Крадуни від "Свободи" на низькому старті або Не-ProZorr-ий дерибан без тендерів «по-франківськи»

 

 

Як свідчить соціологія, в іванофранківців пріоритетними є дві проблеми:

1) Проблема "корупції та розкрадання бюджетних коштів" іванофранківської влади (48%),

2) Незадовільний стан доріг (21%).

 

Зауважимо, що ще рік тому пріоритетною за номером одни для мешканців івано-Франківська була тема доріг. І от за пів-року проблеми розкрадання та корупції перейшли в розряд найвищого пріорітету.

 

За цей час в місті таки змінився стан доріг. Багато іванофранківців відмічають якісні ремонти, зокрема вулиць Тичини та Набережної імені Василя Стефаника, та називають їх еталонними як щодо співвідношення ціна-якість, так і гарантій наданих буковелівською компанією ПБС, яка і виконувала їх ремонт.

 

 

 

Такою була вулиця Тичини в Івано-Франківську ще пів-року тому…

 

 

...А так виглядає вулиця Тичини після її ремонту буковелівською фірмою ПБС. Місцеві мешканці в захваті, стверджують, що це зразок ремонту дороги, який треба наслідувати

 

До прикладу, дорожнє полотно відремонтоване на цих дорогах (Тичини і Набережна) за найсучаснішими світовими технологіями з ремонтом дорожньої основи (а не лише перестеленням верхнього шару асфальту, як це роблять "традиціоналісти" з фірм наближених до ВО "Свобода"). Так само, згідно технологій, викладається бруківка на тротуарах. Вказані дороги відремонтовані на дестиліття. Натомість "передвиборчі" ремонти деяких фірм мають наслідками брак, який проявляється вже зараз, за кілька місяців по виборах. 

 

Нагадаємо, що фірма ПБС також, вигравши тендери, стала генпідрядником ремонту автомагістралі Івано-Франківськ-Львів.

 

Ця автомагістраль була відремонтована в рекордні строки та викликає захоплення водіїв. Наприклад Віктор Романюк, відомий в Івано-Франківську телережисер, колишній працівник телекомпанії «3-Студія», який нині мешкає в Києві, вперше проїхавши на автомобілі дорогою Івано-Франківськ-Львів після її ремонту на своїй сторінці в соціальній мережі в інтернеті лаконічно написав: «Велике дякую тим, хто не вкрав гроші з ремонту дороги Івано-Франківськ–Львів! І одне питання, якщо такий ремонт триває кілька місяців, то чому його не зробили раніше?»

 

Нагадаємо, що чимало зусиль як для отримання фінансування на вказані об’єкти, так і на їх раціональне використання, доклали народні депутати України Анатолій Матвієнко, Олександр Шевченко та інші. 

 

Маючи за плечима такі референтні об’єкти як вказані дороги, здавалось міська влада мала б тішитися і залучати фірму, яка будує дороги якісно, дешево і швидко, до робіт в місті Івано-Франківську…

 

Але… «чомусь» - ні…

 

Фірма ПБС в минулому році виграла кілька тендерів на ремонт міських доріг. Зокрема на ремонт дорожнього покриття вулиць Кармелюка та Ленкавського… Вже багато років ці дороги франківці вважають пріоритетними для ремонту, оскільки зв’язують Набережну з центром міста.

 

Але так чомусь не вважає свободівська влада в Івано-Франківську.

 

Вже в поточному році  фірма ПБС, яка, нагадаємо, виграла тендери і заключила Угоди з містом на їх ремонт (!!), отримала листи від директора Департаменту УЖКГ з вимогою розірвати заключені угоди (!!!) з мотивацією «відсутності бюджетних призначень» на 2016 рік.

 

Такі листи отримала дорожня фірма ПБС щодо розірвання договору про ремонти вулиць Ленкавського та Кармелюка 

 

В такому стані зараз є вулиця Ленкавького, на яку «свободівська» більшість в міськраді не знайшла грошей попри проведений тендер і заключену угоду з переможцем тендеру. Сусідня вулиця Кармелюка в такому ж стані. І на неї грошей немає міської влади. Причина? – Не «свій» виконавець?

 

Зауважимо, що при «відсутності коштів», міськрада в бюджеті на 2016 рік (нагадаємо, що сам бюджет приймався з грубими порушеннями процедури та Регламенту ради, оскільки навіть депутати не мали змоги ознайомитися з його проектом) передбачила 44 мільйони 683 тисячі гривень на Бюджет розвитку, в якому значна частина коштів виділена саме на ремонт доріг.

