Чат з гостем "Фіртки"

Чат з о. Володимиром Вінтонівим

Священиком УГКЦ, парохом парафії Івана Хрестителя в Івано-Франківську, ініціатором створення Громадської Організації Запобігання Суїцидам

АН "Фіртка" завершила чат з о. Володимиром Вінтонівим, священиком УГКЦ, ініціатором створення Громадської Організації Запобігання Суїцидам.



Чат

БодунЦікаво бачити священника в інтернеті в чаті)) А питання моє таке - дуже рідко можна зараз зустріти віруючого священника. Більшість людей включно із священниками живуть так, ніби вони переконані, що Бога немає. А Ви вірите в Бога?07.03.2013 11:03
о. Володимир ВінтонівЯ невіруючих священиків не зустрічав. "Як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва" — Біблія, Послання Якова 2, 26 В мене 12 років капеланського служіння в лікарнях, з них — 7 при вмираючих в Івано-Франківській Лікарні для невиліковно хворих Хоспісі, побудована за власний і моєї найближчої родини кошт затишна дерев'яна церковця, та повернена Чудотворна Ікона нашого міста, біля якої постійно відбуваються зцілення. Чи маю я віру? Мої діла є свідками. Судіть самі.
Василь К.Доброго дня, скажіть чому ви ініціюєте громадський рух щодо запобігання самогубствам? І як ви плануєте впливати прямо на тих людей, які втрачають сенс буття? Чи реально охопити всіх проблемних людей?07.03.2013 11:04
о. Володимир ВінтонівУ списку найбільш небезпечних захворювань людства зараз на першому місці знаходиться депресія, оскільки саме вона є головною причиною самогубств. Сьогодні світ переживає пандемію депресії. Психологи твердять, що кожен десятий студент перебуває в пресуїцидальному стані. Майже кожен день у нас в області кілька людей самі відбирають собі життя. Ми їх можемо помітити серед наших близьких, рідних і знайомих На початку лютого 2013 року, я ініціював в себе на парафії новий душпастирський проект, який триває і тепер, "З Творцем Ти можеш ВСЕ!!!". Первісно він полягав на наверненні до Бога, зціленні і християнській соціалізації в теперішньому просторі, однак Господь перед початком цього проекту привів до мене людей, які готувались до самогубства. Так започаткувалась його окрема гілка "З ТВОРЦЕМ ТИ МОЖЕШ ЖИТИ!". Кожного дня по буднях о 19.00 відправляються богослуження, акцент у яких ставиться на соціалізацію та зцілення. Опісля ми залишаємося на спілкування. "Що для людини неможливо, то для Бога все можливо" Після першого місяця УСІ УЧАСНИКИ, які ретельно брали участь у зустрічах, отримали від Бога те про що просили. З Богом ми можемо все! Слухайте, що говорять люди! Якщо чуємо: "Я вже не хочу жити" "Я думаю про смерть" "Я склав заповіт" Якщо бачимо, що людина роздаровує речі, які їй дорогі" МУСИТЕ ДІЯТИ!!! Якщо Ви з Франківська, чи околиць дзвоніть до мене 067-28-28-258 і приходьте ввечері о 19.00 із друзями до церкви на вул. Микитенецькій Якщо з інших регіонів, постарайтеся знайти хорошого священика і психолога. Вони допоможуть. Або дзвоніть до мене. Я знаю в багатьох містах і селах України та Діаспори хороших людей, які Вам схочуть допомогти.
ФрейдЯк на Вашу думку, чому з розвитком технологій і все більшого розуміння людьми навколишніх речей і явищ, авторитет церкви неухильно падає.07.03.2013 11:05
о. Володимир ВінтонівТому, що медіа щораз сильніше втручаються в людське життя, не несучи при цьому майже ніякого позитиву. Кримінал, Секс, Політика, Ха-ха. Чотири кити. Ми живемо у вигаданому мас-медіа-світі де замість Христа-Спасителя дитина зустрічає Спасителя…Спайдермена, Бетмена, Дівчину-Кішку, чи Супермена. Та вигадані персонажі ніколи нам не замінять Бога, про якого ми щораз менше чуємо з наших динаміків та екранів. НАС МАС-МЕДІА ПРОГРАМУЮТЬ. Ми боїмося кінця світу? Приходу нового Папи? А я боюсь людей-рослинок, які щовечора, щодня сидять перед екранами, куштуючи медіальні фекалії. Ми боїмося біометричних паспортів, які нас "зазомбують", люди нас вже давно успішно "програмують" і "зомбують" мас-медіа. Я боюсь таких людей, до яких належу сам. Тому що, знаю, що це є той "MATRIX", який може наказати людині будь-що. Журналісти кажуть: "Світ не є таким, як є, а таким яким його висвітлюють" А де поділись вечори, коли батьки могли з дітьми просто поговорити? На цьому фоні спільна сімейна молитва з читанням Святого Письма сприймається мало не фантастикою.
