Депутата-свободівця Івано-Франківської міської ради судять за корупційне правопорушення (відео,оновлено)

 

 /data/blog/121268/5e4d2899f618ae45b3d095f5d91798b1.jpg

 

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді розглянуть справу, фігурантом якої є екс-працівник КП “ЄРЦ” і депутат Івано-Франківської міської ради Василь Скиданчук, якого підозрюють у корупційних правопорушеннях.

 

В суді з'явився обвинувачений у корупційному адмінпорушенні депутат міської ради Василь Скиданчук, пише Фіртка.

 

До суду надійшло два клопотання про долучення до матеріалів справи кількох копій судових ухвал та про закриття адміністративної справи.

 

Пояснюючи клопотання, адвокат Жиляк зазначив, що прокуратурою порушено порядок направлення матеріалів справи.

 

Як зазначив Василь Скиданчук, підозру у кримінальному провадженні йому не повідомляли, а, отже, можна слухати справу у цьому адміністративному провадженні.

 

Суд перейшов до допиту свідків.

 

Як засвідчив заступник директора КП МІУК Олександр Качанко, в 2015 році Василь Скиданчук працював інженером по експлуатації, але на вибір підрядників він не впливав, а також не підписував ніяких договорів.

 

Прокурор поцікавився чи було відомо, що Василь Скиданчук був співзасновником фірми-підрядника колишнього КП ЄРЦ (тепер МІУК) – ТОВ «Галичина ІВ». Свідок зазначив, що йому цього не говорили. Прокурор також запитав, чи трапляються випадки коли особи, які не мають відношення до документів, підписують їх?

 

«Трапляються», - відповів Качанко.

 

Також свідок додав, що якби йому було відомо про те, що обвинувачуваний є співзасновником фірми Галичина ІВ, в такому б випадку діяв би згідно законодавства.

 

Другий свідок, теперішній директор КП МІУК, який минулого року працював головним інжегнером Мирон Джус, пояснив, що Василь Скиданчук на підприємстві був профільним інженером мереж водопостачання та водовідведення.

 

«Рішення щодо вибору підрядних організацій він не приймав, приймав або я, або мій заступник», - зазначив Мирон Джус. Прокурор попросив Джуса пояснити чому на дефектних актах та актах приймання робіт стоять підписи Василя Скиданчука. «З ознайомлюючою метою», - відповів Джус.

 

Другий свідок Мирон Джус також зазначив, що Скиданчук не повідомляв йому про конфлікт інтересів та про те, що він є співзасновником фірми «Галичина ІВ», яку КП ЄРЦ залучав у якості підрядника.

 

Скиданчук, зачитуючи свої пояснення, власної вини не визнав, оскільки не вбачає конфлікту інтересів, мовляв у нього «не виникало суперечностей між приватними та службовими інтересами».

 

 

 

Більшу частину пояснень присвятив зачитанню витягу зі своєї посадової інструкції щодо обов’язків.

 

«Я ставив свої підписи на документах, з якими я ознайомлювався. Вони свідчать про те, що я ознайомлений з виконанням робіт, а не з їхнім прийняттям», - сказав В.Скиданчук та додав, що це підтвердили свідки О.Качанко та М. Джус. 

 

Відтак просить суд закрити провадження за відсутністю подій і складу адмінправопорушення.

 

Нагадаємо, суд розглядає справу, фігурантами якої є депутати міської ради від ВО “Свобода” Віктор Синишин і Василь Скиданчук, які працюючи в Єдиному розрахунковому центрі (ЄРЦ), зареєстрували дві фірми, що отримували підряди від цього ж комунального підприємства. Загалом на двох було укладено понад сорок договорів з проведення ремонтних робіт на суму понад 600 тис. гривень.

 

Зазначимо, що до минулого засідання по справі В.Синишина, депутати жодного разу не з'являлись на судові засідання. Причини неявки були різноманітними, від хвороби, до чисельних відряджень.

 

30 листопада депутат В.Синишин прибув в зал судового засідання та попросив суддю закрити кримінальне провадження проти нього. Депутат зазначив, що всі строки по цій справі закінчилися. Також відповідач повідомив суду, що його не притягали до кримінальної відповідальності у цій справі. Прокурор у свою чергу зазначив, що така справа слухається по факту, а не по відношенню до пана В.Синишина. Захисник депутата повідомив суду, що прокурор не пояснила, де є конфлікт інтересів. І вважає, що конфлікт інтересів взагалі відсутній, тому справу треба закрити, мовляв, нема жодних наявних ознак порушення.

 

Після тривалого слухання, суд прийняв рішення визнати В.Синишина винним у вчиненні адмінпорушення за ч.1, ст 172. і постановив закрити провадження у зв’язку із закінченням строку, тому ніякого покарання не було призначено.

 

Нагадаємо, нещодавно іванофранківці створили петицію про позбавлення мандатів двох депутатів Івано-Франківської міської ради, які "дерибанили" бюджетні кошти.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Суд допитав свідків у справі Синишина, якого обвинувачують у корупційному адмінпорушенні

Адвокат Синишина просить суд закрити справу

Обвинувачений в корупції франківський комунальник замість суду поїхав на презентацію системи бездротового керування

Колишній інженер ЄРЦ, котрого судять за корупційне правопорушення, замість суду поїхав на навчання в Одесу

Екс-працівник "ЄРЦ" Василь Скиданчук замість суду поїхав до Львова "знайомитись із запірною арматурою" (відео)

Колишній працівник "ЄРЦ" Василь Скиданчук через відрядження у Чернівці знову не прийшов до суду

Активісти та журналісти провідали Василя Скиданчука в лікарні


02.12.2016 469 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1872
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1813
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1810
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5337 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2108 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1471

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

675

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

735

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

925

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

961
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1709
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3627
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10206
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26079
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10135 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7670
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

855
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1357
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

341
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1227
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

827
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1034