Мешканці скандального будинку на Мазепи 35а назвали винного у ситуації і вчергове попросили присвоїти їм адресу

 

/data/blog/106348/8a279bccb207032b38c4ffbb0127b28f.jpg

 

Влада Івано-Франківська уже 5 разів не присвоює адресу будинку по вулиці Мазепи, 35А, бо чекає на рішення судів. Феміда зволікає із прийняттям рішення через ту категоричну позицію, яку до останнього часу займала міська рада.

 

Судові процеси затягуються і вже майже 2 роки більше ста жителів багатоповерхівки опинилися поза законом. Офіційно вони безпритульні.

 

Сьогодні мешканці даного будинку оприлюднили чергове звернення до міської влади, в якому називають винного у ситуації, яка склалася та вчергове просять присвоїти їм поштову адресу.

 

Наводмио текст зверненя повністю:

"Ми, мешканці будинку, є інвесторами будівництва восьмиповерхівки по вул. Г.Мазепи, 35 а забудівником ПП «Прогрес-буд ІФ», власником якого є Друк В.О.

Перед тим, як інвестувати кошти ми ознайомилися із проектами квартир та наявністю в забудівника дозвільно-проектної документації. Працівниками офісу було надано копії відповідних документів.

Серед документів про земельну ділянку, рішенням, яким дозволено будівництво та яке погоджено з органами архітектури міста, проектом і декларацією про початок виконання будівельних робіт, який згідно до діючого законодавства є єдиним дозвільним документом, який дає право здійснювати будівництво – порушень немає.

Нашу довіру до дозвільних доументів викликав і той факт, що 28.05.2008р. між забудівником та Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради укладено Договір №98 про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста. В основу розрахунку розміру пайової участі за вказаним договором було покладено показник площі об`єкта будівництва, який склав 3933.28 м.кв. восьмиповерхової забудови.

Окремо слід згадати наявність в забудовника Державного акту про право на землю. Згідно довідки Держкомзему, вказана земельна ділянка відноситься до земель житлової та громадської забудови, де дозволено будівництво багатоповерхових будинків.

З наведеного вбачається, що виконавчий комітет міської ради Івано-Франківська надав забудівнику рішення на будівництво багатоквартирного будинку, головним архітектором міста погоджено вигляд фасаду та поверховість будинку (8 поверхів), також містобудівні умови й обмеження, видані архітектурою м. Івано-Франківська передбачали 8 поверхів забудови. Декларація про початок виконання будівельних робіт, яку так сильно «активіст» Прут А.П. намагався скасувати через суди, теж передбачає 8 поверхів. До речі, суди по оскарженню Декларації закінчились для Прута невтішно – Вищий адмін. суд України і в подальшому Верх. Суд України підтвердили законність цього документу та право на 8 поверхове будівництво.

Тому нам дивно чути голослівні слова пана Прута А.П. про фальсифікацію цих дозвільних документів, адже їх правомірність перевірена судам всіх інстанцій.

На даний ж момент, Прут і деякі місцеві політикани стверджують, що дім є самочинний, бо вся дозвільна документація видана з порушеннями. Але хто її тоді підробляв, як не самі чиновники міста? Саме вони видали дозвіл, а тепер стверджують, що він має порушенням і вимагають знести будинок відібравши наше житло. А тому, вимагати знесення дому, бо хтось в міській владі діяв нечесно і видавав документи з порушенням, – несправедливо.

Таких чиновників, якщо це правда, потрібно притягнути до відповідальності. А не відбирати наше нажите важкою працею житло.

Також ми вважаємо, що псевдо-активіст Прут маніпулює інформацією, намагаючись угодити «вище стоящим».

Зокрема, в своїй статті він посилається на те, що за його запитом Департамент архітектури відповів, що містобудівні умови і обмеження не видавалися. Але це не правда! Містобудівні умови і обмеження видавалися ще управлінням архітектури, яке на сьогодні є ліквідоване, і такий орган як департамент архітектури і не міг видавати жодних документів дозвільного характеру на будівництво по Мазепи 35 а, бо він не був ще створений.

