд в середмістя, бо не хочуть платити за парковку (фото)


06.12.2016 790 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1837
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1798
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1781
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5291 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2086 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1460

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

626

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

713

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

912

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

946
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1680
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3613
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10189
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26063
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10107 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7659
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

845
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1347
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

324
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1210
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

800
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1022