За правдуЯк Ви вважаєте, чому українці вже 20 років не можуть збудувати своєї держави, чому в нас гідно не винагороджується праця, адже Україна начебто позиціонується як християнська держава. Ці процеси мають позаматеріальне поясненя, чи це сугуто ментальна захланність?07.03.2013 11:07
о. Володимир ВінтонівМойсей 40 років водив юдеїв по пустелі, доки не вимерли ті, хто пам'ятали рабство. Ми ж не мали ще Мойсея…
Василь К.Чому, на вашу думку в нас є значне зростання кількості суїцидів серед дітей, молоді? Очевидно проблеми цього -соціальні, а стан цієї соціалки і надалі буде занепадати? Який вихід?07.03.2013 11:11
о. Володимир ВінтонівМолитись спільно з дітьми, читати спільно з дітьми. Читати добрі книжки, дивитись спільно з дітьми добрі фільми і вчити, що для християн є тількиодин Спаситель, це не Спайдермен, це -- Ісус!
За правдуРозкажіть, будь ласка, щоб Ви хотіли, щоб у нас було як в поляків, а щоб у них як у нас? :)07.03.2013 11:14
о. Володимир ВінтонівНам би їхні проблеми, їм би наші дороги! (жарт)
ФрейдНазвіть конкретні приклади допомоги вашої організації, людям із суїцидальними настроями.07.03.2013 11:18
о. Володимир ВінтонівНа це питання дасть відповідь ОРИСЯ. Це не питання, це свідчення. Прошу прочитати.
ОрисяЗ вірою у Бога! Я звичайна людна.Таких,як я,мільйони.І з такими проблемами,як у мене були,стикаються також багато.Люди,які ніколи не відчували цьго,скажуть Вам,щось на зразок:-«не бери дурниці в голову;живи дальше;забудь,подумаєш – щось сталось чи не получилось».Тільки насправді визізти з цього дуже важко,а особливо,якщо тебе не розуміють чи поділитись нема з ким. Умене було все:робота,друзі,сім’я,дім.І всім я була цілкм задоволена – життя,можна сказати,склалось.Тільки в один момент все почало рушитись.Поступово почала втрачати все.Відновити не получалось.Почати щось нове – також ні.Всюди куди не стану,чи в яку сторону не захочу зробити новий крок – все валиться.Життя зупинилось.Втратила све. Тривало так пів року.В кінцевому результаті – відчай,страх,розчарування в житті,депресії.З людьми спілкуватись перестала,з дому не виходила.В голові прокручувались тільки одні думки :»...не хочу жити,а для чого,а краще померти,а скільки можна мучитись,я і так нідочого не придатна,нікому не потрібна,я майбутьнього не бачу». Але в самий важкий і ,думаю,послідній момент,коли уже не було ні кого,нічого,ні де,в житті появився Бог.Звичайно Він особисто не прийшов і не постукав в двері,ні.Він прийшов через священника.Спочатку було туманно,але це було останнє,що могло мене витягнути.Я ходила до Церкви місяць.Саме цей період припав на проект зцілення – щоденні молитви,віра,праця над собою.Спочатку міняла себе,погляди на життя,на людей,шукати причини в собі.Знайшла спокій,рівновагу – це як відчула основу під ногами.Потім вселилась віра.Віра в те,що Бог мене не залишить одну,що Він допоможе,покаже шлях.Кожного дня молилась,слухала проповіді,настановленя,аналізувала,старалась виконати завдання. Помаленько почала спілкуватись з людьми,знайшла нових знайомих,почала шукати роботу. Я не говорю,що це було легко.Ні,було важко.І не все зразу поучалось.І думки в голові перекручувались по декілька разів на день.Але день за днем це давало свій результат, втихомирення для душі,віру в те,що все буде добре –нехай не сьогодні,не завтра,можливо через тиждень,а може через два,але все буде добре. Місяць закінчився.