Чим зайнятися у Дніпрі влітку: 11 ідей для відпочинку

 

Навесні 2016 року Дніпропетровськ перейменували в Дніпро. Ця подія привернула велику увагу до міста. Для тих, хто ніколи не був в індустріальному серці України і вирішив дізнатися, що це за місто, рекомендуємо підбірку IGotoWorld.com: 17 місць, які варто відвідати в Дніпрі. А зараз дізнаємося, що може запропонувати це місто для відпочинку влітку.

Прогулянка на теплоході

Почнемо традиційно з набережної Дніпра. Прогулянка на теплоході – прекрасний варіант відпочинку на воді. Ви зможете повною мірою оцінити всю красу міста, адже відкривається вражаюча панорама, особливо ввечері.

З набережної Дніпра відправляються прогулянкові теплоходи. Вартість квитка для дорослих – 80 грн, дітям – 40 грн. Тривалість подорожі становить близько трьох годин.

Джерело фото: gorod.dp.ua.

Час відплиття залежить від кількості набраних пасажирів.

Прогулянка на яхті або катері

Прогулянка на яхті – захоплюючий вид розваги на воді. Відпочинок під вітрилами подарує яскраві емоції та враження. Прохолода хвиль, попутний вітер, ласкаве сонце і чудова компанія – це одні з головних складових прекрасного відпочинку на річці Дніпро. До того ж можна порибалити або зайнятися дайвінгом.

Оренда яхти в Дніпрі підійде для сімейного відпочинку, романтичного побачення, святкування дня народження, весілля або просто зустрічі друзів.

Вартість оренди яхти залежить від класу судна, тривалості прогулянки та інших особливостей, стартує від 350 грн/год. Багато власників здають яхти в оренду не менше ніж на дві-три години. Орендуючи компанією, виходить досить підйомна ціна. Приміром, 8-метрова яхта, як правило, допускає наявність на борту 4–6 чоловік. Оренда яхти на 10 чоловік обійдеться в 700 грн/год. Щоб дізнатися докладніше і забронювати, пишіть сюди з поміткою «Оренда яхти в Дніпрі».

Джерело фото: karat-sailing.com.

Катання на гідроциклі

З недавніх пір катання на гідроциклі набуває все більшої популярності. Це заняття скоріше підходить для активних людей, що бажають хвацько прокотитися по водній гладі, сповна відчути драйв і приплив енергії, розслабитися і забути на певний час про життєві проблеми.

Для цього зовсім не варто їхати на море, отримати свою порцію адреналіну можна і в Дніпрі. Новачкам першу поїздку краще зробити з інструктором.

Оренда гідроцикла становить в середньому від 40–50 грн/хв. Мінімальний час замовлення коливається від 5 до 10 хв, можлива оренда на тривалий час – від 1 години і більше.

Джерело фото: bartolomeo.com.ua.

Тролей над Дніпром

Ще один варіант, як відпочити в Дніпрі, – тролей, один з найбезпечніших видів мотузяних атракціонів. У його основі швидкісний спуск по похилій мотузці із використанням спеціального альпіністського спорядження.

Тролей через Дніпро починається з оглядового майданчика парку Шевченка і закінчується на Монастирському острові, поруч зі штучним водоспадом. Довжина спуску становить 300 метрів, швидкість – до 40 км/год.

Вартість квитка – 200 грн, тандем (дорослий з дитиною) – 300 грн. Для школярів, студентів, пенсіонерів, учасників АТО – в будні дні 150 грн.

Графік роботи: будні – з 12:00 до 20:00; вихідні – з 10:00 до 20:00.

Джерело фото: dnepropetrovsk.bodo.ua.

Приходьте і насолоджуйтеся захоплюючою пригодою, спуск через річку залишить незабутні враження на довгий час.

Мотузкові парки

Мотузкові парки є в багатьох містах нашої країни, не виняток і Дніпро. У місті є кілька подібних розваг.

Парк Шевченка

Один з таких знаходиться в парку ім. Шевченка і носить назву «Лінь в пень». Цей унікальний проект включає в себе різні мотузкові маршрути будь-якої складності, та ще на пристойній висоті – від 5 до 6 метрів. Прекрасне місце відпочинку в Дніпрі для активних людей будь-якого віку, які бажають перевірити свої здібності. Особливо подобається атракціон дітям, тут вони вдосталь використовують свою енергію.

Парк розваг працює щоденно з 10:00 до 21:00. Вартість квитків залежить від складності траси, в середньому ціна становить від 20 до 60 грн (в будні ціна нижче).

Джерело фото: Мотузковий парк «Лінь в пень» | Дніпропетровськ ВК.

Парк Глоби

Ще один атракціон розваг знаходиться у парку Лазаря Глоби. Вежа пригод «Хай Парк» складається з декількох скеледромів, тросової переправи через озеро (тролей), великої гойдалки і вертикальних ділянок мотузкового парку. Це відмінна можливість провести в русі вільний час на відкритому повітрі. Перевірити на міцність своє тіло, побороти страх висоти, відчути себе скелелазом і просто весело провести дозвілля з близькими – це одна з чудових ідей, чим зайнятися на вихідних у Дніпрі.

