Брія Блессінг про Україну, Вакарчука, іванофранківців і TEDxIvanoFrankivskWomen

 

/data/blog/118120/70afd66b14c91388c26389aff114a3bc.jpg

 

29 жовтня в Обласній філармонії відбудеться вже традиційна конференція TEDxIvanoFrankivskWomen. TEDx – щорічні конференції, котрі проходять по всьому світу і присвячені “ідеям, які варті поширення”.

 

В Україні перша конференція пройшла у 2009 році. Франківськ перейняв естафету в 2013. Цього року подія відбудеться у новому для міста форматі – спікерами заходу стануть виключно жінки.

 

Серед них - мила і талановита співачка Брія Блессінг.

 

Американка, що говорить українською майже без акценту, Брія Блессінг прославилася в Україні після участі в пісенному талант-шоу "Голос країни".

 

Брія народилася у Техасі. Росла у віруючій родині. На початку 90-х, коли Брії було 13 років, батьки вирішили поїхати, як місіонери на кілька років до України. Всі разом живуть у Львові й досі.

 

"Ми всі полюбили цю країну і до сьогоднішнього дня ми всі досі тут живемо і намагаємося зробити світ навколо себе кращим", - говорить Брія.

 

Бріє, розкажіть що спонукало Вас переїхати до України, спершу до Луганська, а потім до Львова?

Мої батьки дуже вірюючі. Вони вже давно присвятили себе та свою сім'ю Богові. У всьому в житті вони шукають Його волю та намагають завжди слідкувати за Ним, куди б Він їх не вів. Ось і в 1993 він привів їх до України. Правда, коли вони відчули Його покликання, вони взагалі не мали уяви, що це може бути назавжди. Але так і вийшло. Для них, для мене та моєї сестри. Проте, ніхто із нас не проти, бо ми давно всі встигли сильно полюбити Україну та називати цю країну власна дома!

 

Ви були активною учасницею подій на Євромайдані, незважаючи на загрозу депортації брали участь у політичних заходах. Розкажіть про цей період у Вашому житті.

Мене ще з дитинства батьки навчили, згідно Божого Слово, не бути байдужою до світу навколо себе. Якщо я бачу потребу і я маю можливість якось допомогти, то я вже й маю відповідальність зробити все, що тільки зможу, аби допомагати. Тому і до потреби українського народу я теж не буваю байдужою. Пішла боротися разом з народом в 2004р., як і в 2014р.

 

Ви працюєте в громадській організації «Lviv Abolitionists», напрямком діяльності якої є запобігання торгівлі людьми...

Цю організацію я сама заснувала у 2012р. На жаль, довгий час ми не могли долучити достатньої кількості небайдужих людей до нашої праці, зараз група не є дуже активною. Проте, час від часу проводимо різні акції у Львові аби розширити знання про цю проблему та навчити людей, як захистити себе та інших від сучасного рабства.

 

Ви брали участь у телешоу «Голос країни». Чому вирішили піти на шоу?

Я сама б ніколи в житті не пішла на якесь телевізійне шоу, я дуже боюсь камери! Я у 7 років теж присвятила себе повністю Богові та намагаюсь, як батьки, іти тільки туди, куди Він мене веде. Багато років мої друзі намагалися мене переконати піти на якийсь вокальний конкурс і я завжди вперто відмовлялася. Але в 2013 Господь сам покликав мене піти, і хоча я не зрозуміла, не бачила змісту, намагалася трішки з Ним сперечатися, але все таке погодилася, бо в своєму житті я вже не один раз переконалася, що Він завжди краще знає, і Його план завжди кращий. Зараз я дуже рада, що Він мене покликав на цей проект, і дуже дивуюсь тим, що Він робить через це.

 

Чому при проходженні обрали саме команду Святослава Вакарчука?

Чому обрала Вакарчука? Ну, хіба там був інший варіант для дівчини зі Львова?

 

Нещодавно, в червні, Ви були однією із учасників фестивалю "ПОРТО ФРАНКО ГогольFest", який проходив в Івано-Франківську. Чи сподобався Вам фестиваль, як реагувала на Вашу творчість франківська публіка? Чи мали нагоду тоді познайомитись з містом, яке воно на Вас справило враження?

Фестиваль мені дуже сподобався, і для мене була дуже велика честь виступати серед таких артистів! Це був перший мій виступ в Івано-Франківську. Мене до глибини серця зворушило те, як публіка мене сприйняла. Саме місто суперове! Я завжди його хвалю для своїх друзів, які ще не були тут. Івано-Франківськ - місто унікальне, творче, інтимне. Відчуваю себе в свої тарілці, коли я у Івано-Франківську!

 

Привідкрийте завісу, про що Ви розповідатимете на TEDxIvanoFrankivskWomen?

Я вперше буду на такому заході особисто та вперше сама буду виступати як спікер! Дуже вдячна за така можливість! Кожна людина, яка б вона не була, має свою історію. І кожна історія має сил когось підбадьорити - дати іншій людині сміливості полюбити свою історію та поділитися нею з іншими. 

Моя особиста історія є дуже незвичною. Часто люди думають, якщо вони не такі як інші, то для них і немає місця в світі. Я це дуже добре розумію, бо сама боролася з такими думками. Тому сподіваюсь, що моя історія на TEDxIvanoFrankivskWomen буде для когось підтримкою.

 

Де бачите своє подальше життя, в Україні, чи можливо маєте плани повернутися до Америки?

Я вже давно перестала планувати своє життя, бо Господь завжди має Свої!


17.10.2016 1789 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1872
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1810
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1810
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5334 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2108 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1471

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

674

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

735

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

925

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

960
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1707
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3626
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10205
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26078
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10134 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7670
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

855
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1357
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

339
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1227
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

824
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1033