 

Щодо розподілу коштів Бюджету розвитку існує Додаток під номером 8 з переліком запланованих витрат.

 

Цей документ сам по собі мав би стати «об’єктом» прискіпливої уваги мешканців Івано-Франківська та громадських організацій і активістів. Чи не пора вже громаді перестати радіти за передвиборчу свободівську халтуру, мотивуючи – «Хоч погано, хоч і вкрали… Але ж хоч щось зробили!»

 

Чи не пора зрозуміти, що бюджет – це кошти громадян Івано-Франківська. І неякісні ремонти і розкрадання (повертаємося до результатів соціологічного дослідження, оприлюдненого на початку статті – "два в одному") – це крадіжка наших з вами коштів, - коштів, за ту частину, яка вкрадена свободівськими «будівничими доріг», можна було б зробити ще кілька доріг.

 

Крім того, неякісний «передвиборчий ремонт», приведе до того, що за рік-два відремонтовані дороги, знову ж таки за рахунок наших з вами коштів, необхідно буде ремонтувати ще раз… Замість того, щоб використати ті кошти на соціальні потреби (наприклад, безкоштовне харчування школярів 1-4 класів, яких саме ситуативна свободівська більшість в міськраді позбавила харчування).

 

Лише декілька «цікавих» фактів про так званий «Додаток №8» щодо витрат Бюджету розвитку на 2016 рік:

 

1)   З даного додатку вбачається, що Департаменту комунального господарства транспорту і зв"язку на капітальний ремонт дороги вул. Б. Хмельницького передбачено видатки на поточний рік в розмірі  4 538 600, 00 грн.

 

Водночас, з оголошення про результати торгів, що розміщене на офіційному загальнодержавному веб-порталі Державні закупівлі (tender.me.gov.ua), встановлено, що переможцем тендеру стало Товариство з обмеженою відповідальністю "Івано-Франківськавтодор" (і тут зауважимо, що тендер на ремонт дороги Б. Хмельницького раніше вигравала все та ж фірма ПБС, проте в тих випадках тендери були в сумнівний спосіб відмінені і проводилися до тих пір, поки не виграла свободівська фірма-фахівець з «передвиборчого ремонту»).

 

А найцікавіше тут, що з вказаним переможцем торгів укладено договір прозакупівлю вартістю  3 963 490,80 грн.(з ПДВ).

 

Питання для активістів - для чого тоді в бюджеті м. Івано-Франківська закладено видатки на роботи з капітального ремонту вул. Б. Хмельницькогов розмірі 4 538 600, 00 грн., а не 3 963 490,80 грн.(з ПДВ) (за результатами тендеру), тобто на 575 110 грн. більше, ніж потрібно? В які діри потечуть не обліковані наші гроші?

 

2)   У вказаному Додатку «підозріло» часто зустрічаються суми на ремонти доріг, вартість яких не перевищує 1,5 мільйона гривень (саме стільки, скільки необхідно для уникнення проведення тендеру). Не інакше, що міська влада Івано-Франківська оголосила «розпродажу для своїх фірм: Все по 1, 499 мільони гривень».

 

Яскравими прикладами запланованого непрозорого дерибану «на дорогах» є наступні об'єкти визначені вказаним «Додатком №8»:

- капітальний ремонт доріг вул. Дорошенка — 1 450 000 грн.

- вибірковий капітальний ремонт дорожнього полотна вул. Підгірянки — 1 450 000 грн.

- капітальний ремонт вул. Угорницька (І п.к.) — 1 490 000 грн.;

- капітальний ремонт вул. Незалежності від вул. Угорницька до моста через р.Бистриця Надвірнянська — 1 450 000 грн.;

- капітальний ремонт вул. Івасюка на ділянці від житлового будинку №12 по вул. Угорницька до вул. Незалежності — 1 450 000 грн.

- вибірковий капітальний ремонт вул. Сухомлинського — 1 450 000 грн.;

- вибірковий  капітальний ремонт вул. Бельведерська ( на ділянці від вул. Вороного до вул. Південного бульвару) — 1 480 000 грн.;

- вибірковий капітальний ремонт вул. Грюнвальдської — 1 490 000 грн.;

- вибірковий капітальний ремонт вул. Грушевського ( на ділянці від вул. Вагилевича до вул. Гаркуші) — 1 450 000 грн.