Ціни на атракціони від 25 до 70 грн, по буднях знижки. Працює «Хай Парк» з 10:00 до 21:00 щодня.

Джерело фото: hipark.com.ua.

Молодіжний парк

«Terra Nova» – ще один мотузковий парк, який нещодавно відкрився в Дніпрі. Знаходиться він на ж/м Червоний Камінь, у Молодіжному парку (колишній парк ім. Леніна).

До послуг відпочиваючих представлено три маршрути:

  1. «Дорослий» – розрахований для більш підготовлених людей.
  2. «Дитячий» – з безліччю драбинок і лабіринтів.
  3. «Сімейний» – розвага для всієї родини.

Мотузковий парк працює щодня з 11:00 до 20:00. Вартість квитків від 30 до 50 грн.

Джерело фото: gorod.dp.ua.

Покататися на велосипеді, роликах або сегвеї

Велосипеди все частіше з'являються на міських вулицях, і це зрозуміло – зручно, дешево і весело. До того ж катання на велосипеді зміцнює здоров'я, береже від забруднення навколишнє середовище та економить сімейний бюджет.

Останнім часом стали модними велопрогулянки в парках і на набережній Дніпра, а також велопоходи за місто. Це відмінна ідея, чим зайнятися на вихідних в колі сім'ї або з друзями.

Якщо у вас немає власного велосипеда, можна скористатися орендою. У Дніпрі достатня кількість пунктів, де можна взяти напрокат велосипед. Один з таких пунктів прокату знаходиться на вул. Сергія Єфремова (колишня Ворошилова), 4а.

Можна оформити прокат на вихідні (субота + неділя) – 430 грн.

Погодинна оренда – 40 грн у першу годину, 30 грн – наступні.

Оренда на весь день – 180 грн (з 10:00 до 20:00). Аксесуари орендуються за бажанням за додаткову плату. Обов'язкова умова оренди – застава. Це може бути паспорт (звичайний або закордонний) або водійські права + 500 грн. Можлива грошова застава – 6000 грн. По закінченні оренди застава повертається.

Під час оренди уважно огляньте, чи справний велосипед, оскільки ремонт будь-якої поломки під час прокату буде відніматися з вашої застави.

Ще один вид захоплюючого відпочинку в Дніпрі – катання на роликових ковзанах. Багато, хто навчився їздити на роликах, не перестають відмовляти собі в цьому задоволенні. З настанням тепла паркові алеї заполоняють любителі катання на роликах.

У багатьох парках Дніпра відкриті пункти прокату роликових ковзанів. Досвідчені інструктори допоможуть вам підібрати зручні ковзани, а новачкам проведуть інструктаж з техніки їзди.

Одна година катання – 40 грн, дві години – 50 грн, один день – 75 грн. Оренда комплекту захисту – 15 грн. Послуги інструктора – 150 грн за годину (до двох осіб), за наступних +50 грн за людину. Застава за пару ковзанів – 500 грн або документ (паспорт, права, студентський квиток).

Час роботи: з 11:00 до 21:00, щодня без перерви. Як правило, хлопці, які здають в оренду ролики, стоять у парку Глоби.

Джерело фото: glits.mx.

Сегвей (SegWay) з'явився на наших вулицях не так давно, на початку 21 століття. Ця новинка буквально змінила уявлення про традиційні засоби пересування. Перший електричний скутер із системою автобалансування, що має схожість з колісницею, швидко набув популярності. Новий вид розваги є чудовим варіантом, як провести вільний час в місті.

Джерело фото: dnepropetrovsk.emozzi.com.ua.

У парку Лазаря Глоби можна скористатися послугами прокату сегвея. Вартість оренди до 6 хвилин – 50 грн, 10 хвилин – 75 грн. Можлива оренда на більш тривалий час.

Покататися на катамарані

Парк імені Лазаря Глоби в Дніпрі знаходиться в самому центрі міста. Для багатьох містян це улюблене місце відпочинку, тут великий вибір всіляких атракціонів. Особливо популярні розваги на воді, зокрема катання на катамаранах по озеру.

30-хвилинна прогулянка обійдеться вам приблизно в 50 гривень.

Джерело фото: panoramio.com, автор – Anna Popova.

Відпочити на пляжі

Якщо у вас немає можливості поїхати на море, не засмучуйтеся. Адже місто Дніпро розташоване на одній з найкрасивіших річок Європи – Дніпрі. Піщані пляжі на річці нічим не гірші за морські, до того ж відпочинок на місцевих пляжах обійдеться вам набагато дешевше. Які ж пляжі є в місті?

Всього існує три офіційних пляжі в Дніпрі:

  1. У парку ім. Шевченка (Монастирський острів).
  2. У парку Сагайдак (колишній парк ім. Воронцова).
  3. Пляж «Придніпровський» (лівий берег).

Всі пляжі облаштовано, створено прийнятні умови для відпочинку на воді. Є кабінки для переодягання, туалети, душові, торгові кіоски, навіси від сонця, можна орендувати шезлонги.