Неодноразово Прут, відомий тим, що в свій час притягувався до відповідальності за фінансові махінації, перешкоджав будівництву, загороджуючи проїзд до будівельного майданчика, а також підбурюючи деяких сусідів новобудови. Веде п.Прут себе нагло і агресивно, ніякі аргументи на нього не впливають, а повна підтримка його дій деякими скандальними депутатами міської ради дозволяє скласти думку про якісь їхні спільні, можливо, інтереси.

Анатолій Прут будував раніше будинок за адресою Мазепи, 35А і здав його в експлуатацію за реквізитами фірми, якої на той час вже не існувало, скріпивши їх недійсною печаткою. Таким чином, мотивація А.Прута стала нам зрозумілою, він нападає, щоб під час здачі нашого будинку не відкрилася ще одна його афера.

Серед власників квартир нашого будинку є і архітектори за фахом, і юристи, тому ми уважно вивчили всі документи, що стосувалися будинку на вул. Мазепи, 35А. Тому всі дозвільні документи на будову абсолютно відповідають нормам українського законодавства, що, до речі, підтвердили  неодноразові рішення виконкому по цьому питанню;

Зараз міські чиновники не дають адресу будинку бо вказують що тривають суди із забудівником і треба дочекатися їх закінченя.

За інформацією юристів, у яких ми консультувалися, ймовірно суди затянуться на 4-5 років, хоча жодного рішення суду який би забороняв присвоєння адреси будинку не винесено. Тому залишається питання «Кому це вигідно?».

Ми як мекшканці, інвестори цього будівництва глибоко стурбовані розвитком подій. По суті, ми покинуті на призволяще, адже захисту наших законних інтересів перешкоджає нами ж обрана міська влада. Ми залишені без прав, які надаються нам законодавством України.

З повагою, мешканці будинку по вулиці Мазепи, 35А".

 

 

Судові процеси затягуються і вже майже 2 роки більше ста жителів багатоповерхівки опинилися поза законом. Офіційно вони безпритульні.

 

Ще у 2014 році міські депутати на емоціях прийняли показове рішення визнати будівництво незаконним, самочинним і подати до суду з вимогою знести 8-поверховий будинок. А тепер, щоб не впасти обличчям в бруд, юристи міськвиконкому усіляко намагаються далі гнути лінію.

 

На сьогодні в різних судових інстанціях знаходиться кілька справ. В першу чергу, йдеться про оскарження вже виданих дозволів на підставі яких забудовник здійснював будівництво. Також міською владою оскаржуються містобудівні умови і обмеження, які вона сама ж раніше видала. І по-третє, оскаржується декларація про початок будівельних робіт та про готовність будинку до експлуатації – власне про знесення будинку. За оцінками юристів, судові тяганини триватимуть ще близько 3 років.

 

Незважаючи на це протистояння, мешканці будинку на Мазепи, 35А об’єдналися в ініціативну групу і наполегливо просять міську владу присвоїти їхньому будинку поштову адресу. Вони запевняють, що міськвиконком такою безвідповідальною позицією свідомо робить їх заручниками ситуації, шантажує забудовника та просто ставить на коліна пересічних іванофранківців.

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Приречені бути безпритульними: Мешканці будинку на Мазепи, 35А просять право на життя

Жителька будинку на Мазепи 35а, переселенка Оксана Лисечко: Нас вразила жорстокість іванофранківців, але будемо йти до кінця

Івано-Франківська міська рада відмовляється виконувати рішення судів

Іванофранківці через петицію вимагають від влади присвоїти поштовий адрес Мазепи 35а

Боротьба із забудовниками по-«свободівськи»: подвійні стандарти та адміністративний тероризм


11.05.2016 908 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1964
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1861
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1858
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5496 46
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2154 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1510

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

746

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

799

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1001

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1005
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1772
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3681
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10259
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26150
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10185 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7715
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

899
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

210
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

265
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

382
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1278
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

885