Як і за скільки служба у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради організовує фестивалі та конкурси

 

/data/blog/104181/354ab10738d014d2b23b7fe13caacdbc.jpg

 

Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради прийнято рішення №190 «Про внесення на розгляд сесії міської ради проекту рішення «Про продовження терміну дії Міської програми реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2011-2015 роки»».

 

Згідно з даним рішенням виконавчий комітет вирішив внести на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради проект рішення «Про продовження терміну дії Міської програми реалізації Конвенції ООН про права дитини на2011-2015 роки».

 

З анонсів подій на офіційному сайті міста Івано-Франківська стало відомо, що проект рішення «Про продовження терміну дії Міської програми реалізації Конвенції ООН про права дитини на2011-2015 роки»вже включенов порядок денний пленарного засідання 5 сесії Івано-Франківської міської ради на 26 квітня 2016 року у вигляді питання 2.1. Про продовження терміну дії Міської програми реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2011-2015 роки.

 

Стосовно даного проекту рішення ініціативними громадянами міста вже направлено листа до Міністерству фінансів України.

 

Автором вищезазначеного рішення є служба у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

 

Дане рішення безперечно є незаконним з наступних причин.

 

Рішення прийнято відповідно до Закону України «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року», та розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.08.2015р. №881-р «Про затвердження плану заходів з виконання у 2015 році Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року».

 

Уже з самої назви Закону України «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року»зрозуміло, що термін дії передбаченої у ньому програми закінчився у 2015 році. Ознайомившись з вищезазначеним нормативним актом на сайті Верховної Ради України можна переконатися, що усі передбачені у ньому заходи заплановані виключно до 2016 року.

 

На виконання Закону України «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року» Кабінетом Міністрів України 26.08.2015 р. було затверджено Розпорядження № 881-р Про затвердження плану заходів з виконання у 2015 році Загальнодержавної програми “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року. Пунктом 1 Розпорядження передбачено затвердження плану заходів з виконання у 2015 році Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року. Зі змістом Розпорядження теж можна ознайомитися на сайті Верховної Ради України для того щоб переконатися, що передбачені у ньому заходи були актуальними саме до 2016 року.

 

Сума витрат згідно з доданим до вищеззаначеного рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №190становить 164000 грн.

 

Одним із заходів, передбачених додатком до рішення, яке вимагає найбільшу суму витрат серед усіх заходів, є проведення фестивалю-конкурсу для неповнолітніх «Я маю право». Служба у справах дітей пропонує витратити на цей захід суму у розмірі 65000 грн. Фестиваль, згідно з визначенням Академічного тлумачного словника української мови, це масове свято, на якому показують досягнення певного виду мистецтва; показ, огляд досягнень якого-небудь виду мистецтва.Складовими елементами фестивалю-конкурсу для неповнолітніх «Я маю право» згідно положень про 5 та 6 міський фестиваль для неповнолітніх «Я маю право…» є театральні постановки, демонстрація музично-хореографічного мистецтва, проводення спортивних змагань та гала-концертів. Виникає запитання, чи має служба у справах дітей повноваження на проведення подібних заходів?

 

Повноваження служби у справах дітей чітко закріплено у Законі України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», які продубльовані і деталізовані у постанові Кабінету Міністрів України № 1068 від 30.08.2007 року «Про затвердження типових положень про службу у справах дітей». Однак, у даних нормативних актах навіть і натяку немає про проведення службами у справах дітей фестивалів і пов’язаних з нимитеатральних постановок, демонстрацій музично-хореографічного мистецтва, спортивних змагань та гала-концертів. Доречі, згідно визначення інтернет-енциклопедії «Вікіпедія»: «Гала́ (фр.gala — торжество, празднество)— составная часть слов и неизменяемое прилагательное, обозначающее такие характеристики зрелища как сверх, яркий, праздничный, торжественный, пышный. Например: гала-концерт означает что концерт сверхкрасочен и захватывает дух у смотрящего» (https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B0).

 

Тобто, служба у справах дітей організовує не прості концерти, як скажімо Департамент культури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, а справжні видовища, від яких у глядачів спирає віддих.

 

В самому Законі України «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року», на підставі якого було прийнято рішення Івано-Франківської міської радивід 14.04.2011р.№162-9 «Про Міську програму реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2011-2015 роки»на період до 2016 року» передбачено проведення конкретних заходів, які фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету України, бюджету Автономної Республіки Крим, місцевих бюджетів, а також за рахунок інших джерел,що не суперечать законодавству України. Однак, серед цих заходів немає і натяку на фестиваль-конкурс для неповнолітніх «Я маю право».У той самий час 2011 р. по 2015 рік на проведення фестивалю служба у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради на підставі рішення Івано-Франківської міської ради від 14.04.2011р.№162-9 «Про Міську програму реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2011-2015 роки» витратила 235000 грн.