Тут можна не лише засмагати і купатися, але цікаво провести час, граючи в різні спортивні ігри.

На всіх пляжах працюють аварійно-рятувальні служби. Вхід на пляжі безкоштовний.

Джерело фото: wikimapia.org, автор – Simondedovsk.

Крім цього, в місті існують так звані «дикі» пляжі, які користуються не меншою популярністю. В основному на них відпочивають жителі прилеглих районів, тим самим заощаджуючи час і гроші на проїзд, навіть відсутність всіляких «пляжних зручностей» не особливо бентежить містян. Найбільш відвідуваними є пляж на ж/м Червоний Камінь (штучне озеро), котлован у районі вулиць Осіння/Журналістів, зона відпочинку (канал) на Фрунзенському (тепер це два жилмасиви – Ломівський і Кам'янський), а також пляжі на косі ж/м Перемога. На жаль, у цих місцях вашу безпеку ніхто не гарантує.

Крім цього, в місті є нудистський пляж. Про нього та інші подібні місця читайте у статті «Оголена Україна».

Для більш вимогливих відпочиваючих в Дніпрі існують платні зони відпочинку з підвищеною комфортністю. Можна відпочити біля басейну, провести час на тенісному корті, прогулятися на катері або гідроциклі – загалом все краще за ваші гроші. У середньому вхідний квиток у подібні заклади коштує від 200 грн.

Для тих, хто хоче відпочити від міської суєти, існує прекрасний варіант – заміська поїздка. В межах міста Дніпро існують різні бази відпочинку та готелі з комфортними пляжами, різними атракціонами і розвиненою інфраструктурою. Крім відпочинку біля води, можна порибалити або просто прогулятися в лісі.

Всім любителям екстриму на воді варто відвідати парк відпочинку і спорту в Дніпрі Sentosa Cable Park. Містяни гідно оцінили комплекс, який нещодавно відкрився, зараз це одна з найпопулярніших локацій відпочинку в місті.

Джерело фото: sentosacablepark.com.

Тут можна освоїти такі види водного відпочинку, як вейкбординг, вейкскейтинг, водні лижі. З допомогою спеціальних канатних доріг ви можете хвацько прокотитися по водній гладі, навіть не маючи досвіду в подібних розвагах.

Парк працює щодня. Вхід в парк безкоштовний. Вартість абонемента на цілий день для дорослих – 450 грн, дітям до 16 років – 380 грн. Також є абонементи на 10 днів (3000 грн), місяць (4500 грн), сезон (11000 грн). Можна покататися і протягом більш короткого часу від 30 хвилин до двох годин (160–300 грн). До вартості катання входить безкоштовний прокат рятувального жилета.

Прокат спортивного інвентарю не входить до вартості катання, в середньому ціна оренди за годину становить від 50–120 грн, в день – від 100–200 грн.

Графік роботи: будні – з 13:00 до 20:00, у вихідні – з 11: 00 до 20:00.

Поруч з парком розташований упорядкований пляж, де можна відпочити і відволіктися від повсякденної суєти.

Політ на повітряній кулі

Провести захоплюючу прогулянку на повітряній кулі – це, мабуть, межа мрій багатьох людей. В наш час таке диво стало реальністю, в місті Дніпро можна долучитися до когорти повітроплавців. До речі, подібна розвага не з дешевих.

Орієнтовна ціна польоту на повітряній кулі – 3000 грн (дві людини + пілот). При плануванні такої подорожі варто звернути увагу на наявність ліцензії та страховки.

Будьте готові до того, що політ у літній час починається рано вранці на світанку або ввечері, за 2–3 години до заходу.

Тривалість польоту становить від 1–1,5 години. Залежно від швидкості вітру куля в середньому пролітає 5–20 км. Висота польоту – 350–800 метрів. Бронюйте тут з позначкою «Повітряна куля в Дніпрі».

Джерело фото: nebo.dp.ua.

Замовляти політ бажано заздалегідь, приблизно за тиждень до планованої дати.

Політ на повітряній кулі в околицях міста Дніпро – це захоплююча пригода, яка принесе максимум позитивних емоцій.

Прогулянка на конях

Спілкування з конем дає можливість розслабитися, позбутися накопиченої тижневої втоми, а також цікаво провести вихідні, не виїжджаючи з міста.

Кінні прогулянки в Дніпрі набирають популярності, такий вид відпочинку практично не має протипоказань.

В місті достатня кількість кінних клубів, які пропонують прогулянки на конях. Створені спеціальні маршрути будь-якої складності, з можливістю заходу у річку Дніпро. Новачки зможуть пересуватися під наглядом інструктора.

Більш досвідчені наїзники можуть скористатися складними польовими маршрутами, що включають в себе природні перешкоди.

Вартість кінної прогулянки в середньому становить близько 200 грн на годину.

Джерело фото: sumskaya.wordpress.com.


22.07.2016 4152 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

647
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1888 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1122 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

545
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6897 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11377 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

325

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1061

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1105

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1101
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

270
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1072
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

842
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

736
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2943
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4429
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18434
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

304
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

345
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

657
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

763