 

От тут є ціле поле для діяльності активістів – адже для того, щоб зняти всі сумніви в лобіюванні міською владою "своїх" фірм, всі закупівлі навіть без необхідності проведення тендеру ніхто не забороняє проводити через систему електронних закупівель ProZorro. Але чомусь «демократична» ситуативна більшість в Івано-Франківській міськраді (Свобода-БПП-Батьківщина) про це навіть не думає.

 

Натомість вже є факти відвертого обману від «високих посадових осіб Івано-Франківського міськвиконкому» навіть на запити депутатів міськради!  Чиновники стали на шлях приховування будь-якої інформації про проекти та документацію на вказані ремонти «по 1,499…» Зрозуміло, що вони лобіюють саме свою фірму-фахівця з «передвиборчих ремонтів». Чи погодиться з цим громада?

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

«Обіцяли – заробили!», або Гідра корупції повзе асфальтом, постеленим на лайно

За крадіжку "свободою" асфальту з вулиці Тичини може бути порушена кримінальна справа? (доповнено) (відео)


01.03.2016 4093 6
Коментарі (6)

Yura Yura 2016.03.03, 13:54
Шевченко сам дав ідею про 1.49, коли забрав собі Тичини, вот тут і помста від пластунів.
Yura Yura 2016.03.03, 14:14
Шевченко сам дав ідею про 1.49, коли забрав собі Тичини, вот тут і помста від пластунів.
Oleg Golovenskyy 2016.03.03, 15:49
По Тичини трохи інша ситуація)) там собівартість робіть близько 3 мільйонів, з яких половина - бюджет, а інша половина - кошти особисті... Мета - показати як треба робити дороги. А Свобода подрібнила об'єкти, щоб непрозоро, без тендерів поділити бюджет між своїми фірмами для заробітку. ) Не порівнюється)
Славко Задунайский 2016.03.04, 13:06
На відрізку Ленкавського,яка веде до шкірфірми кожний рік робили поганий,але ямковий ремонт,але в 2015 році зробили настільки неякісно,що позалишали великі вибоїни,які практично через кілька місяців почали перетворюватись у ями.
Володимир Сузанський 2016.03.08, 10:36
https://www.facebook.com/photo.php? fbid=1000583556684141&set=ms.c.eJxNVkkSHDEI~_1HKrIb~%3BfywelBY 5jgqExOIeOedEico5cu~%3BpP~%3BIPOGYhx42AAFACiRQncAFsyp0Uyw8wBSA E~%3BJeSvRE~_EUodlgDuB7yMSTkLIIJlXSeiikBMhPwHZJY~%3BjACUCnUE3A rdhk6K023EVLlBoCfCqDQhbPuREJbUkT9hp3uBRASrZCGCVZ7QAWj~%3B~_pRV Kr0wpzR3e0jXbZ3hKAorAUCOwlyc~%3BSgovbXAVJElLaSQo2UiDqW3TcQ2qOH W6LbvVEmWbdjPj0OPAhACPkA0gRmD1ldFBeZCF0AESQXmvAjURNwFQHpJquDg9 FWhw6gD55E8D1VwJDkMHGsO1xC8BrVABN0ahAWFOVKKKV4A6NYbADkCZZ1lwwA YgVntWHNxJ2LNRY~%3BbNYflV85Wc4Yd6zahlLNVLH9x~_d~_BgeNb7feeDKBM uYIUmsM1VG~%3BKLEztbC~%3B6sdO~%3BUCoUVjO5ujRXsL8NKggTVumDiAUUH LLApGyDsOthC0xPpVm2odQ~_pXbQQj59D0CKEXAAmzJzqfiqmEwLhfvxDnZIpQ koIjYFpNwgk7nK8uWYFgqvwXANwoV5rxFShADcJstqAfimb4bZrn3DbLkOv19P uvMtNJyH8DzMGhEE5ttwit~_GB0xK0IvDLffDcEC~_9h32~_W34yZgICgsolQU gbO1HAmBEomNGL7gX5708ABGUnuiYsmOJMex~_XHDEAuj6DhvLL1x~_qxnU5et ghRT~_EbBC2cOyBY5DDrzrbv8BQ3rptjG5ddtDenj7722YlDQCgoj4C756uLk~ -.bps.a.1000581176684379.1073741833.100001975179877&type=3&the ater
Володимир Сузанський 2016.03.08, 10:37
але рух іде!
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

664
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1920 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1128 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

552
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11392 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

332

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1072

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1114

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1107
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

35
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

281
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1079
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

749
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2947
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4439
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18438
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

26
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

319
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

351
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

662