Прикарпатські депутати обирають представника поліцейської комісії (оновлено+фото)

 

 

Триває п’ята сесія Івано-Франківської обласної ради. Депутати перейшли до розгляду питання щодо обрання представників поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.


Загалом до складу комісії повинні входити п’ять членів, сьогодні на сесії депутати повинні обрати двох. Як повідомив заступник голови обласної ради Василь Гладій, від громадських організацій надійшло 11 пропозицій щодо внесення кандидатур у склад комісії, передає кореспондент Фіртки.


Постійна комісія ради з питань захисту прав людини, законності правопорядку, люстрації та боротьби з корупцією надала висновок та рекомендації до проекту рішення «Про обрання представників до складу поліцейської  комісії головного управління Національної поліції в області.


Відповідно була запропонована кандидатура депутата Тараса Виноградника. А з метою обрання ще одного кандидата членом комісії пропонувала кандидатури від ГО «Народна Самооборона» Богдана Мойсишина, від Громадської спілки «Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО» Ігоря Синяка та від ГО «Поступовий гурт франківців» - Віталія Костишина.


Депутати від "Свободи" поцікавились, чому комісія рекомендувала кандидатуру Виноградника поза рейтинговим голосуванням та за якими критеріями комісія відбирала кандидатури.

«Ми розглянули це на комісії. З першого разу не було прийнято рішення. У людей, що подавали заявки, навіть не було трудового стажу та трудової книжки. Тому ми повторно розглянули це питання на наступному засіданні. Свою кандидатуру я сам не висував, її запропонували члени комісії», - зазначив Виноградник.


«На першому засіданні ми подавали свого представника. Були критерії: участь на Майдані, участь в АТО та присутність трудового стажу», - повідомила Ольга Галабала.


Депутат облради Ольга Галабала зазначила, що кандидатура Виноградника та Костишина не підпадає під ці критерії. Також внесла ще чотири кандидатури «щоб ми делегували тільки тих людей, які були на Майдані, які були в АТО».


Як повідомив Василь Гладій, підтримку Виноградника висловила ГО «Контроль».


Тарас Виноградник зазначив, що про критерії, названі Галабалою чує вперше.


У підсумку пролунала пропозиція зробити голосування таємним. А також, щоб обирати з усіх 11 кандидатур, які були подані раніше. Втім, Остап Дзеса зауважив, що депутати не знають тих людей.


Ольга Галабала виступила категорично проти таємного голосування, щоб «не просувати конкретну кандидатуру».


Фракція «Свободи» висловила підтримку кандидатурі Ігоря Синяка. Крім того, підтримку Синяку висловили фракції «УКРОП», «Батьківщина», та «БПП Солідарність».


Відтак, голова облради Олександр Сич поставив на голосування пропозицію щодо таємного голосування за кандидатури представників поліцейської комісії. «За» проголосували 11, 10 - «проти», 55 - утрималось.


«За» кандидатуру Ігоря Синяка проголосували всі 76 депутатів обласної ради, а, отже, його обрали представником поліцейської комісії ГУ НП в Івано-Франківській області.


Ігор Синяк подякував за довіру, та зазначив, що постарається «зробити усе, щоб дотриматись обіцяного та добитися тих змін, яких чекають усі».


Далі депутати вирішили заслухати інших кандидатів.


Опісля депутати вирішили вибирати представника комісії з трьох кандидатів, а голосування провести таємно. Для підготовки до голосування оголосили перерву.

 

Після повернення в сесійну залу депутат облради Тарас Виноградник зняв свою кандидатуру з голосування та висловив підтримку Богдану Мойсишину.

 

Однак Сич зазначив, що депутати можуть взяти цю інформацію до уваги, але в бюлетені вже внесені імена всіх кандидатів. А також Ольга Галабала зауважила, що фракція Воля не братиме участь у голосуванні.

 

За результатами голосування 13 бюлетенів не використано. Кандидатура Тараса Виноградника – 1 голос, Віталія Костишина - 41, Богдана Мойсишина - 26, кількість тих, хто не підтримав жодного кандидата – 2 голоси.  Відтак,  депутати проведуть повторне голосування та обиратимуть між кандидатурами Віталія Костишина та Богдана Мойсишина

 

Однак, голова облради Олександр Сич звернувся до депутатів, щоб обрані голосами дві кандидатури додатково розглянути на комісії та винести дане питання на наступному пленарному засіданні.

 

Відтак, сьогодні депутати затвердили лише одну кандидатуру до поліцейської комісії - Ігора Синяка. Щодо інших двох кандидатур, то комісії надали протокольне доручення надати рекомендації по них та винести це питання на наступному пленарному засіданні п'ятої сесії обласної ради.

 

Депутати одноголосно підтримали таке рішення.

 


26.05.2016 440 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1591
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1694
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1681
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

4964 38
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1983 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1382

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

240

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

571

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

732

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

862
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3495
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10058
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

710
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25942
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7569
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

764
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

940
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1266
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1092
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

708
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

942
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

815