У Коломийсько-Чернівецькій єпархії відбулися спортивні змагання серед духовенства

9 листопада, в день пам’яті святого Нестора, у Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ відбулася захоплива подія – спортивні змагання серед духовенства.

Розпочався день для отців-учасників спортивного заходу архиєрейською Божественною літургією в катедральному соборі Преображення Господнього, після чого єпископ Микола Сімкайло повідомив про створення спортивно-технічного Братства святого Нестора та дав своє благословення цьому починанню.

Знаково, що сьогодні святкують також День української писемності та мови, на що звернув увагу владика.

– Маємо і свого Нестора Літописця, автора «Повісті врем’яних літ», – звернувся до громади Микола Сімкайло. – І сьогодні, в день української писемності і мови, не забуваймо про силу слова, яке, як свідчив апостол Павло, силою своєю легіон перемагає.

Сьогодні ведеться не фізична, а духовна боротьба, – провадив далі єпископ. Розум людей піддається впливу численних руйнівних ідеологій. Саме тепер, коли намагаються розколоти та послабити вплив Церкви, час християнській спільноті сказати своє слово. З цією метою утворено спортивно-технічне братство, і єпископ бачить велику роль, яку з часом відіграватимуть його представники в суспільстві. Вони покликані власним прикладом пропагувати здоровий спосіб життя для молоді, а також не мовчати на зло. У будь-які зібрання, включно з політичними, нести здоровий дух.

Правлячий Архиєрей Микола Сімкайло є натхненником сворення товариства, і загалом він – генератор добрих ідей. Свого часу в Івано-Франківську згуртував вірних у молитовно-духовному братстві святого Миколая.

Вранці після Служби Божої єпископ всім отцям порадив хутко збиратися й поспішати до фізкультурно-спортивного товариства «Спартак», де мали відбутися змагання.

Спортивний захід організували спільно головне управління сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА, обласна рада фізкультурно-спортивного товариства «Спартак», відділ молоді та спорту Коломийської РДА, єпархіальне управління Коломийсько-Чернівецької єпархії. Починання отримало цілковиту підтримку з боку влади і зібрало на відкриття таких шановних однодумців, як Мирослав Карабін, начальник головного управління сім’ї, молоді і спорту Івано-Франківської ОДА; Леся Білищак, заступник голови Коломийської РДА; Михайло Стефанків, голова Івано-Франківської обласної ради ФСТ «Спартак»; Орест Яковина, директор ФСТ «Спартак»; Іван Дорошенко, майстер спорту України, голова профспілки працівників фізкультури та спорту в Івано-Франківській області.

«Вмикайте музику, я веду войсько», – пожартував канцлер єпархії отець-мітрат Василь Мельничук. «Войсько» було чималеньке – близько ста священиків. З благословенням Владики Миколи Сімкайла, після традиційного підняття Державного прапора та виконання Державного Гімну, вручення грамот правлячому єпископові та отцю В.Мельничуку від відділення Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області за підтримку олімпійського руху в Україні, розпочалися змагання.

Змагалися в перетягуванні канату, волейболі, настільному тенісі та шахах. Потреби розігріватися не було, вже в першому виді – перетягуванні канату – навіть єпископ Миколай вхопився за канат, допомагаючи команді дяківсько-катехитичного коледжу.

Боротьба велася за олімпійською системою – команда, яка програла, вибувала. Вслідкувати за всіма результатами було важко, тому що одночасно відбувалися і зустрічі з настільного тенісу, й волейболу, і шахів. Але помітно було, що йшлося тут не тільки про перемогу. Змагалися, як зазначила Леся Білищак, душпастирі, а отже, здорові духом люди. Тому й панувала в залі дружня атмосфера, лунали жарти. Хтось жартома дізнавався, чи нагородою за перемогу в тенісному турнірі буде поїздка на Святу Землю. Інший підбадьорював отця-фаворита тенісних змагань, розхвалюючи його, мовляв, він чудова людина, і співає, і спортсмен добрий, і …. капусту добре квасить.

Сьогодні отці показали чудовий приклад згуртованості й неабиякої фізичної вправності. Малі і юні могли б позаздрити. Але місця заздрості тут немає, адже в статуті товариства передбачено членство усім охочим. Тож до наступної, вже четвертої, спартакіади.

Результати спортивного турніру:

Волейбол:
1. Отинійський деканат,
2. Єпархіальне управління,
3. Корницький деканат.

Шахи:
1. о. д. Юрій Зеленчук – Надвірнянський деканат,
2. о. Володимир Гук – Корницький деканат,
3. о. Григорій Юрах – Печеніжинський деканат.

Настільний  теніс:
1. о. Михайло Івасюк – Городенківський деканат,
2. о. Іван Виксюк – Печеніжинський деканат.
3. о. Сергій Дмитрук – Коломийський деканат.

Перетягування канату:
1. Надвірнянський деканат.
2. Заболотівський деканат.
3. Єпархіальне управління.

 

Коломия ВЕБ Портал


10.11.2010 2917 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

624
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1809 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1109 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

533
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6883 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11354 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

313

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1049

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1095

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1090
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

258
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1063
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

828
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

720
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

649
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2923
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4419
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18420
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

291
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

336
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

645
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

748