У мене нове життя,нова я,нові друзі,нова робота.Відновила спілкування з батьками.І я не можу сказати,що воно гірше чим було,ні,навіть,можна сказати в певних моментах краще.Звичайно це тільки початок,основа.Працювати над собою ще потрібно багато,строїти багато чого.Але я хочу цього,я вірю,що в мене все получиться,я ж в цьому світі більше не одна. Мою ситуацію називали переломним моментом життя.Це коли вратити потрібно все,щоб почати зовсім нове.Я це пройшла. В кожного в житті свої свої ситуації.Вони всі різні ,як і ми.Але є оде те місце де кожного із нас одинаково приймуть,вислухають,звідки нас не виженуть,а допоможуть,дадуть надію.Це Церква.Це Бог. 07.03.2013 11:24
о. Володимир ВінтонівЗа 3 години перед початком першого богослуження в душпастирському проекті "З ТВОРЦЕМ ТИ МОЖЕШ ВСЕ!", до мене задзвонила її мама. Розказала, що її донька склала заповіт... За 50 хвилин перед початком богослуження я розмовляв з нею в її домі. Вона мені дала 15 хвилин, а потім "вимітатися звідси", я їй дав місяць. Господь із Своєю Ласкавою Матір'ю їй дав НОВЕ ЖИТТЯ.
natalkaШановний панотче! Будьте ласкаві розповісти про ті дива, які вже тепер творить копія ікони Матері Божої Ласкавої Станиславівської, яка знаходиться у церкві Йоанна Хрестителя. Хотілося би, щоб мешканці міста більше знали про чудотворну ікону та про інші чудесні святині, які є у нашому краї. Можливо, варто на обласному телебаченні "Галичина" провести цикл передач про станиславівські святині. Розкажіть також про інші копії чудотворної ікони, які є у нашому місті.Дякую за відповідь. З повагою і вдячністю за Вашу віддану працю. Наталія07.03.2013 11:33
о. Володимир ВінтонівЯк я казав, всі хто ретельно бере участь в проекті "З Творцем ти можеш Все!" від початку і до кінця, отримують ласки про які просять. Це зцілення від фізичних недуг, оздоровлення патологічних сімей, віднайдення роботи, уникнення суїциду. Це заслуга Богородиці Марії -- Небесної Покровительки нашої церковці і міста, адже ж Чудотворна Ікона Матері Божої Ласкавої знаходиться у нашому храмі
За правдуБагато питань із поставлених явно провокативні. І думаю не варто на них відповідати. Прошу Вас як справжнього пастора, дайте кілька порад аби людина могла сконцентруватися тільки роботі! Наперед вдячний!07.03.2013 11:35
о. Володимир ВінтонівСконцентровуватись потрібно на Господі нашому. Молитвою, постом, милосердям, а вже потім Бог благословитиме наші справи щоденні. Відвідуючи проект «З Творцем ти можеш все» за місяць щоденної молитви концентрація на своїй роботі може стати доброю звичкою.
За правдуЯкщо людина має талант і цей талант проявляється, та на жаль, не може забезпечити людину, як правильно поступити: просити в Бога допомоги розвивати інші таланти чи сподіватися і працювати? Дуже дякую за відповідь!07.03.2013 11:37
о. Володимир ВінтонівСконцентровуватись потрібно на Господі нашому. Молитвою, постом, милосердям, а вже потім Бог благословитиме наші справи щоденні. Відвідуючи проект «З Творцем ти можеш все» за місяць щоденної молитви концентрація на своїй роботі може стати доброю звичкою. Господь давши тобі життя, обдарував Тебе багатьма дарами для абсолютно повноцінного, щасливого життя. Твій дух, тіло, здоров’я, совість, уподобання, можливості і мислення віддзеркалюють Божий Задум стосовно Тебе. Чи Ти використаєш УСІ свої таланти? Чи ти принесеш плід свого буття, коли тебе Він покличе на головний Твій екзамен? Це залежить ТІЛЬКИ від Тебе.
За правдуЯк Ви вважаєте, чи ті новини, які щодня публікуються мають вплив на людську свідомість, яку загрозу вони можуть нести ?07.03.2013 11:38
о. Володимир ВінтонівНовини в сучасних мас-медія руйнують людську свідомість своїм негативізмом. Сьогодні навіть сильній духом людині важко сприймати таку кількість зла, та й заполітизованість нічого доброго людям недає. Єдиним Спасителем людини є Ісус Христос, а мас-медіа витіснили його різними байками типу супермена. В основі життя поставили ідолів. Від цього різного роду дипресії, безнадія і самогубства.