 

Так у 2011 році служба у справах дітей підготувала розпорядження міського голови №504-р (від 16.09.2011р.) Про проведення V міського фестивалю-конкурсу для неповнолітніх «Я маю право», четвертим пункто якого передбачено:«Фінансовому управлінню виконавчого комітету міської ради, профінансувати витрати на проведення фестивалю-конкурсу в сумі 50000,00 грн. (П’ятдесят тисяч гривень 00 копійок) з коштів спеціального фонду міського бюджету (додаток 3)». (розпорядження на сайті міста Івано-Франківська.

 

У 2012 році служба у справах дітей підготувала розпорядження міського голови № 58-р (від 08.02.2012р.) Про проведення VІ міського фестивалю-конкурсу для неповнолітніх «Я маю право», третім пунктом якого передбачено: «Фінансовому управлінню виконавчого комітету міської радипрофінансувати витрати на проведення фестивалю-конкурсу в сумі 40000,00 грн. (Сорок тисяч гривень 00 копійок) з коштів спеціального фонду міського бюджету (додаток 2)». (розпорядження на сайті міста Івано-Франківська.

 

У 2013 році службою у справах дітей було підготовлено чергове розпорядження міського голови від 07.03.2013р.№82-рПро проведення VІІ міського фестивалю-конкурсу для неповнолітніх «Я маю право» пунктом 3 якого передбачено: «Фінансовому управлінню виконавчого комітету міської ради профінансувати витрати на проведення фестивалю-конкурсу в сумі 40000,00 грн. (Сорок тисяч гривень 00 копійок) з коштів спеціального фонду міського бюджету (додаток 2)» (розпорядження на сайті міста.

 

У 2014 році служба у справах дітей підготувала чергове розпорядження міського голови від 13.03.2014р.№88-р Про проведення VІІІ міського фестивалю-конкурсу для неповнолітніх «Я маю право», третім пунктом якого передбачено: «Фінансовому управлінню виконавчого комітету міської ради профінансувати витрати на проведення фестивалю-конкурсу в сумі 50000 грн. (п’ятдесят тисяч гривень 00 коп.) з коштів спеціального фонду міського бюджету (додаток 2) (розпорядження на сайті міста.

 

У 2015 році служба готує останнє розпорядження міського голови від 19.02.2015р.№65-рПро проведення ІХ міського фестивалю-конкурсу для неповнолітніх «Я маю право», третім пунктом якого передбачено: «Фінансовому управлінню виконавчого комітету міської ради профінансувати витрати на проведення фестивалю-конкурсу в сумі 55000 грн. (п’ятдесят п’ять тисяч гривень 00 коп.) з коштів спеціального фонду міського бюджету (додаток 2) (розпорядження на сайті міста Івано-Франківська.

 

Враховуючи тодішній курс доллара – це колосальна сума.

 

На даний момент Держфінінспекцією в Івано-Франківській області ведеться перевірка щодо цільового використання коштів службою у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради на проведення фестивалю-конкурсу для неповнолітніх «Я маю право» впродовж 2011-2015 років.

 

Безперечно, гроші, які служба у справах дітей пропонує витратити на проведення міський фестиваль для неповнолітніх «Я маю право…» сумою у розмірі 65000 грн. можна використати на потреби хворих та соціально незахищених категорій дітей.

 

Щодо витрат на інші заходи, передбачені вищезазначеним проектом рішення, то вони можуть бути здійснені за рахунок коштів служби у справах дітей, яка є юридичною особою з самостійним балансом та рахунками в органах Казначейства за наявності законних на те підстав.

 

Можливо служба у справах дітей втратила орієнтацію в часі, забувши що 2016 рік уже давно наступив, а можливо переслідує якусь іншу мету. Про, звичайно, це варто би запитати у самого начальника служби Зої Сливки.

 

Активісти, котрі направили листа до Міністерства фінансів України стосовно даного проекту рішення, закликають депутатів Івано-Франківської міської ради 26 квітня 2016 року на пленарному засіданні 5 сесії Івано-Франківської міської ради не голосувати на підтримку проекту рішення «Про продовження терміну дії Міської програми реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2011-2015 роки», включеного в порядок денний у вигляді питання 2.1. як такого, що суперечить чинному законодавству Україния, а також поцікавитись - з якою метою готувалось це рішення службою у справах дітей.


13.04.2016 1340 3
Коментарі (3)

Ростислав Токарук 2016.04.14, 17:45
дядя ти шо гониш це брєд
Ростислав Токарук 2016.04.14, 17:45
дядя ти шо гониш це брєд
Ірина Кравчук 2016.04.20, 09:34
Дуже низькопробна і вкрай непрофесійна писанина. Хто має хоча б віддалене уявлення про цю сферу роботи. знає що будь-яке "до" із вказанням терміну означає "включно". А "тодішній курс доллара" (орфографію автора збережено) до чого? Висновки: 1) редактору не завадило б елементарно вичитувати матеріали, які подаються до публікації; 2) т. зв. "активістам" добре було б спершу вивчити питання, а потім шукати (ну, знаєте, що на чому); 3) шукайте кому це вигідно.
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1548
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1669
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1654
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

4905 38
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1960 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1360

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

174

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

542

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

699

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

846
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3466
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10027
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

696
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25918
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7551
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

746
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

928
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1251
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1067
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

689
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

923
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

797