555анекдот. Ангел водить по раю новоприбулого праведника-пророка. - Це рай для буддистів, зороастрійців, індуістів, язичників.... Потім переходять за високий паркан - і ангел шепотом: - А це рай для християн... Пророк: - А чого це ви так шепочете?... Ангел: - Тихо! Просто християни думають, що тут тільки вони... ПИТАННЯ. Чи можна не християнину отримати квиток до раю?07.03.2013 11:45
о. Володимир ВінтонівСпасіння належить до Бога. Вважається, що християнство, юдаїзм і іслам сповідують одного Бога. Однак, чим ми ближчі до повноти Об'явленої Правди, яка знаходиться в Католицькій Церкві, тим ближчі ми до спасіння. Однак, спасіння це не прерогатива однієї конфесії
За правдуОтче, на повір'ї Вашої церкви побачив дитячій майданчик. Ніде такого біля інших храмів не бачив. Звідки у Вас виникла ідея спорудити місце для розваг дітей. Чи Ви таким чином намагаєетеся залучити дітей до церкви. І хто Вам допоміг у влаштуванні цього майнадчика? у Вас невелика церква, а, це, наскільки мені відомо, єдине в місті Івано-Франківську відрускове місце. на жаль, про це знає ще мало людей. Та коли довідуються, міркую, у церквоці місця буде замало для всіх потребуючих як фізичного, так і духовного зцілення. Чим може Вам допомгти? 07.03.2013 11:54
о. Володимир ВінтонівДіти мають рости і формуватися в церкві. Однак в ранньому віці їм важко на довго зосереджуватись на одному, скажімо, богослуженні, чи проповіді. Тоді на допомогу приходить дитячий майданчик. Якщо під час відправи якась дитинка вибіжить, щоб погратись, я їм не бороню. Це така природа дитини. Динаміки є на стінах церкви, так що діти все добре чують. Єдине прошу щоб хтось один з дорослих за ними наглядав. Я часто зараз помічаю в дітях таку особливість поведінки: ось вони гойдаються, граються, а приходить момент Причастя, і вони, мов ті пташенята влітають в храм для причастя. Може це Ісус у Євхаристії їх кличе?
123Добрий день! Я десь читав таке: Що людина, яка ставить на поличку статуетку Будди, купленого в Китаї, насправді ставить туди не Будду, а лик Ісуса Христа, не усвідомлюючи це. Це так?07.03.2013 11:57
о. Володимир ВінтонівНі! Чітко треба знати першу заповідь із десяти: НЕХАЙ НЕ БУДЕ В ТЕБЕ ІНШИХ БОГІВ КРІМ МЕНЕ! Окрім того статуетки, які ми привозимо із Сходу є чинними ІДОЛАМИ. А отже потягають за собою весь демонічний негативізм.
ІФ-ЛоДайте пораду: коли є вільна хвилина, що варто робити, як її зайняти?07.03.2013 11:58
о. Володимир ВінтонівЄ дві єдині вартості, заради яких важлива кожна хвилина нашого життя. ЦЕ БОГ І ЛЮДИНА. А детально, я Вам зможу розповісти, на проекті "З Творцем Ти можеш ВСЕ!!!". Запрошую!
КоляЯ завжди захоплююся такими людьми як Ви. Тими, хто свою Віру матеріалізує у Вчинки. Допомагає хворим, нужденним, тим хто в розпачі. Але життя - ця постійна суєта, гонитва за якимись не важливими химерами володіння, отримання, не дає можливості жити Справді християнськими альтруїстичними мотиваціями. Я навіть не питаю що з цим робити. Це швидше сповідь. Але добре, що такі люди є, які як своєю молитвою, так і діями рятують цей світ.07.03.2013 11:59
о. Володимир ВінтонівДякую Вам! Моліться за священиків і ми будемо кращі!

Кількість переглядів - 7034

Коментарі (2)
Solomiya | 11.03.2017 20:09
Слава Ісусу Христу !!! Отче, мені 16 років моєму хлопцю 29 і ми хочемо
повінчатися тому що я вагітна ,але мої батьки хочуть щоб я зробила аборт
чи можуть нас повінчати без дозволу батьків???
Олена | 05.03.2017 16:32Добрий день! Скажіть, будь-ласка, у
греко-католиків є молитва сорокоуст о
здравіі?

Додати коментар

Ім'я:

E-mail: (не обов'язково)

Текст повідомлення:



Статті
Душа і тіло
Україна і світ
Цікаво